Ga naar de inhoud

Direct data dankzij digitaal inmeten voor Bureau Hamers 

  • 4 min read

“Zelf inmeten past goed in onze workflow, want alles is digitaal. Alle informatie zit in de computer. Als een uitvoerende partij gaat uitzetten, kan ik de resultaten direct terugzien of live volgen vanaf kantoor. Dat is een hele fijne manier van werken.” Aan het woord is Rick Hamers, tuin- en landschapsontwerper en oprichter van Bureau Hamers. Inmiddels maakt onze UNI-GR1 deel uit van zijn standaarduitrusting en wij vroegen hem waarom. Bureau Hamers. Inmiddels maakt onze UNI-GR1 deel uit van zijn standaarduitrusting en wij vroegen hem waarom. 

Bureau Hamers peilt met de UNI GR complete set.
Bureau Hamers onderzoekt met onze UNI-GR

In contact 

“marXact heb ik leren kennen door social media, waar ze meerdere keren voorbij kwamen. Vervolgens kwam ik in contact met Mustafa en hij heeft mij prettig geholpen, waarna we een afspraak op locatie hebben ingepland. Waar we vroeger inmaten met een rolmaat, zijn onze projecten tegenwoordig van dusdanige aard, dat we daar niet meer mee wegkwamen. 

Tijdens de demonstratie liet Mustafa mij zien en ervaren hoe ik zelf data inmeet en opsla, met de accuratesse die ik nodig heb. Het is fijn en efficiënt dat de data direct beschikbaar is. Dat is de hoofdreden waarom ik voor marXact koos, het no-nonsense systeem is namelijk gemakkelijk in gebruik. Het is de eerste keren tijdens het inmeten een beetje proberen, maar het systeem is makkelijk aan te leren. Mochten wij tijdens onze werkzaamheden toch ergens tegenaan lopen, dan is de customer service erg fijn en goed te bereiken. Als er al een vraag is, dan wordt die gelijk getackeld en kunnen we direct verder.” 

Het belang van centimeter nauwkeurig 

Als hoofdontwerper en projectleider van turnkey projecten is Rick eindverantwoordelijk en stuurt hij het proces in goede banen. Centimeter nauwkeurige data is daarbij van groot belang. “Bij aanvang van een project wordt het desbetreffende terrein ingemeten. Daarvoor ga ik naar de locatie en breng de huidige situatie in kaart, te beginnen met de perceelsgrenzen, aanwezige bebouwing en overige kaders. Een voorbeeld hiervan is een bestaand waterlichaam of aanwezige bomen die moeten worden gehandhaafd in het toekomstige plan. Dat is in de beginfase van een project, waar je direct met de ingemeten informatie aan de slag kunt. Voor mij is het belangrijk dat die informatie correct is, om direct vanuit deze uitgangspositie aan de slag te kunnen gaan. Na de ontwerpfase is het marXact systeem ook zeer efficiënt in het uitzetten van het toekomstige plan. Het digitaal inmeten is daardoor verweven met het werkproces en draagt bij aan het creëren van een exclusieve tuin naar wens van de opdrachtgever.” 

De smaak te pakken 

Bureau Hamers streeft naar het ontwerpen en aanleggen van buitenruimtes waar de opdrachtgever zich prettig voelt en tot rust komt. Rick: “Het doel van onze ontwerpen is om de opdrachtgever een vakantiegevoel te laten ervaren in eigen tuin. Daarvoor maak ik vaak gebruik van hoogwaardige, strakke materialen en een natuurlijke beplanting. Dat is de Bureau Hamers-handtekening of onze eigen ‘smaak’. Een zeer strakke vormgeving, bijna klinisch, maar met als tegenhanger een luchtige, natuurlijke beplanting. Dat evenwicht is heel duidelijk herkenbaar in een Hamers-tuin en dat komt zeker ook door de toegepaste beplanting.” 

De toekomst beplanten 

“Zo’n 3 jaar geleden heb ik Bureau Hamers opgericht. Hoewel ik een eenmanszaak ben, heb ik inmiddels een mooi team professionals om mij heen verzameld. Een vast team waarmee wij streven naar het hoogst haalbare binnen ieder project. Samen bedienen we de snel veranderende markt vanuit onze gezamenlijke plannen en individuele kwaliteiten. Ook merk ik dat we steeds meer terechtkomen in een nichemarkt, tuinen in het hogere segment en een groeiend aantal verzoeken om rekening te houden met het klimaat en klimaatbeheersing. Denk hierbij aan het inspelen op droogte door het kiezen van geschikte beplanting. Aan de andere kant is er tegenwoordig meer wateroverlast, hier moeten wij in onze projecten doordacht op inspelen. 

Plannen die ik gedetailleerd vorm kan geven aan de hand van eigen data dankzij zelf digitaal inmeten. Zo zijn mijn ontwerpen, opdrachtgevers en Bureau Hamers klaar voor de toekomst!” 

nl_NL

Ga je nu al weg? Waarom zou je alle informatie missen? Vul hieronder uw e-mailadres in en wij maken een datum en tijd voor uw gratis telefoongesprek van 15 minuten met een expert op het gebied van digitale landmeetkunde. Geen verplichtingen!

Projectvoorbeeld downloaden

Vul uw gegevens in en klik op verzenden om doorgestuurd te worden naar de downloadpagina van de AutoCAD-tekening, het CSV-bestand of het PDF-rapport met voorbeelden van uw onderzoeksgegevens.