Ga naar de inhoud

Baas kiest voor GOconnectIT en marXact voor digitaal inmeten

  • 4 min read

In een tijd waarin steeds meer opdrachtgevers het verplicht stellen dat huisaansluitingen met precisie worden aangemerkt op een kaart, heeft Baas B.V. die ontwikkeling met volle overtuiging omarmd. Na een grondig onderzoekstraject waarbij meerdere partijen en combinaties in overweging zijn genomen, koos zij voor de gebundelde krachten van GOconnectIT en marXact. De 40 digitale ontvangers werden bij de materiaaldienst van Baas bezorgd in september, een mooi moment om naar deze keuze te vragen.

Voldoen aan verplichtingen

“We hebben een vrij intensief traject achter de rug, dat hadden wij nodig om tot deze keuze te komen. We hebben over verschillende soorten apparatuur gesproken en uiteindelijk meerdere sets en combinaties getest, waaronder GOconnectIT en marXact. Na de testperiode wisten we alle ins and outs van GO MapForms en de ontvanger, waar we vervolgens uitgebreid over gesproken hebben.” Aan het woord is Marcel van der Kroef, betrokken bij de keuze en verspreiding van de meetsets binnen Baas.

“Voor ons is het belangrijk dat wij snel en goed voldoen aan de verplichtingen die opdrachtgevers tegenwoordig stellen: sneller en adequater aanleveren van gemeten gegevens. Zij hebben die verplichting ook steeds meer, dan mogen zij dat ook van ons verwachten. Naast prijs, is dit één van de belangrijkste overwegingen bij onze keuze geweest.”

GO MapForms bij revisie en aansluiten

Rogier Prins is Accountmanager bij GOconnectIT en vertelt ons meer over de software binnen deze combinatie. “GO MapForms is software die past binnen de revisie- en aansluitprocessen. Het zorgt voor een verbeterd en versneld proces door het digitaliseren van de werkmap, daarmee zet Baas een mooie stap naar de automatisering van het volledige proces. Hierdoor is het mogelijk om de revisie binnen 24 uur op te leveren en die informatie aan te leveren bij de opdrachtgever(s).”

Bij deze software wordt een schets gemaakt op een geo-ondergrond en wordt dit direct geautomatiseerd met de marXact hardware dankzij de API-koppeling. Ook heeft GO MapForms een relatie met KLIC en een functionaliteit om slimme meter foto’s toe te voegen, afhankelijk van de door opdrachtgevers gevraagde informatie. “Voortaan zal de door Baas ingemeten data, waarbij gebruik wordt gemaakt van de meetapparatuur, direct worden gesynchroniseerd met en opgeslagen in de software. Hiermee haal je een aantal tijdrovende stappen uit het werkproces.”

Baas’ Marcel van de Kroef (links) met Mustafa Cakiroglu (marXact).

Zelf meetprocessen creëren

Het Baas-team gaat werken met de UNI-GR1 digitale ontvangers van marXact. Accountmanager Mustafa Cakiroglu: “De letters ‘UNI’ staan voor ‘universeel’, wat betekent dat onze producten met iedereen te koppelen zijn met behulp van de API waar Rogier al over sprak. Dat zie je hier ook, onze meetbol vormt samen met deze specifieke GOconnectIT software dé oplossing voor Baas B.V. Het gaat ons er niet om of je voor één of meerdere partijen kiest, áls je maar kiest. Er ligt een grote uitdaging voor de branche om anders en digitaal te gaan werken, als productaanbieders moeten we iedere organisatie in staat stellen om dat op een manier te doen die voor hen werkt. Dat is voor iedereen anders en daar moeten we echt naartoe! Eindgebruikers echt zelf laten kiezen en wellicht mogelijkheden combineren tot zij hun eigen ideale meetproces hebben gecreëerd. Net zoals Baas dat heeft gedaan en daar gaan zij vanaf nu de vruchten van plukken!”

nl_NL

Ga je nu al weg? Waarom zou je alle informatie missen? Vul hieronder uw e-mailadres in en wij maken een datum en tijd voor uw gratis telefoongesprek van 15 minuten met een expert op het gebied van digitale landmeetkunde. Geen verplichtingen!

Projectvoorbeeld downloaden

Vul uw gegevens in en klik op verzenden om doorgestuurd te worden naar de downloadpagina van de AutoCAD-tekening, het CSV-bestand of het PDF-rapport met voorbeelden van uw onderzoeksgegevens.