Ga naar de inhoud

Sneak peeks en UNI-Support sluit eerder!

  • 6 min read

Release-update - september 2022

Dit is een marXact maandelijkse update voor onze klanten!

Hoi,

Het is onze missie om digitaal inmeten toegankelijk te maken voor elke veldwerker. Om hen allemaal de best mogelijke gepersonaliseerde inmeetervaring te bieden, met handige tips en tricks, integraties met andere apps of software en regelmatig nieuwe functies.

We bundelen de (start van) nieuwe functies in maandelijkse updates: deze Release Update mailings. In deze editie geven we je een voorproefje van enkele grote projecten die eraan komen: marXact machinebesturing en de nieuwe landmeetapp UNI-Collect.

Voordat we naar de sneak peeks gaan, willen we jullie laten weten dat de De UNI-Support telefoonlijn is morgenmiddag, vrijdag 30 september, vanaf 12.00 uur niet bereikbaar. We gebruiken die middag voor interne presentaties en het doorspreken van nieuwe ontwikkelingen om onze kennis up-to-date te houden en je zo goed mogelijk te helpen. Maandag 3 oktober zijn we weer vanaf 09:00 uur bereikbaar om je vragen telefonisch te beantwoorden. In geval van nood kun je ons bereiken op support@marxact.com.

Voel je vrij om deze e-mail door te sturen naar collega's die onderzoek doen met de UNI-GR1 en/of gegevens verwerken in de UNI-Cloud, zodat zij ook op de hoogte zijn van wat komen gaat of zich kunnen inschrijven voor onze komende Demo Drinks op 13 oktober.

Team marXact

marXact - marX uw Xact positie

+31 (0) 70 700 7917 - Raadpleeg de UNI-ondersteuning voor meer hulp. kennisbank

Kijken naar marXact machinecontrool

De eerste grote nieuwe ontwikkeling waar jij een nieuw voorproefje over krijgt, is marXact machinebesturing. Tijdens ’s werelds grootste bouwbeurs bauma, krijgen bezoekers al een sneak peek van deze nieuwe inmeetoplossing. Momenteel wordt er hard gewerkt om dit te finetunen voor de beurs eind oktober.


Bij machinebesturing helpen twee UNI-GR1's digitale ontvangers om de positie van de graafmachine en het mes te bepalen. Zo zie je centimeter nauwkeurig jouw machine op de kaart en weet je daardoor direct of je precies en volgens ontwerp graaft.


Er worden op dit moment veel tests uitgevoerd om de machinebesturing zo krachtig mogelijk te maken, maar ook zeer gebruiksvriendelijk. Dit zijn zowel softwaretests als oefeningen met UNI-GR1 ontvangers op een graafmachine, zoals je op de foto hierboven kunt zien.

De UNI-Collect sneak peek

Inmiddels kan het je eigenlijk niet meer ontgaan zijn: op niet al te lange termijn wordt UNI-Connect, UNI-Collect. Waar je nu nog gemakkelijk inmeet dankzij software in een internetbrowser, zal dat binnenkort eenvoudiger en vooral sneller en stabieler worden met behulp van een inmeetapp op iOS of Android.


De ontwikkeling van onze handige inmeetapp UNI-Collect is een uitgebreid project. We bouwen het geheel opnieuw op, leggen een nieuw fundament waarop functies gebouwd gaan worden. Nieuwe inmeetmogelijkheden tezamen met functies die je nog kent van UNI-Connect. Er wordt dus eigenlijk een geheel nieuw product gecreëerd waarmee jij nog gemakkelijker zelf inmeet.


Inmiddels breiden we de project view uit en zie je in deze print screen al wat de satelliet ontvangst status van de UNI-GR1 is.

Of vanaf een andere positiebron, bijvoorbeeld als je je tablet of een andere ontvanger via Bluetooth gebruikt.

Je kunt ook zien hoe je eenvoudig een punt, lijn of veelhoek kunt selecteren in de projectweergave.

Of vanaf een andere positiebron, bijvoorbeeld als je je tablet of een andere ontvanger via Bluetooth gebruikt.

Je kunt ook zien hoe je eenvoudig een punt, lijn of veelhoek kunt selecteren in de projectweergave.

Of vanaf een andere positiebron, bijvoorbeeld als je je tablet of een andere ontvanger via Bluetooth gebruikt.

Je kunt ook zien hoe je eenvoudig een punt, lijn of veelhoek kunt selecteren in de projectweergave.

marXact mankrachtDit geeft je vast een beeld. Tot en met afgelopen mei werkte er 1 developer fulltime aan UNI-Collect, in juni waren dat er al 2. Weer een maand later verdubbelden we dat naar 4 personen en in augustus ging dat aantal naar 6. Sinds deze maand werken er 8 collega’s aan beide grote ontwikkelingen. Hoe fijn is dat?


Dit betekent ook dat er weinig ruimte overblijft om veel andere, nieuwe updates voor de bestaande producten te ontwikkelen momenteel. Dat komt weer en, indien mogelijk, al direct geïntegreerd in bijvoorbeeld de nieuwe UNI-Collect app.

Welke stappen moet jij zetten?

Niet veel, als we heel eerlijk tegen je zijn. Alle updates worden automatisch uitgevoerd en terwijl je aan het meten bent in het veld of taken aan het voorbereiden bent op kantoor. Het kan zijn dat je je UNI-GR1 uit en weer aan moet zetten, maar alleen als de update onverwacht stopt. Na het opnieuw inschakelen kunt u weer verder.

Meer release-updates komen eraan

Ook de komende periode zullen wij je op de hoogte houden van de ontwikkelingen van marXact machinebesturing en UNI-Collect. Daar zijn deze Feature Friday blogs voor.

Tot de volgende editie, tot oktober!

UNI-ondersteuning

Zoals altijd, kun je op onze hulp rekenen wanneer je het dan ook nodig hebt. Bel ons via +31 (0) 70 700 7917 wanneer je UNI-Support gebruikt en/of de uitgebreide kennisbank voor antwoorden op veelgestelde vragen.

Je kunt je ook inschrijven voor onze Demo Drinks! Ons kenmerkende evenement is terug en we kunnen je alles over deze nieuwe functies persoonlijk leren op 13 oktober.

© 2022 marXact B.V.

Volg ons op sociale media:
Facebook – Google – Instagram – LinkedIn – YouTube

nl_NL

Ga je nu al weg? Waarom zou je alle informatie missen? Vul hieronder uw e-mailadres in en wij maken een datum en tijd voor uw gratis telefoongesprek van 15 minuten met een expert op het gebied van digitale landmeetkunde. Geen verplichtingen!

Projectvoorbeeld downloaden

Vul uw gegevens in en klik op verzenden om doorgestuurd te worden naar de downloadpagina van de AutoCAD-tekening, het CSV-bestand of het PDF-rapport met voorbeelden van uw onderzoeksgegevens.