Meteen naar de inhoud

Gemakkelijk ontwerpen uitzetten voor Fons Linders Tuinmeesters

  • 3 min read

“Wij zijn echt allround, richten ons op alle facetten van het vak. Van ontwerp tot aanleg en onderhoud. Dit doen wij grotendeels voor particuliere klanten uit het midden tot hoog segment. De kracht van ons bedrijf zit in het all-in karakter. Desgewenst ontzorgen wij de klant volledig, dit kan omdat wij alle benodigde disciplines in eigen beheer hebben. Niet alleen het groen, maar ook bijvoorbeeld de bestrating, het metselwerk, het zwembad, elektra en meer. Door de regie te voeren, kunnen we de klant volledig ontzorgen”, aldus directeur en mede-eigenaar Jan Verhoeven. ” Om dat ontzorgen meer vorm te geven, ook binnen het eigen bedrijf, werd een UNI-GR1 digitale ontvanger van marXact aangeschaft.

Hoogwaardige materialen

Bij het aanleggen van de gemaakte ontwerpen, kiest het team voor hoogwaardige materialen. Zo worden voornamelijk volwassen bomen geplant en vooral natuurlijke producten gebruikt voor het beste resultaat. “Aan deze producten hangt een prijskaartje. Er wordt wel eens gezegd dat wij duur zijn, maar dat is niet zo. Wij zijn niet duur, wij kiezen voor duurdere materialen en maken veelal grotere tuinen. Duurzame elementen die jaren meegaan, luxe uitstralen en helemaal naar wens van de klant zijn. Daardoor maken wij veelal duurdere tuinen en dit is echt een belangrijk verschil met duur zijn!”

Ontwerpen en uitzetten

Jürgen Everts is account manager bij marXact: “Wat we bij hoveniers en groenvoorzieners zien, is dat ze met de tijd mee willen gaan en zoeken naar (betaalbare) oplossingen om bepaalde werkzaamheden te moderniseren of digitaliseren. Ook voor deze markt is marXact er in geslaagd met een werkbare oplossing te komen. Met onze UNI kan je gemakkelijk inmeten en uitzetten, wat helpt bij het voorbereiden, uitvoeren en evalueren van een project. Wanneer jij weet hoeveel vierkante meter tegels nodig is, koop je preciezer in. Zo wordt dat prijskaartje gedetailleerd en wellicht lager dan verwacht.”

Verhoeven: “Klopt, dat is ook één van de redenen dat wij zochten naar een nieuwe werkwijze. We redden het niet meer op de ouderwetse, conventionele manier. Zo ontstonden foutafwijkingen op maatvoering en dat kost geld. Wij zochten een slimme en goed te hanteren oplossing, met een goede prijs-kwaliteitverhouding en handig in gebruik. Na een demonstratie op onze locatie, kozen wij voor deze meetbol waarmee wij sinds kort ieder project inmeten en, waar nodig, ook uitzetten.”

Kennis overdragen

Momenteel is Verhoeven één van de twee UNI-GR1 gebruikers. “Onze werkvoorbereider en ik zijn diegenen die het apparaat gebruiken, maar die kennis gaan we binnenkort overdragen. Dan hebben we projecten waarbij dat kan en er mogelijkheden zijn onze buitenploeg de stappen aan te leren. Hierdoor raakt de kennis verspreid, ontzorgen we elkaar en blijven we onszelf continu verbeteren.”

nl_NL

Ga je nu al weg? Waarom zou je alle informatie missen? Vul hieronder uw e-mailadres in en wij maken een datum en tijd voor uw gratis telefoongesprek van 15 minuten met een expert op het gebied van digitale landmeetkunde. Geen verplichtingen!

Projectvoorbeeld downloaden

Vul uw gegevens in en klik op verzenden om doorgestuurd te worden naar de downloadpagina van de AutoCAD-tekening, het CSV-bestand of het PDF-rapport met voorbeelden van uw onderzoeksgegevens.