Meteen naar de inhoud

Noldor Net Networking gebruikt digitaal inmeten voor het meten van glasvezel in Duitsland

  • 4 min read

Centimeter nauwkeurige gegevens werken perfect bij het aanduiden van leidingen en kabels op een kaart. Het in Spanje gevestigde Noldor Net Networking heeft vrij recent gekozen voor digitaal inmeten met onze UNI-GR1 en UNI-Solutions en gebruikt deze om glasvezel in Duitsland te meten. Eigenaar Franz Löhnert vertelt ons meer.

Meer dan 300.000 adressen

“Wij zijn een planbureau voor glasvezel en hebben meer dan 300.000 adressen in meer dan 1.000 steden in Duitsland bediend. Voor ons is inventariseren noodzakelijk om een exacte locatie te hebben van wat er gebouwd is, er gebouwd gaat worden en wat er in een eerder stadium gerealiseerd is. We moeten al die informatie weten, want onze klanten moeten het weten.

We hebben onder meer klanten in de solar business. Dit is een behoorlijk uitdagende markt omdat deze snel verandert. We werken aan en voor zonneparken in Spanje en India en ontwerpen netwerken bij de overgang van koper naar glasvezel. Om hen zo goed mogelijk te helpen, breiden we onze diensten uit naar een volledig 360-gradenpakket, inclusief digitaal inmeten. Digitaal inmeten is een nieuwe service die we onze klanten aanbieden. We hadden geen Duitse contacten die dit voor ons konden doen, dus zijn we gaan nadenken om dit als in-house service aan te bieden. Daarom ben ik op zoek gegaan naar hard- en software om ons daarbij te helpen.”

Oplossingen vinden via Google

“Het bedrijf waar we voor adviseren groeit enorm snel. Ze hebben het afgelopen jaar veel gebouwd en niet alles is gedocumenteerd zoals verwacht. Ze hebben behoefte aan dit nauwkeuriger maken. We hadden het idee om al het werk opnieuw te meten en hebben daarom een oplossing nodig die snel, gemakkelijk en niet te zwaar is om te vervoeren. Er is ongeveer 2.000 kilometer te documenteren, dat is veel.”

Ik vond marXact via Google. Ik was op zoek naar oplossingen en vond een lange lijst. Ik heb ze allemaal geëvalueerd, allereerst de recensies die ik vond en die me interesseerden, ten tweede de prijs en ten derde het aantal oplossingen. Wat biedt dit bedrijf naast de machines? Het product van marXact zit qua prijsklasse in het midden, maar qua service bovenaan. Ik heb online en onlangs gekocht, dat proces verliep soepel en dat geldt ook voor het gebruik ervan. Ik heb na mijn online aankoop een training geboekt om mijn team volledig op de hoogte te brengen en te laten wennen aan de hard- en software. De dag nadat de levering kwam, waren we zelf aan het digitaal inmeten, maar ik dacht dat we dat met enkele tips en trucs van marXact konden verbeteren.”

Tijd en training

Rody Duisters gaf Franz die training ter plaatse in Duitsland: “Toen ik in Duitsland aankwam, leerde ik vrij snel dat het team de basis al onder de knie had. Ze wisten hoe ze een punt, lijn of polygoon moesten meten en hebben dat zichzelf aangeleerd. Ik heb ze bijvoorbeeld laten zien hoe de gegevensimport en -export hun specifieke workflow zou kunnen verbeteren. Ik denk dat onze oplossingen voor zich spreken, we zijn trots op het creëren van hard- en software die gemakkelijk te gebruiken is door iedereen die een smartphone kan gebruiken. Franz en Noldor Net Networking zijn daar het levende bewijs van, ze hebben van inmeten nu een dagelijkse taak gemaakt.”

“We hebben tot nu toe ongeveer 60 km voor onze klant(en) ingemeten, 10 in de eerste maand en de andere 50 in de tweede. Dit alles wordt gedaan door slechts één man! We boeken grote vooruitgang en onze ervaringen zijn geweldig. Geospatiale systemen zoals deze maken de planning en uitvoering van projecten zo eenvoudig. Onze metingen worden direct in de software opgenomen, in lagen die we hebben gemaakt en die aansluiten bij onze behoefte.”

Service en support

Löhnert: “De ondersteuning vanuit marXact is uitstekend. Er is veel informatie beschikbaar, of het nu in de kennisbank is of in een blog of klantcase. Dat geldt ook voor het Supportteam, ze zijn erg behulpzaam aan de telefoon als we bellen met een probleem. Het is uitstekend.”

Het plan is om die 2.000 kilometer te blijven inmeten en in de toekomst door te gaan met de glasvezel die nu wordt aangelegd. Onze klanten weten dat ze bij alle stappen van deze processen op ons kunnen rekenen voor service en ondersteuning. Wij kunnen op marXact rekenen, dat werkt perfect.”

nl_NL

Ga je nu al weg? Waarom zou je alle informatie missen? Vul hieronder uw e-mailadres in en wij maken een datum en tijd voor uw gratis telefoongesprek van 15 minuten met een expert op het gebied van digitale landmeetkunde. Geen verplichtingen!

Projectvoorbeeld downloaden

Vul uw gegevens in en klik op verzenden om doorgestuurd te worden naar de downloadpagina van de AutoCAD-tekening, het CSV-bestand of het PDF-rapport met voorbeelden van uw onderzoeksgegevens.