Meteen naar de inhoud

Feature Friday - Maart 2023

  • 12 min read

We zijn weer terug met een nieuw blog waarin we jullie informeren over onze laatste ontwikkelingen. Onze developers zijn flink bezig geweest met het maken van een omgeving waarin de UNI-GR1 mee bedient kan worden die nóg gebruiksvriendelijker is. Namelijk de UNI-Collect app. We starten dit jaar met de testfase, waar onze gebruikers ons kunnen helpen bij het uitwerken van de app! Net zo spannend is onze aankomende hardware optie: De UNI-Machine Control toepassing. In samenwerking met Nijhuis Engineeringbrengen we je een nieuwe oplossing voor machine controle,

We zijn recentelijk ook enkele beurzen afgegaan, waar we onze laatste ontwikkelingen van de app en UNI-Machine hebben getoond. Deze beurzen zijn een fantastische plek om te polsen hoe het gaat met bestaande klanten en om iedere geïnteresseerde te informeren over wat ons UNI-Complete pakket te bieden heeft!

Het Noorderlicht heeft Nederland eind februari bezocht, dankzij zonnestormen. Alhoewel ze een prachtige en zeldzame verschijning voor ons zijn, zijn die zonnestormen die ze veroorzaken toch minder vermakelijk! GNSS systemen over de hele Wereld hebben te kampen gehad met storingen. Gelukkig hebben wij onze gebruikers een snelle update kunnen geven om het te verhelpen.

Daarnaast hebben we nog wat uitbreidingen op ons kantoor met twee nieuwe werknemers én een hele nieuwe verdieping. Ons demonstratie event is ook terug van weggeweest. We hebben het omgedoopt tot de maandelijkse Course Days. De volgende editie is op 13 april! Lees verder voor meer!

Wil je deze updates liever per e-mail ontvangen? Je kunt je op onze nieuwsbrief abonneren door te klikken op deze link: > hier <

Grasonderzoek

UNI-Collect & UNI-Machine op een Beurs bij Jou in de Buurt!

Onze UNI-GR1 is nu al een tijdje uit, met geweldige Cloud Synchronisatie en een ruim bereikbaar Support team. Met deze services is het ons gelukt om velen van jullie centimeter nauwkeurige inmeet oplossingen te bieden. Het werkt gemakkelijk en is snel uit te leggen. Het heeft onze gebruikers al talloze uren en een hoop geld bespaard door het inmeten en verwerken van data te versimpelen.

We zijn hier erg trots op! Onze missie is om centimeter nauwkeurig digitaal inmeten makkelijk en betaalbaar te maken voor elke grondwerker die een smartphone kan bedienen.

We willen hier graag een stap verder in gaan en zijn al een tijd gestaag bezig met een mobiele app: UNI-Collect. De
app zal een snellere en stabielere omgeving worden met nóg meer mogelijkheden om onze software en cloud service te gebruiken.

Een aantal van de toekomstige voordelen zijn: Het nemen en toevoegen van foto's bij het opslaan van punten; het gebruik van het compas van het apparaat; het inzien van projecten, zonder de UNI-GR1 aan te hoeven zetten.

De app zal uiteindelijk de hoofdomgeving worden om de UNI-GR1 te besturen, maar we streven er ook naar om het op zichzelf te kunnen gebruiken met eigen functies.

Op de Infra-Relatiedagenhebben we een gesloten bètaversie van de app gelanceerd. Hier hebben we enkele van jullie de mogelijkheid gegeven om de reeds beschikbare functies te testen. Het was super om jullie met de app bezig te zien en we kijken er naar uit om hier snel meer over te kunnen delen! We hebben ook weer een hoop bekende gezichten gezien die naar onze stand toekwamen met vragen, voor meer informatie of om gewoon even bij te kletsen.

We zijn altijd blij om jou te zien, lieve lezer. We hopen dat je net zo blij was om ons te zien! Klantrelaties en Support zijn belangrijk voor marXact. Dit soort interacties op beurzen zijn dus een geweldige manier om te kijken hoe het gaat en om je ergens mee te helpen, naast ons UNI-Support pakket.

Een woordje van Jürgen, een van onze Account Managers die aanwezig was:

Jürgen:  "Het was wederom een goede beurs voor ons; we
hebben veel mensen gesproken die geïnteresseerd waren in ons product. Ze kijken uit naar onder andere onze machinebesturingsmogelijkheden in de nabije toekomst.

We hebben ook goede gesprekken gehad met bestaande klanten die tevreden zijn met ons product en onze ondersteuning. Enkele van onze klanten bestelden een extra UNI- set om hun meetmogelijkheden uit te breiden en maakten gebruik van onze speciale deal die we op de beurs hadden."

UNI-Machine - Graven naar de Toekomst

Nog een grote ontwikkeling is UNI-Machine control, wat we eerder hebben benoemd. Samen met Nijhuis Engineeringhebben we een nieuwe oplossing voor machinebesturing met ons product ontwikkeld. Hiermee wordt het mogelijk om nauwkeurige metingen en bewegingen met machinevoertuigen, zoals graafmachines, te maken. Dit brengt ons naar een geheel nieuwe markt die we onze gebruiksvriendelijke toepassingen kunnen bieden. In November lieten we jullie onze tests zien die we op de bauma beurs hebben getoond aan het grote publiek. We hebben de feedback van bauma gebruikt en op de Infra-Relatiedagen hebben we wat meer functies kunnen laten zien. Check de volgende foto voor wat 3D machine actie!

We vragen een van onze oprichters wat hij met jullie kan delen over deze aankomende functie:

Hoe helpt de feedback van de beurzen om de UNI-Machine te ontwikkelen?
Raoul: “Al de behulpzame feedback die we vanuit de beurzen hebben ontvangen helpen ons om een beter beeld te krijgen van wat de mensen die de UNI-Machine uiteindelijk gaan gebruiken nou écht belangrijk vinden. We hebben een goed beeld van wat onze klanten willen, maar je weet het nooit zo zeker als wanneer je het test tijdens verschillende fases van ontwikkeling."

Hoe is de UNI-Machine veranderd sinds vorig jaar, dat we publiekelijk kunnen delen?
Raoul: “We zijn van een 2D-ervaring naar een complete 3D-ervaring gegaan. Deze nieuwe omgeving ziet er fantastisch uit! We hebben het ook aan onze aankomende UNI-Collect app gekoppeld en het heeft realistische bewegingen van de graafarm in het 3D-model. We kijken er naar uit dat jullie met deze projecten te laten werken!

Demo Dranken Buiten UNI-GR1

 

Hoe is de samenwerking tussen marXact en Nijhuis Engineering?
Raoul: “De vele jaren ervaring van Nijhuis in de werktuigindustrie heeft ze enorm veel kennis over de markt en diens consumenten gebracht. Hun kennis helpt ons om de klanten beter te begrijpen en de UNI-Machine sneller te ontwikkelen. Onze bedrijven zijn ook beide in Nederland gehuisvest. Die korte afstand bevordert de communicatie en samenwerking.

Wat kunnen we in de komende maanden van de UNI-Machine verwachten?
Raoul: “We werken aan het toevoegen van meer functies aan de UNI-Machine. We zullen meer sneak peaks van onze ontwikkelingen hierin delen wanneer ze daar klaar voor zijn. Voor nu is de volgende stap om van het prototype naar een eerste gesloten bèta te gaan voor een selecte groep klanten.

Meer marXact? Abonneer je op Onze Nieuwsbrief!

Onze gebruikers ontvangen de maandelijkse release update met meer informatie en sneak peaks voor ze hier worden gepost. Nog geen klant, maar wél geïnteresseerd in meer nieuws? Je kunt je dan abonneren op onze nieuwsbrief!

Wanneer een Satelliet zich door een Storm Raast

Eind februari en begin maart ervaarden GNSS aanbieders communicatieproblemen met hun satellieten. Dit zorgde voor enkele verstoringen in onze inmeet software, waardoor het langer duurde om het gewilde FIX-signaal te kalibreren. Onze blogpost hierover lees je > hier <.

We hebben er een prioriteit van gemaakt om optimalisaties in onze software aan te brengen, zodat je zo min mogelijk merkt van onze humeurige lamp in de lucht. De V3.1.19 update is uitgebracht en automatisch op je verbonden UNI-GR1 geïnstalleerd. Al onze gebruikers hebben hiermee weer een FIX kunnen krijgen, zelfs bij hoge zonneactiviteit. Alle andere problemen veroorzaakt door de zonnestorm kunnen grotendeels worden opgelost door contact op te nemen met ons ondersteuning team.

 "Wacht wat, ik heb dit gemist. Zonne-watte?"

In een notendop: De Zon is een dodelijke laser. Het is een enorme thermonucleaire kernfusiecentrale die ons constant bombardeert met elektromagnetische straling. Als je een van onze wat meer tropische klanten bent, dan ervaar je dit vooral als de warme zonnestralen die je voelt terwijl je dit in je tuinstoel leest. Gelukkig creëert de draaiende kern van de Aarde een magnetisch veld rondom zichzelf: De magnetosfeer. Zie het als een energieschild rond de wereld. Het buigt normaal gesproken de meeste straling van ons af. De atmosfeer verzwakt dit vervolgens verder, tot we ons eigenlijk alleen nog zorgen hoeven te maken over het insmeren met zonnebrand tegen uv-straling.

De zon is echter humeurig en ervaart gewelddadige explosies genaamd Zonnestormen. Het verhoogd dan de intensiteit en hoeveelheid van de straling en deeltjes dat het op de Aarde afvuurt. Het schild is sterk genoeg dat we er normaal gesproken niet zo veel van zouden merken. Dat zou het geval zijn, zij het niet dat de mensheid besloot om de ruimte in te gaan zodat jullie zonder papieren kaart naar je vakantiebestemming kunnen rijden, of met onze GNSS ontvanger kunnen inmeten natuurlijk.

Uitleg over de impact van zonnestormen op satellieten

Een satelliet wordt geraakt door straling en deeltjes die het kunnen beschadigen. Een deel van de magnetosfeer is geteisterd door de extra straling. Het veroorzaakt storing in communicatie tussen satellieten en ontvangers op Aarde. Beiden zorgen voor grote problemen met de betrouwbaarheid van positioneringsdata. Onze UNI-GR1 ontvangt positioneringsdata van praktisch elke commercieel toegankelijke satelliet die we kunnen gebruiken. Toch kan geen enkel ervan de storing veroorzaakt door een zonnestorm weerstaan. Wanneer deze stormen plaatsvinden is grofweg te voorspellen in patronen. Wanneer deze voorspeld zijn, kunnen satellieten manoeuvreren om een deel van de interferentie te beperken. Techbedrijven kunnen het ook anticiperen in hun releases.

De wereldwijde voorspelling van de piek van de huidige zonnecyclus lag er ongeveer een jaar naast, waardoor de meeste GNSS services onverwacht te kampen hadden met verstoringen. Je hebt dit wellicht gemerkt doordat het langer duurde voor het krijgen van een FIX. We willen er zeker van zijn dat je met je ingestelde FIX meet, dus dat is juist goed. De extra tijd is echter verre van ideaal. De update heeft de vertraging zo goed als opgelost.

Laten we tot slot niet alleen klagen over onze zon. In plaats daarvan willen we haar bedanken. Het is tenslotte de enige reden van ons bestaan. De ster werd alom aanbeden als een god, met een goede reden! Ze geeft ons energie, leven en warmte. Toevallig voedt onze ster ook handig de satellieten die we nodig hebben. Dus bedankt Zon! We kunnen een paar stemmingswisselingen wel aan hoor. We houden nog steeds van je.

Kantooruitbreiding - In Oppervlakte en Inhoud

In het afgelopen jaar hebben we een nieuwe verdieping overgenomen op ons hoofdkantoor in Hilversum om plaats te bieden voor ons groeiende team.

Onze Sales- en Supportteams zijn er inmiddels gehuisvest en maken met plezier gebruik van de nieuwe ruimte. Meer plek zorgt ervoor dat alle afdelingen zich goed kunnen focussen op hun werk.

Op de nieuwe verdieping ontvangen we ook onze klanten wanneer ze ons komen bezoeken. Tot gauw!

Extra ruimte op beide verdiepingen betekent ook ruimte voor uitbreiding:

Kantoorverdieping 3

Nieuwe Aanwinsten - Kevin & Nikki

Het kantoor heeft niet alleen een nieuwe verdieping, we hebben het ook met een aantal nieuwe gezichten opgevuld! Nikki heeft ons Development team versterkt, waar die vooral te werk gaat aan de UNI-Collect app. Kevin is onze nieuwe Marketing stagiair. Hij zal zijn afstudeerscriptie schrijven over het onderzoeken van een nieuwe markt voor ons. We hebben ze beide geïnterviewd in een andere blogpost. Leer ze beiden kennen via de link > hier < !

Maandelijkse Cursusdagen & Ander Support

Onthoud de datum: 13 april! We hebben de voorheen genaamde ‘Demo Drinks’omgedoopt tot 'Monthly Course Days' en besloten om een gratis maandelijks terugkerende demonstratiedag te introduceren.


Maak je graag gebruik van de UNI-GR1 en wil je een nieuwe werknemer leren dit te gebruiken? Vond je de demo die we je gaven fijn, maar weet je niet goed hoe je het zelf aan een ander uit kunt leggen? Stuur ze dan of op 13 aprilof op een van de andere maanden langs voor een opfrisser!
Voor meer informatie en hoe te registreren, check dan de link > hier <.
Tot dan!

 

Zoals altijd, kun je op onze hulp rekenen wanneer je het dan ook nodig hebt. Bel ons via  +31 (0) 70 700 7917 wanneer je UNI-Support gebruikt en/of bekijk de uitgebreide kennisbank voor antwoorden op veelgestelde vragen.

marXact

marXact - marX uw Xact positie

+31 (0) 70 700 7917 - Voor meer updates, volg ons op LinkedIn

nl_NL

Ga je nu al weg? Waarom zou je alle informatie missen? Vul hieronder uw e-mailadres in en wij maken een datum en tijd voor uw gratis telefoongesprek van 15 minuten met een expert op het gebied van digitale landmeetkunde. Geen verplichtingen!

Projectvoorbeeld downloaden

Vul uw gegevens in en klik op verzenden om doorgestuurd te worden naar de downloadpagina van de AutoCAD-tekening, het CSV-bestand of het PDF-rapport met voorbeelden van uw onderzoeksgegevens.