Ga naar de inhoud

Evenementen, nieuwe mogelijkheden en leuke verhalen!

  • 6 min read

November 2022

Ha,

In deze voorlaatste nieuwsbrief van 2022 blikken we terug op de vele evenementen uit oktober waarover we je het hele jaar hebben geïnformeerd. Vakbeurs Openbare Ruimte, INTERGEO, bauma en onze eigen Demo Borrel. Ze zijn er allemaal. Vergeet je niet in te schrijven voor de laatste Demo Borrel van dit jaar! 

We geven een update over de voortgang van de ontwikkeling van de meetapp UNI-Collect en UNI-Machine, onze eigen machinebesturing. BIMregister publiceerde een artikel over het belang van BIM in infrastructuurprojecten en de rol van digitaal inmeten, we schreven een klantcase met het Belgische Road Research Centre over hun ervaringen. 

Tot slot willen we onze nieuwe collega's Giuseppe en Tim voorstellen.


Team marXact

marXact - marX uw Xact positie

+31 (0) 70 700 7917 - Voor meer updates, volg ons op LinkedIn

Nieuw(e) in november

Update UNI-oplossingen

We hebben nieuwe functies toegevoegd aan onze nieuwe landmeetkundige app UNI-Collect, waaronder het nieuwe record panel waarmee je daadwerkelijk punten opslaat. Vanzelfsprekend blijven we ook bouwen en ontwikkelen aan de sterkst mogelijke app voor UNI-gebruikers. 

Het eerste besturingsprototype van UNI-Machine toonde tijdens de Bauma het tot op de centimeter nauwkeurige zicht dat machinisten kunnen hebben op de graafbak in voor-, zij- en bovenaanzicht. In de afbeelding hierboven zie je de aanzichten, net als een kleurrijk groen blok aan de linkerkant. Deze blokken werden zelfs ontwikkeld en toegevoegd aan het scherm tijdens de show en geven aan hoeveel hoger of lager de graafbak beweegt ten opzichte van het model. 

Daarnaast zijn we bezig met het volledig testen van de radiofunctionaliteit waarbij een UNI-GR1 functioneert als zijn eigen basisstation. Wanneer je meet in een gebied met weinig of geen internetdekking, kun je nog steeds centimeter nauwkeurig digitaal meten. Naast het verder werken aan de bovenstaande taken, werken we ook aan op 2023. We zijn nu volop bezig met het voorbereiden en plannen van functies, taken en ontwikkelingen voor volgend jaar. 

Je kunt daar meer over lezen in extra nieuwsbrieven, maar weet wel dat onder andere enquêteren met tilt volgend jaar mogelijk wordt!

Terug naar de evenementen

Evenementen

De vorige nieuwsbrieven gingen over de vele evenementen waaraan we in oktober hebben deelgenomen. Dit waren drie meerdaagse beurzen, naast onze eigen maandelijkse Demo Borrels. Je vond ons op 

  • De Vakbeurs Openbare Ruimte in Utrecht, NL
  • INTERGEO in Essen, GER
  • bauma in München, GER

Onze collega Jorn heeft hier een blog over geschreven, want er is zoveel over te vertellen! Je kunt de blog hier.

De laatste demodrankjes van 2022

Evenementen

En het is tijd voor de allerlaatste Demo Borrel van dit jaar. Op donderdag 8 december ben je weer van harte welkom op de InfraCampus in Harderwijk voor een van de volgende digitale overzichtstrainingen:

  • 9:30 - 12:00 Geïnteresseerde partijen
  • 13:00 - 14:30 Bestaande klanten en gebruikers - 1
  • 15:00 - 16:30 Bestaande klanten en gebruikers - 2

Aan het einde van de training weet u wat digitaal landmeten en plotten met GPS betekent voor uw organisaties en taken. Klik op hier voor meer informatie en registratie. We zien je snel!

BIMregister: BIM toepassen
in de infrastructuur

Media

BIMregister heeft een artikel gepubliceerd over de rol van het BIM-model voor de infrasector. Ook wordt ingegaan op de rol van beschikbare en benodigde boven- en ondergrondse milieu-informatie voor partijen.

Actuele en nauwkeurige gegevens zijn onmisbaar om het grote project op schema te houden. Digitaal inmeten is een van de beschikbare hulpmiddelen hiervoor, waarbij je de gegevens zelf verzamelt.


Je zult meer lezen over het doel van het toepassen van BIM bij je infraprojecten hier.

Opzoekingscentrum voor de Wegenbouw (Belgian Road Research Centre of ‘OCW’)

Klant Case

Wegen voortdurend verbeteren is volgens het Belgisch Studiecentrum voor Wegen dé manier. Dit onafhankelijke instituut stippelt zijn eigen weg uit en voegde onlangs zelf digitaal inmeten toe aan hun workflow. Dat doen ze met onze UNI-GR1 digitale ontvanger. We hebben hen gevraagd hoe ze tot deze keuze zijn gekomen en, nog belangrijker, hoe digitaal inmeten bijdraagt aan hun doelen voor de toekomst.

"De stakeout-functionaliteit is een echte gamechanger voor ons. We kunnen punten gemakkelijk terugvinden en selecteren op de kaart. De centimeter nauwkeurigheid van de apparatuur helpt daar echt bij! Het maakt het onderzoek veel eenvoudiger, vooral als je teruggaat naar locaties waar je al eerder bent geweest."

Hier is hun volledige verhaal.

Hallo, Giuseppe en Tim!

Bedrijfsnieuws

Deze maand hebben we opnieuw ons team uit kunnen breiden! Giuseppe en Tim zijn inmiddels echte marXact-mannen en denken al na over hun eigen doelen.

Tim: "Mijn doel hier is om mensen te helpen met centimeter nauwkeurige digitale landmeetkunde. Om hun vragen zo goed en snel mogelijk te beantwoorden en hen in staat te stellen verder te gaan in het veld."

"Ik ben nog maar net begonnen en gewend aan het team, het bedrijf en de producten, maar ik weet al wat ik wil bijdragen. Naast het ontwikkelen en implementeren van nieuwe functies is het bedenken van slimme manieren om dat te doen", Giuseppe voegt toe.

Je kunt meer lezen over Giuseppe, Tim en hun ervaringen in deze inleidende blog.

© 2022 marXact B.V.

Volg ons op sociale media:
Facebook – Google – Instagram – LinkedIn – YouTube

nl_NL

Ga je nu al weg? Waarom zou je alle informatie missen? Vul hieronder uw e-mailadres in en wij maken een datum en tijd voor uw gratis telefoongesprek van 15 minuten met een expert op het gebied van digitale landmeetkunde. Geen verplichtingen!

Projectvoorbeeld downloaden

Vul uw gegevens in en klik op verzenden om doorgestuurd te worden naar de downloadpagina van de AutoCAD-tekening, het CSV-bestand of het PDF-rapport met voorbeelden van uw onderzoeksgegevens.