Meteen naar de inhoud

Updates en uitgebreide landmeetkundige mogelijkheden

  • 6 min read

Release Update – August 2022

Dit is een marXact maandelijkse update voor onze klanten!

Hoi,

As a UNI user, we want to help you to get the most out of your receiver. We hereby send you the Release Update mail for August, and tell you everything about the features and improvements that become available during this month.

We houden je op de hoogte van nieuwe functies en mogelijkheden, handig verzameld in één uitgebreide mailing, en op maandelijkse basis. In deze mailings vertellen we wat er mogelijk wordt en welke verbeteringen al zijn doorgevoerd.

We combine the (start of) new features in monthly updates: these Release Updates mailings. In this edition, you will read that from now on it is easier to indicate which information you receive in your DWG or DXF export, the aforementioned functions that have gone live from the testing environment, and what the state of affairs is regarding UNI-Collect.

Voel je vrij om deze e-mail door te sturen naar collega's die onderzoek doen met de UNI-GR1 en/of gegevens verwerken in de UNI-Cloud, zodat zij ook op de hoogte zijn van wat komen gaat of zich kunnen inschrijven voor onze komende Demo Drinks op September 8th.

Team marXact

marXact - marX uw Xact positie

+31 (0) 70 700 7917 – For more help, see the kennisbank

Export attributes per layer or
all-in-one with DWG and DXF

Niet lang geleden is het mogelijk geworden om aan te geven hoe je de attributen en hoogte/naam annotaties binnenhaalt bij je DWG of DXF-export. Bij het selecteren van het gewenste bestandstype bij de export, kon je al kiezen of je de tekst per punt evenals de attributen en hoogte wel of niet wil laten zien.

It was already possible to download the text in a separate layer. From now on, you can also choose to export these annotations in the measured layer! Handyif you want to see the (self-)written information directly with the point in your export and want to switch this on or off per layer and thus discipline.

Rolled out in recent updates

We told you about several new functions that were extensively tested in previous Release Updates. Tested, improved, tested again, and released after that. Recent UNI-Cloud and UNI-Connect updates include these options:

  • Gemakkelijker opschonen van de UNI-Cloud database dankzij sneller grote projecten en objecten verwijderen
  • De handige preview van jouw data nog voor je de import start
  • Volumemetingen in de UNI-Cloud
  • Oppervlaktemetingen in de UNI-Cloud
  • Lengtemetingen in de UNI-Cloud
  • Verbeteringen aan de stabiliteit bij de 4G upgrade
  • Sneller opstarten van de UNI-GR1

Dit staat nu allemaal live en hier wordt flink gebruik van gemaakt door vele UNI users!

De UNI-Collect project view

Inmiddels kan het je eigenlijk niet meer ontgaan zijn: op niet al te lange termijn wordt UNI-Connect, UNI-Collect. Waar je nu nog gemakkelijk inmeet dankzij software in een internetbrowser, zal dat nog eenvoudiger en vooral sneller en stabieler gaan gebeuren met behulp van een inmeetapp op iOS / Android.


This is a process that takes time. The survey application is being completely rebuilt with everything we have learned and placed in UNI-Connect. So, in fact, an entirely new product is being created that we have updated you on before. We are now working on the project view, how are projects displayed and, in which environment do you store a point?


In the image below, you can see how easily you can monitor the accuracy, fix, and the number of available satellites, as well as measure a point.


A nice bonus is that a handy tutorial takes you by the hand when measuring a point, line, or polygon. You can see that below. We make it even easier to measure and stake out, whether you’re doing it for the first time or are already a seasoned user.

Improved in the V2

Ook over deze ontwikkeling hebben we eerder gesproken, de V2 versie van de UNI-GR1 digitale ontvanger. Deze versie heeft aangepaste en verder ontwikkelde hardware, waaronder de mogelijkheid tot USB-C opladen en 4G internet geïntegreerd. Ook heeft de batterij een langere duur.


Don’t worry. Of course, we ensure that all current models can be used in the coming years too. Updates are made for this as well,, languages are added, new functions are developed, and questions can be put to our Support team. So there is no need to worry, your current device remains as current as before!

Welke stappen moet jij zetten?

Not a lot, if we are completely honest with you. All updates are done
automatically and while you are out surveying in the field or preparing tasks in the office. You might need to turn your UNI-GR1 off and on again, but only when the update stops unexpectedly. After turning it on again, you are good to go.

More Release Updates coming up

So many new releases are coming, including expanding the UNI-Cloud project surveying and editing capabilities, new languages, additional coordinate systems, and additional options for layers and features. More on this in new Release Updates!

Volgende maand sturen we je een nieuwe e-mail vol informatie over nieuwe functies en verbeteringen, zodat jij ook optimaal kunt profiteren van deze nieuwe mogelijkheden.

UNI-ondersteuning

Zoals altijd, kun je op onze hulp rekenen wanneer je het dan ook nodig hebt. Bel ons via +31 (0) 70 700 7917 wanneer je UNI-Support gebruikt en/of de uitgebreide kennisbank voor antwoorden op veelgestelde vragen.

Je kunt je ook inschrijven voor onze Demo Drinks! Ons kenmerkende evenement is terug en we kunnen je alles over deze nieuwe functies persoonlijk leren op September 8th

© 2022 marXact B.V.

Volg ons op sociale media:
Facebook – Google – Instagram – LinkedIn – YouTube

nl_NL

Ga je nu al weg? Waarom zou je alle informatie missen? Vul hieronder uw e-mailadres in en wij maken een datum en tijd voor uw gratis telefoongesprek van 15 minuten met een expert op het gebied van digitale landmeetkunde. Geen verplichtingen!

Projectvoorbeeld downloaden

Vul uw gegevens in en klik op verzenden om doorgestuurd te worden naar de downloadpagina van de AutoCAD-tekening, het CSV-bestand of het PDF-rapport met voorbeelden van uw onderzoeksgegevens.