Ga naar de inhoud

Festivals centimeter nauwkeurig digitaal inmeten

  • 3 min read

Het kan weer, het mag weer én we doen het weer! Het festivalseizoen is in volle gang en de hectiek is volop aanwezig voor organisatoren. Hoe zorg jij er als organisator voor dat je je terrein zo goed en nauwkeurig mogelijk opbouwt aan de hand van de goedgekeurde plattegrond en hierdoor vergunningen naleeft? Digitaal inmeten helpt je daarbij, je kunt zelfs tot de centimeter nauwkeurig opbouwen!

Wat is digitaal inmeten?

Bij digitaal inmeten werk je met een digitale ontvanger die satellietsignalen ontvangt. Deze signalen kan jouw ontvanger een centimeter nauwkeurige positie bepalen en vervolgens kun je die specifieke locatie toevoegen aan een kaart. Dat kan als punt, lijn of polygoon. Deze informatie kun je opslaan in een bepaalde laag, één die je zelf hebt aangemaakt in de inmeetsoftware. Zo geef je makkelijk aan waar bijvoorbeeld het podium opgebouwd moet worden tijdens de voorbereiding (polygoon), waar de hekken (lijnen) komen te staan of waar specifieke punten als prullenbakken geplaatst worden.

Digitaal inmeten en de plattegrond

Voor jou als festivalorganisator komt digitaal inmeten terug in meerdere aspecten van het proces: namelijk tijdens het plannen, opbouwen en evalueren. Bij al deze stappen komt de plattegrond terug, een belangrijk onderdeel van je werkzaamheden. Zo kun je dankzij de eerder genoemde satellietsignalen de grenzen van je feestlocatie inmeten op een kaart en vervolgens aan de slag met het intekenen van je terrein. Dit kan vaak al met behulp van de software die je al gebruikt, onze data is open-source en daardoor te integreren in andere programma’s, waaronder software om 3D voorbeelden te maken.

Wanneer je ontwerp helemaal naar wens is en podium, food trucks en andere voorzieningen een plek hebben gekregen, kun je deze tekening gebruiken bij de aanvraag voor een vergunning. De instantie die hierover gaat, kan immers direct zien wat je plan is en hoever bezoekers verwijderd zijn van belangrijke punten als een EHBO-post op je zelfgecreëerde plattegrond of hoe breed de nooduitgang is.

Nauwkeurigheid en productiviteit

We gaan uit van het goede scenario dat je vergunning (direct) wordt verleend en je aan de slag kan. Hoera! Feest - letterlijk! Tijdens het opbouwen van je evenement, kun je je zelf ingemeten en getekende plattegrond gebruiken om alles de juiste plaats te geven. Je hebt dat immers al aangegeven! Door deze nauwkeurige manier van werken word je productiever dan ooit, want je weet exact wat waar hoort te komen. Hier kun je zelfs de vrachtwagens naar inpakken, je weet precies wat als eerst nodig is: de spullen voor het grote podium of de spandoeken boven de kassa’s.

Direct aan de slag

Heb jij net zoveel zin in je festival(s) als je bezoekers en wil je je voorbereiding en uitvoering zo soepel mogelijk laten verlopen om het hele evenement tot een succes te maken – ook voor jou? Kies dan voor digitaal inmeten tijdens het plannen, opbouwen en evalueren van je feest of festival. Wij komen graag naar de locatie van je volgende event. Onze vrijblijvende ‘tickets’ reserveer je door het aanvragen van een demo!

nl_NL

Ga je nu al weg? Waarom zou je alle informatie missen? Vul hieronder uw e-mailadres in en wij maken een datum en tijd voor uw gratis telefoongesprek van 15 minuten met een expert op het gebied van digitale landmeetkunde. Geen verplichtingen!

Projectvoorbeeld downloaden

Vul uw gegevens in en klik op verzenden om doorgestuurd te worden naar de downloadpagina van de AutoCAD-tekening, het CSV-bestand of het PDF-rapport met voorbeelden van uw onderzoeksgegevens.