Meteen naar de inhoud

Hoveniersbedrijf Van Antwerpen werkt secuurder dankzij digitaal inmeten

  • 4 min read

Inmeten met de marXact UNI-GR1 voor gedetailleerde tuinontwerpen

Dit artikel is eerder gepubliceerd door VHG Magazine in maart 2021. VHGis een Nederlandse branchevereniging voor hoveniers en andere organisaties die in de buitenruimte werken.

Dit jaar kwamen meer aanvragen bij hoveniers binnen dan in andere jaren. Daadwerkelijk op vakantie gaan was lastig in 2020, maar het vakantiegevoel naar huis, tuin en balkon halen, was voor velen een goede vervanger. Maar hoe bereid je je als hovenier goed voor bij al die extra opdrachten? Een tuin digitaal inmeten helpt je daarbij!

Sneller en secuurder

Thomas van Antwerpen van Hoveniersbedrijf Van Antwerpen uit de Achterhoek is één van de hoveniers die de kracht van digitaal inmeten al vroeg inzag en inmiddels profiteert van de bijbehorende voordelen. “Ik was op zoek naar een vervanger voor handmatig inmeten waarbij achteraf de helft van de informatie maar klopt. Het moest secuurder en sneller. Na een online zoektocht en demonstratie op locatie, koos ik voor de UNI-GR1 van marXact.”

Direct op schaal

Van Antwerpen gebruikt dit apparaat vooral voor het inmeten van tuinen en erfgrenzen. “Nadat we de benodigde informatie hebben ingemeten, is alles direct op schaal. Hierdoor kunnen we direct aan de slag met deze gegevens, mooie tuinen ontwerpen en aanleggen. Je werkwijze verandert en dat is even wennen. Hoe meer je ermee werkt, hoe makkelijker en sneller het gaat, maar dat geldt natuurlijk voor alles.”

Gericht inmeten en inkopen

marXact’s Mustafa Cakiroglu: “Steeds meer hoveniers kiezen voor digitaal inmeten met onze GNSS ontvanger als deel van hun dagelijkse werkwijze. Naast het gebruiksgemak, is de hogere efficiëntie één van de redenen die ik daar vaak voor hoor. De UNI-GR1 geeft centimeter nauwkeurige data door middel van satellietsignalen en vertelt je precies hoeveel vierkante meter gras je moet inkopen of planten nodig hebt. Doordat je op locatie de plantvakken precies zoals getekend uit kunt zetten, kloppen de begrote aantallen altijd en heb je geen extra kosten door een tekort aan materiaal. Daarnaast ziet de ontvanger op meetstok er professioneler uit dan maten met pen of potlood op papier bijhouden, waarbij de regen het je ook niet makkelijker maakt. Onze apparatuur is ook gewoon in de regen te gebruiken.”

Profielfoto Mustafa Cakiroglu
“Steeds meer hoveniers kiezen voor digitaal inmeten met onze GNSS ontvanger als deel van hun dagelijkse werkwijze."

Online en offline zekerheid

Thomas van Antwerpen: “Het merendeel van onze opdrachten bestaat uit particulier werk, zo’n 80% bestaat uit het ontwerpen en aanleggen van nieuwe tuinen in het midden- tot hoog-segment. ”Ook wij zien dat door de coronacrisis meer mensen investeren in hun tuin. Onze agenda is gelukkig volgeboekt voor de komende periode. Het is fijn dat wij dan secuur kunnen werken met de exacte data die wij inmeten met de UNI-GR1 van marXact. Dit bespaart ons veel tijd en extra kosten.”

nl_NL

Ga je nu al weg? Waarom zou je alle informatie missen? Vul hieronder uw e-mailadres in en wij maken een datum en tijd voor uw gratis telefoongesprek van 15 minuten met een expert op het gebied van digitale landmeetkunde. Geen verplichtingen!

Projectvoorbeeld downloaden

Vul uw gegevens in en klik op verzenden om doorgestuurd te worden naar de downloadpagina van de AutoCAD-tekening, het CSV-bestand of het PDF-rapport met voorbeelden van uw onderzoeksgegevens.