Meteen naar de inhoud

Digitale revolutie in de groensector

  • 4 min read

Dit artikel is eerder gepubliceerd door GreenPro in december 2022.

Gemakkelijk allerlei verschillende vormen en maten inmeten? Je telefoon in combinatie met het UNI-Complete systeem zorgen ervoor dat je in een handomdraai de grootte van een stuk grond kan vaststellen. Nauwkeurig en snel de maat opnemen, het alles-in-één UNI-Complete pakket van marXact biedt de uitkomst. Jürgen Everts werkt als accountmanager voor de Nederlandse markt bij marXact en vertelt graag over de grote voordelen van het speciale meetsysteem.

marXact staat dit jaar weer met hun meetsysteem op de Groene Sector Vakbeurs. “De vorige editie was een groot feest. Het was één van de eerste evenementen die weer doorging na de coronacrisis. Er waren veel verschillende mensen aanwezig. Zo was het makkelijk om met een gemengd publiek te netwerken. Ook aankomende editie hopen we ons netwerk te verbreden. We nemen de mensen graag even mee naar buiten voor een korte demo. Op die manier kunnen we in de praktijk laten zien dat ons systeem gebruiksvriendelijk is voor iedereen”, vertelt Everts.

Digitale revolutie

Vroeger huurden hoveniers een professional in om een tuin in te meten, maar dat is verleden tijd met de UNI-Complete. Everts vertelt: “Ontwerp- en constructiewerkzaamheden kunnen door de verschillende afmetingen en bestemmingen een hele uitdaging zijn. Ons product zorgt ervoor dat je het helemaal zelf kan. Na het inmeten van je tuin met UNI-Complete zet je de data gemakkelijk om naar een digitaal ontwerpprogramma. De groensector bevindt zich in een digitale revolutie: de vraag naar bijvoorbeeld 3D-tekeningen van een tuinontwerp groeit. Ons meetsysteem zorgt ervoor dat je percelen zelf inmeet en zo gedetailleerde tekeningen, planningen en offertes op kunt stellen.”

De 3D-tekeningen maken het ontwerp tastbaar. Everts: “Het is makkelijk om aan de hand van die tekeningen voorbeelden te laten zien of op te merken dat je iets hebt gemist. Dat draagt bij aan extra professionaliteit die je kan aanbieden.”

Support brengt je verder

Zijn er problemen tijdens het inmeten? Geen probleem: met een druk op de knop kan marXact meekijken. Eén telefoontje en je kunt weer verder. Everts vertelt: “Ons supportteam zorgt ervoor dat je nooit vastloopt. Daarnaast krijgen we via onze support veel tips en trucjes binnen die handig zijn voor veel verschillende branches. Die informatie kunnen we weer omzetten in een update van het systeem. De updates zijn altijd gratis. We maken het systeem toegankelijk voor ieder bedrijf dat het wil gebruiken.”

Verscheidenheid in doelgroepen

Naast de hovenierssector biedt de UNI-Complete ook een oplossing voor gemeentes, waterschappen, sloopbedrijven, grondwerkbedrijven en infrabedrijven. Everts vertelt: “De GPS van het systeem maakt het mogelijk om de exacte locatie van bomen, kabels, percelen, leidingen en meer te bepalen. De meetdata gaat naar een Cloud omgeving, bijvoorbeeld onze UNI-Cloud. Vanuit daar kan je de data meteen doorsturen naar kantoor.”

Naast de directe doelgroep van marXact zijn studenten ook een interessant publiek. Everts vertelt: “We geven wel eens demonstraties op scholen. Vaak zitten er studenten in de klas die een bijbaan hebben bij een hovenier. Als wij op de juiste manier ons systeem aanbieden, zijn zij geneigd ons systeem aan te bevelen aan hun bedrijf. In sommige gevallen kennen ze ons systeem al. Dat is natuurlijk altijd leuk om te horen.”

Maar marXact geeft niet alleen demonstraties op scholen. Ook op de Groene Sector Vakbeurs kunnen bezoekers het systeem zelf testen. Een bezoekje aan stand 528 waard, dus!

nl_NL

Ga je nu al weg? Waarom zou je alle informatie missen? Vul hieronder uw e-mailadres in en wij maken een datum en tijd voor uw gratis telefoongesprek van 15 minuten met een expert op het gebied van digitale landmeetkunde. Geen verplichtingen!

Projectvoorbeeld downloaden

Vul uw gegevens in en klik op verzenden om doorgestuurd te worden naar de downloadpagina van de AutoCAD-tekening, het CSV-bestand of het PDF-rapport met voorbeelden van uw onderzoeksgegevens.