Meteen naar de inhoud

Nieuw(e) in november

 • 6 min read

Release Update – November 2022

Dit is een marXact maandelijkse update voor onze klanten!

Hoi,

Het is onze missie om digitaal inmeten toegankelijk te maken voor elke veldwerker. Om hen allemaal de best mogelijke gepersonaliseerde inmeetervaring te bieden, met handige tips en tricks, integraties met andere apps of software en regelmatig nieuwe functies.

We combine the (start of) new features in monthly updates: these Release Update mailings. In this edition, we will tell you more about new functions that we are continuing to work on, what we showed at the international trade fairs INTERGEO and bauma, and what surveying possibilities you can expect next year.

Voel je vrij om deze e-mail door te sturen naar collega's die onderzoek doen met de UNI-GR1 en/of gegevens verwerken in de UNI-Cloud, zodat zij ook op de hoogte zijn van wat komen gaat of zich kunnen inschrijven voor onze komende Demo Drinks op December 8th

Team marXact

marXact - marX uw Xact positie

+31 (0) 70 700 7917 - Raadpleeg de UNI-ondersteuning voor meer hulp. kennisbank

Impressions during INTERGEO: UNI-Collect

Vorige maand namen we deel aan INTERGEO, hét toonaangevende expo- en conferentieplatform voor geo-informatie, geodata en toekomstgerichte toepassingen. In de weken, zelfs maanden voorafgaand aan deze beurs, hebben we hard gewerkt aan de eerste versie van onze nieuwe inmeetsoftware: de inmeetapp UNI-Collect.


In de afbeelding hierboven zie je een print screen van een project wat ter plaatse is ingemeten. Voor de hoofdingang van Messe Essen hebben bezoekers punten, lijnen en polygonen ingemeten en dat zie je terug. Daarvoor hebben zij gebruik gemaakt van het record panel, waarmee je daadwerkelijk punten opslaat.

Tijdens INTERGEO hebben we deze versie laten zien, bezoekers hebben zelf ervaren hoe gemakkelijk en intuïtief inmeten kan en moet zijn en er zijn goede gesprekken gevoerd. Al deze informatie gebruiken we om de software aan te passen, de gebruikerservaring te verbeteren en te bepalen welke functies niet mogen ontbreken in de eerste live versie. Een belangrijk proces waar we ook nu nog volop tijd aan besteden.

bauma-chinebesturing

INTERGEO werd gevolgd door bauma, waar de eerste fysieke sneak peek van onze machinebesturing werd getoond: UNI-Machine. In dit eerste prototype was te zien welk centimeter nauwkeurig zicht machinisten kunnen hebben op de graafbak in het voor-, zij- en bovenaanzicht.

Hierbij konden bezoekers zelf graven in de machine en vragen stellen aan ons team én onze partner Nijhuis Engineering. In de afbeelding hierboven zie je de views, net als een kleurig blok groen links. Deze blokken zijn zelfs ontwikkeld en toegevoegd aan het scherm tijdens de beurs en geven aan hoeveel hoger of lager de graafbak ten opzichte van het model beweegt. Wanneer je naar boven gaat, krijg je blauwe blokken. Ga je naar beneden, dan kleuren ze rood.

De vele gesprekken, ervaringen en feedback hebben ons veel indrukken gegeven. Momenteel bepalen we aan de hand van deze feedback hoe we onze machinebesturing kunnen door ontwikkelen om deze zo gemakkelijk en inzichtelijk mogelijk te maken.

Richten op radio

Wanneer je inmeet in een gebied met weinig tot geen internetdekking, moet je zoeken naar andere manieren om aan de slag te kunnen. Eén daarvan is gebruikmaken van een UNI-GR1 als eigen basisstation waarmee je rover UNI-GR1 zich verbindt dankzij de interne radio.


Daar testen we nu volop mee en die informatie gebruiken we voor verbeteringen, voorafgaand aan nieuwe tests. Deze mogelijkheid wordt ook voor jou beschikbaar in 2023!

Volgend jaar voorbereiden

Naast het verder werken aan UNI-Collect en UNI-Machine, doen we nog veel meer. Zo zijn we inmiddels volop bezig met het voorbereiden en plannen van functies, taken en ontwikkelingen voor volgend jaar. Dat is niet zo gek, want 2023 staat al voor de deur!

We bereiden flink voor. We gebruiken deze periode om goed uit de startblokken te schieten en een mooie marXact marathon neer te zetten volgend jaar. Daar doen we al uitzoekwerk voor, bepalen we prioriteiten en plannen onze werkzaamheden, waaronder:

 • UNI-Collect
  • Allereerst voor bestaande klanten en
  • Daarna niet-klanten
 • UNI-Machine
 • Meer import- en exportmogelijkheden
 • New internal GPS chip
 • Nog meer lagen en bijbehorende ondersteuning
 • Radio functionaliteit
 • Tilt functie

As you are used to from us, we will continue to keep you informed of the development and go live of new surveying possibilities. So keep an eye on the next Release Updates for more information on this!

Welke stappen moet jij zetten?

Not a lot, if we are completely honest with you. All updates are done
automatically and while you are out surveying in the field or preparing tasks in the office. You might need to turn your UNI-GR1 off and on again, but only when the update stops unexpectedly. After turning it on again, you are good to go.

 Komende release updates

In the time ahead, we will also keep you informed of the developments of marXact machine control and UNI-Collect. That’s what these Release Update mailings are for.

We will send you a new email full of information about new functions and improvements next month, so that you stay fully informed!

UNI-ondersteuning

Zoals altijd, kun je op onze hulp rekenen wanneer je het dan ook nodig hebt. Bel ons via +31 (0) 70 700 7917 wanneer je UNI-Support gebruikt en/of de uitgebreide kennisbank voor antwoorden op veelgestelde vragen.

Je kunt je ook inschrijven voor onze Demo Drinks! Ons kenmerkende evenement is terug en we kunnen je alles over deze nieuwe functies persoonlijk leren op December 8.

© 2022 marXact B.V.

Volg ons op sociale media:
Facebook – Google – Instagram – LinkedIn – YouTube

nl_NL

Ga je nu al weg? Waarom zou je alle informatie missen? Vul hieronder uw e-mailadres in en wij maken een datum en tijd voor uw gratis telefoongesprek van 15 minuten met een expert op het gebied van digitale landmeetkunde. Geen verplichtingen!

Projectvoorbeeld downloaden

Vul uw gegevens in en klik op verzenden om doorgestuurd te worden naar de downloadpagina van de AutoCAD-tekening, het CSV-bestand of het PDF-rapport met voorbeelden van uw onderzoeksgegevens.