Ga naar de inhoud

Digitaal inmeten voor André Rieu, Euro Tec doet het jaarlijks

  • 4 min read

Het Nederlandse Euro Tec levert tijdelijke vloersystemen en festivalstoelen voor evenementen. Eén van die terugkerende opdrachten zijn de Vrijthofconcerten van violist André Rieu en zijn orkest. Een bijzondere klus waar digitaal inmeten een rol speelt tijdens de voorbereiding en uitvoering. Tijd om meer te leren over deze bijzondere combinatie!

Organisatoren ontlasten

“Wij hebben inmiddels meer dan 25 jaar ervaring in het realiseren van verschillende soorten vloersystemen voor infra en publieksevenementen, voor dat laatste kunnen wij ook stoelen met verschillende eigenschappen leveren. Hierdoor ontlasten wij festivalorganisatoren die al aan veel zaken moeten denken, wij nemen een aantal van hun taken over. Hierdoor ontstaat letterlijk een betrouwbaar en gedegen fundament voor evenementen. Dat doen wij voor events in onder meer de stadions van Feyenoord, Roda JC en in de Johan Cruijff Arena”, vertelt Euro Tec eigenaar Hans Steiner.

Eén van die evenementen zijn de concerten van André Rieu op ’t Vrijthof in Maastricht, waarvoor Euro Tec de zitplaatsen verzorgd. “Dat doen wij al sinds de allereerste editie in 2005. In totaal plaatsen we ruim 8000 stoelen waar gasten comfortabel in zitten en daardoor echt genieten van het concert. Verder voorzien wij deze klapstoelen van stoel- en rijetiketten, zodat gasten snel hun zitplaats vinden. Om daar steeds sneller en secuurder in te worden, zijn wij altijd op zoek naar nieuwe mogelijkheden. Dat is ook hoe waarom wij voor marXact en digitaal inmeten kozen.”

Infra Relatiedagen

Hans: “Wij kwamen marXact voor het eerst tegen op de Infra Relatiedagen, waar wij voorbij hun stand liepen. Hier raakten we met elkaar in gesprek en hebben wij onze vraag uitgelegd. Vervolgens hebben wij een demonstratie op locatie gepland. Mustafa kwam naar ’t Vrijthof om uit te leggen hoe digitaal inmeten werkt op een locatie die bij onze projecten past. Vervolgens heb ik het zelf geprobeerd en het is eigenlijk zo makkelijk als een ABC’tje.

Op locaties als ’t Vrijthof zijn vaak bestaande punten en markeringen aanwezig, maar je wil voorkomen dat je deze niet meer terug kunt vinden. Dat kan al doordat zo’n markering visueel is en weggehaald wordt. Met dit systeem heb je ook een optie om zulke herkenningspunten digitaal bij je te hebben, heel handig!”

Steeds opnieuw gebruiken

marXact’s Mustafa Cakiroglu: “Wat ik zo mooi vind aan dit project en aan Euro Tec, is dat zij hun data steeds opnieuw gaan gebruiken. André Rieu speelt ieder jaar op ’t Vrijthof en daar zijn elke keer stoelen nodig. De ingemeten punten die dit jaar dienen als referentie, gebruik je volgend jaar weer. Het plein verandert niet, er komt niet ineens een enorme fontein bij. Door ’t Vrijthof en bestaande elementen in te meten, weet je hoe je de rijen op moet bouwen en zitplaatsen creëert bij iedere nieuwe editie.

Dat is slechts één van de mogelijkheden die er voor bedrijven in de festivalbranche zijn. Zo kun je ook gemakkelijk een terrein in kaart brengen, je gewenste plattegrond intekenen en dat toevoegen aan je vergunningsaanvraag, bijvoorbeeld. Dat geldt eigenlijk ook voor het aangeven van nooduitgangen of een EHBO-post, je kunt zowel het voorbereiden als evalueren van een evenementen zoveel makkelijker maken!”

Vrijblijvende demonstratie

Wil jij ook jouw volgende evenement of festival zo goed mogelijk voorbereiden, uitvoeren en evalueren? Plan dan een vrijblijvende demonstratie op locatie in! Mustafa: “Ik kom graag bij je langs om digitaal inmeten te introduceren bij je. Waar en wanneer zien we elkaar?”

nl_NL

Ga je nu al weg? Waarom zou je alle informatie missen? Vul hieronder uw e-mailadres in en wij maken een datum en tijd voor uw gratis telefoongesprek van 15 minuten met een expert op het gebied van digitale landmeetkunde. Geen verplichtingen!

Projectvoorbeeld downloaden

Vul uw gegevens in en klik op verzenden om doorgestuurd te worden naar de downloadpagina van de AutoCAD-tekening, het CSV-bestand of het PDF-rapport met voorbeelden van uw onderzoeksgegevens.