Ga naar de inhoud

Lion Event Support kiest voor digitaal inmeten bij festivals en evenementen

  • 4 min read

Het Nederlandse Lion Evenement Ondersteuning verzorgt volledige facilitaire en technische producties en nam digitaal inmeten onlangs op in hun werkprocessen. Tijd om te vragen naar hun behoefte aan centimeter nauwkeurige data bij festivals en evenementen.

Dienstverlenende organisatie

Willem de Leeuw is eigenaar en projectleider en kan daardoor meer dan genoeg vertellen over Lion Event Support en hun ervaringen met de UNI-GR1. “Wij zijn een dienstverlenende organisatie voor de evenementenbranche, waarbij wij de facilitaire en technische zaken verzorgen voor festivalorganisatoren en eventbureaus. Hieronder verstaan wij alles wat je aan kunt raken op een event. Wij gaan niet over de inhoud, maar over de randvoorwaarden van een evenement. Bezoekers moeten een leuke tijd hebben en artiesten moeten het podium op kunnen. Dat is waar wij voor zorgen.

Dat doen wij voor veelal grote evenementen en festivals. Festival Boulevard in Den Bosch ontvangt rond de 120.000 bezoekers in 11 dagen tijd, het Bevrijdingsfestival 25.000 op 1 dag. Zo’n 45.000 bezoekers komen in 3 dagen af op Jungle festival en festival Circolo heeft 50.000 bezoekers gedurende 10 dagen. Dat zijn grote aantallen, net als bij onze andere opdrachten. Een gemiddeld bedrijfsevenement dat wij produceren, heeft vaak tussen de 2500 en 4000 bezoekers. Hierbij is een gedegen en nauwkeurige voorbereiding echt een must.”

Korte masterclass

Hoewel de UNI-GR1 eerder dit jaar is aangeschaft, begon het voortraject al eerder. “Vorig jaar heeft de toenmalige stagiair al onderzoek gedaan naar dit soort systemen, maar ik heb de resultaten toen even opzij gelegd. We waren er nog niet aan toe. In maart of april van dit jaar was ik op bezoek bij een collega uit onze sector en daar zag ik die meetstok. Ik kreeg daar een korte masterclass en hing een dag later aan de telefoon bij marXact. De week erna kreeg ik een demonstratie van Mustafa en weer een week later had ik mijn eigen ontvanger in huis. Daar maken we inmiddels volop en naar volle tevredenheid gebruik van!”

Van voorbereiding tot uitvoering

“Wij beginnen onze werkzaamheden nu met de ontvanger, eerder was dat nog met een meetlint. Eerst meten we het terrein in om aan te geven waar gebouwen en objecten zijn of waar we te maken hebben met hoogteverschillen. Daarna kijken we of de gekregen tekening op de juiste coördinaten ligt. Vervolgens gaan we deze tekening inrichten met de vaste, bestaande elementen die blijven en naar gelang de daadwerkelijke wensen van de klant. Denk daarbij aan tenten, podia, sanitair en andere elementen. Wanneer de tekening af is, zetten we hier markeerpunten op. Voordat we beginnen met de opbouw van het evenement, gebruiken we de bol voor het uitzetten van piketpaaltjes om aan de slag te kunnen.”

Lion Event Support's gevulde trekking voor de Festival Boulevard

Vergunningen en veiligheid

Zelf ingemeten data helpt bij diverse aspecten van het werk dat het team achter Lion Event Support uitvoert. “Een plattegrond met nauwkeurig aangegeven objecten, helpt bij het aanvragen van vergunningen. Goed, er zijn meer zaken die een rol spelen, maar je vergroot je kansen op succes hiermee. Zeker wanneer je het veiligheidsaspect meeneemt. Veiligheid is deel van ons werk, van wat wij aanbieden. Daarbij hoort een veiligheidsplan met exacte locaties van bijvoorbeeld brandblussers, maar ook waar vluchtwegen zijn en hoe breed deze zijn tijdens een evenement. Nooduitgangen moeten een minimum breedte hebben ten opzichte van de capaciteit van het aantal mensen op een bepaald terrein. Ook dit vergroot de kans op het direct verkrijgen van een vergunning en is een extra reden dat wij digitaal inmeten. Dat doen wij naar alle tevredenheid met en dankzij marXact.”

nl_NL

Ga je nu al weg? Waarom zou je alle informatie missen? Vul hieronder uw e-mailadres in en wij maken een datum en tijd voor uw gratis telefoongesprek van 15 minuten met een expert op het gebied van digitale landmeetkunde. Geen verplichtingen!

Projectvoorbeeld downloaden

Vul uw gegevens in en klik op verzenden om doorgestuurd te worden naar de downloadpagina van de AutoCAD-tekening, het CSV-bestand of het PDF-rapport met voorbeelden van uw onderzoeksgegevens.