Meteen naar de inhoud

GOconnectIT en marXact: een interessante infracombinatie

  • 5 min read

Dit artikel is eerder gepubliceerd door OTAR Magazine in april 2022.

De noodzaak om zelf snel en eenvoudig kabels en leidingen in kaart te brengen rukt snel op in de infrasector. Centimeter nauwkeurig aangeven waar deze al liggen of juist gegraven moeten worden zonder graafschade te veroorzaken. GOconnectIT en marXact bieden een interessante combinatie aan waarin makkelijk te gebruiken software en solide hardware jou die mogelijkheid geven. We vroegen Tim Vrijsen, key accountmanager bij GOconnectIT, en marXact oprichter Tommy van der Heijden naar het hoe en waarom achter deze samenwerking.

Branche in beweging

“GOconnectIT brengt de kabel en leidingbranche in beweging. Dat doen wij door onze huidige en potentiële klanten bewust te maken van de digitale moeilijkheden waar zij nu of in de toekomst tegenaan lopen. Daar nemen wij ze echt in mee, aan de hand van onze diverse softwareprogramma’s en het laten zien van de specifieke mogelijkheden die voor dát bedrijf gelden. Software waarmee je informatie van het veld naar binnen kan halen. Vroeger werd bij het aanleggen van bijvoorbeeld een gasleiding met papier en potlood gewerkt, voortaan wordt informatie over de (nieuwe) ligging digitaal ingevuld. Deze informatie kunnen veldwerkers zelf digitaal inmeten, wat hen productiever en sneller maakt”, vertelt Vrijsen.

Van der Heijden: “Je digitale ontvanger ontvangt satellietsignalen waardoor je centimeter nauwkeurig punten, lijnen en polygonen inmeet. Deze data helpt je tijdens alle fasen van een infraproject. Van een grondige voorbereiding tot juiste uitvoering en effectieve evaluatie na afloop. Door zelf ontwerpen uit te zetten of punten in te meten, kun je een nauwkeurige planning en situatieschets maken. Je kent de huidige situatie al voordat je aangeeft waar kabels of leidingen moeten komen óf maakt juist een overzicht van wat (jaren) eerder geplaatst is om vervelende graafschade te voorkomen. marXact heeft daar een gemakkelijk te gebruiken ontvanger voor ontwikkeld.”

Vraag uit het veld

Van der Heijden: “In het veld ontstond de vraag naar een integratie met de software van GOconnectIT, daar voldeden wij en zij graag aan. De integratie was al snel gemaakt dankzij onze eigen API en open-source aanpak, waardoor je snel koppelt met andere apps en programma’s. Het helpt wanneer je twee partijen hebt die allebei geloven dat de klant voorop staat, dat hun werkproces het belangrijkst is.”

Zaken doen met mensen

“Mijn persoonlijke visie op werk en eigenlijk ook op deze samenwerking, is dat mensen geen zaken doen met bedrijven. Mensen doen zaken met mensen en willen een persoon zien of spreken. Gelukkig denkt marXact daar hetzelfde over, in elkaar zien en spreken en producten laten ervaren. Vanuit GOconnectIT gaan we regelmatig bij onze klanten langs, naast acquisitiegesprekken met mogelijke gebruikers natuurlijk. Tijdens deze afspraken praten we onder meer over hun behoeften, ervaringen, resultaten en wat niet meer. Nu kunnen mijn collega’s en ik zelf een UNI-GR1 digitale ontvanger van marXact meenemen en klanten laten zien hoe makkelijk digitaal inmeten is en hoe hun die data er uitziet in onze programma’s. Dat vind ik echt een groot voordeel”, gaat Vrijsen door.

Van der Heijden: “Dat zegt Tim goed. Persoonlijk contact is heel belangrijk, daardoor leer je je (mogelijke) gebruiker het best kennen en zij jou. Bij marXact zie je dat terug in onder meer demonstraties op locatie en onze maandelijkse Demo Drinks waar huidige en potentiële klanten langs kunnen komen voor een opfriscursus en antwoorden op specifieke vragen. Bij GOconnectIT zie je dat terug aan die periodieke klantbezoeken en klantendagen. Wanneer je naar deze specifieke samenwerking kijkt, zie je dat ook daar de mens achter de gebruiker centraal staat. Hoe ziet hun werkproces er momenteel uit en hoe kunnen wij dat gezamenlijk optimaliseren? Dat is voor iedereen en elke organisatie anders, dat houdt het uitdagend en leuk!”

Geen ‘one size fits all’

Dat deze twee bedrijven samenwerken om organisaties hun eigen digitale weg te laten bewandelen, vinden de heren alleen maar goed nieuws. “Wat wij merken is dat veel bedrijven, veel infraprofessionals nog zoekende zijn naar een proces dat voor hen werkt. Er is geen ‘one size fits all’ oplossing, want iedereen heeft te maken met specifieke opdrachten of een verschil in interne kennis over digitale oplossingen. Door deze samenwerking met GOconnectIT kunnen we krachten bundelen en de branche verder helpen. Ondersteunen in het zetten van die volgende stap naar digitaal werken, naar centimeter nauwkeurige data en het vermijden van graafschade”, legt Van der Heijden uit.

“Wat ik een extra voordeel voor onze klanten vind, is dat deze meetapparatuur ook kostentechnisch gezien een goede keuze is. Eenvoudig te gebruiken en tegelijkertijd zijn er heel veel mogelijkheden, waarbij de gebruiker zelf die opties kiest die bij zijn of haar werkprocessen passen. Je creëert zelf je optimale werkproces eigenlijk. Dat is waar wij in geloven, dat is waar marXact in gelooft en het is zaak dat ook andere partijen daar in gaan geloven,” sluit Vrijsen af.

nl_NL

Ga je nu al weg? Waarom zou je alle informatie missen? Vul hieronder uw e-mailadres in en wij maken een datum en tijd voor uw gratis telefoongesprek van 15 minuten met een expert op het gebied van digitale landmeetkunde. Geen verplichtingen!

Projectvoorbeeld downloaden

Vul uw gegevens in en klik op verzenden om doorgestuurd te worden naar de downloadpagina van de AutoCAD-tekening, het CSV-bestand of het PDF-rapport met voorbeelden van uw onderzoeksgegevens.