Ga naar de inhoud

Updates en uitgebreide landmeetkundige mogelijkheden

  • 6 min read

Release-update - augustus 2022

Dit is een marXact maandelijkse update voor onze klanten!

Hoi,

Als UNI-gebruiker willen we je helpen om het meeste uit je ontvanger te halen. Hierbij sturen we je de Release Update mail voor augustus, waarin we je alles vertellen over de functies en verbeteringen die in deze maand beschikbaar komen.

We houden je op de hoogte van nieuwe functies en mogelijkheden, handig verzameld in één uitgebreide mailing, en op maandelijkse basis. In deze mailings vertellen we wat er mogelijk wordt en welke verbeteringen al zijn doorgevoerd.

We bundelen de (start van) nieuwe functies in maandelijkse updates: deze Release Updates mailings. In deze editie lees je dat het vanaf nu makkelijker is om aan te geven welke informatie je ontvangt in je DWG- of DXF-export, de eerder genoemde functies die live zijn gegaan vanuit de testomgeving en wat de stand van zaken is met betrekking tot UNI-Collect.

Voel je vrij om deze e-mail door te sturen naar collega's die onderzoek doen met de UNI-GR1 en/of gegevens verwerken in de UNI-Cloud, zodat zij ook op de hoogte zijn van wat komen gaat of zich kunnen inschrijven voor onze komende Demo Drinks op 8 september.

Team marXact

marXact - marX uw Xact positie

+31 (0) 70 700 7917 - Raadpleeg voor meer hulp de kennisbank

Exporteer attributen per laag of
alles-in-één met DWG en DXF

Niet lang geleden is het mogelijk geworden om aan te geven hoe je de attributen en hoogte/naam annotaties binnenhaalt bij je DWG of DXF-export. Bij het selecteren van het gewenste bestandstype bij de export, kon je al kiezen of je de tekst per punt evenals de attributen en hoogte wel of niet wil laten zien.

Het was al mogelijk om de tekst in een aparte laag te downloaden. Vanaf nu kun je er ook voor kiezen om deze annotaties in de opgemeten laag te exporteren! Handig als je de (zelf)geschreven informatie direct bij het punt in je export wilt zien en dit per laag en dus discipline aan of uit wilt zetten.

Uitgerold in recente updates

We hebben je verteld over verschillende nieuwe functies die uitgebreid zijn getest in eerdere release-updates. Getest, verbeterd, opnieuw getest en daarna vrijgegeven. Recente updates van UNI-Cloud en UNI-Connect bevatten deze opties:

  • Gemakkelijker opschonen van de UNI-Cloud database dankzij sneller grote projecten en objecten verwijderen
  • De handige preview van jouw data nog voor je de import start
  • Volumemetingen in de UNI-Cloud
  • Oppervlaktemetingen in de UNI-Cloud
  • Lengtemetingen in de UNI-Cloud
  • Verbeteringen aan de stabiliteit bij de 4G upgrade
  • Sneller opstarten van de UNI-GR1

Dit staat nu allemaal live en hier wordt flink gebruik van gemaakt door vele UNI users!

De UNI-Collect project view

Inmiddels kan het je eigenlijk niet meer ontgaan zijn: op niet al te lange termijn wordt UNI-Connect, UNI-Collect. Waar je nu nog gemakkelijk inmeet dankzij software in een internetbrowser, zal dat nog eenvoudiger en vooral sneller en stabieler gaan gebeuren met behulp van een inmeetapp op iOS / Android.


Dit is een proces dat tijd kost. De enquête applicatie wordt volledig opnieuw opgebouwd met alles wat we geleerd hebben en geplaatst in UNI-Connect. In feite wordt er dus een geheel nieuw product gemaakt waarover we u al eerder hebben geïnformeerd. We zijn nu bezig met de projectweergave, hoe worden projecten weergegeven en in welke omgeving sla je een punt op?


In de afbeelding hieronder kun je zien hoe gemakkelijk je de nauwkeurigheid, de fix en het aantal beschikbare satellieten kunt controleren en een punt kunt meten.


Een leuke bonus is dat een handige tutorial je bij de hand neemt bij het opmeten van een punt, lijn of veelhoek. Je kunt dat hieronder zien. We maken het nog gemakkelijker om te meten en uit te zetten, of je het nu voor het eerst doet of al een doorgewinterde gebruiker bent.

Verbeterd in V2

Ook over deze ontwikkeling hebben we eerder gesproken, de V2 versie van de UNI-GR1 digitale ontvanger. Deze versie heeft aangepaste en verder ontwikkelde hardware, waaronder de mogelijkheid tot USB-C opladen en 4G internet geïntegreerd. Ook heeft de batterij een langere duur.


Maak je geen zorgen. Natuurlijk zorgen we ervoor dat alle huidige modellen ook de komende jaren gebruikt kunnen worden. Ook hiervoor worden updates gemaakt, talen toegevoegd, nieuwe functies ontwikkeld en vragen gesteld aan ons Support team. Je hoeft je dus geen zorgen te maken, je huidige apparaat blijft net zo actueel als voorheen!

Welke stappen moet jij zetten?

Niet veel, als we heel eerlijk tegen je zijn. Alle updates zijn gedaan
automatisch en terwijl u in het veld aan het meten bent of taken aan het voorbereiden bent op kantoor. Het kan nodig zijn om je UNI-GR1 uit en weer aan te zetten, maar alleen als de update onverwacht stopt. Nadat u hem weer hebt ingeschakeld, kunt u aan de slag.

Meer release-updates komen eraan

Er komen veel nieuwe releases aan, waaronder uitbreiding van de mogelijkheden voor het in kaart brengen en bewerken van UNI-Cloud-projecten, nieuwe talen, extra coördinaatsystemen en extra opties voor lagen en functies. Meer hierover in de nieuwe release-updates!

Volgende maand sturen we je een nieuwe e-mail vol informatie over nieuwe functies en verbeteringen, zodat jij ook optimaal kunt profiteren van deze nieuwe mogelijkheden.

UNI-ondersteuning

Zoals altijd, kun je op onze hulp rekenen wanneer je het dan ook nodig hebt. Bel ons via +31 (0) 70 700 7917 wanneer je UNI-Support gebruikt en/of de uitgebreide kennisbank voor antwoorden op veelgestelde vragen.

Je kunt je ook inschrijven voor onze Demo Drinks! Ons kenmerkende evenement is terug en we kunnen je alles over deze nieuwe functies persoonlijk leren op 8 september

© 2022 marXact B.V.

Volg ons op sociale media:
Facebook – Google – Instagram – LinkedIn – YouTube

nl_NL

Ga je nu al weg? Waarom zou je alle informatie missen? Vul hieronder uw e-mailadres in en wij maken een datum en tijd voor uw gratis telefoongesprek van 15 minuten met een expert op het gebied van digitale landmeetkunde. Geen verplichtingen!

Projectvoorbeeld downloaden

Vul uw gegevens in en klik op verzenden om doorgestuurd te worden naar de downloadpagina van de AutoCAD-tekening, het CSV-bestand of het PDF-rapport met voorbeelden van uw onderzoeksgegevens.