Meteen naar de inhoud

Landmeter is nu overbodig, voor makkelijke klussen

  • 4 min read

Dit artikel is eerder gepubliceerd door GreenPro in februari 2022.

Digitale landmeetapparatuur marXact

Als je een blik naar buiten werpt dan zie je bomen, een straat of een lantaarnpaal. Alles waar je naar kijkt is ooit een keer ingemeten om vervolgens aan de hand van die gegevens op de juiste plek te bouwen of plaatsen. Mustafa Cakiroglu, medeverantwoordelijk voor business development bij marXact in Hilversum: “Met onze digitale inmeetapparatuur helpen wij in een handomdraai alles tot op de centimeter nauwkeurig in beeld te brengen; het maakt een landmeter overbodig.”

marXact is een Nederlands bedrijf bestaande uit een jong internationaal team van twintig medewerkers. Cakiroglu: “Wij zijn producent, ontwikkelaar en leverancier van digitale landmeetapparatuur en ontwikkelen dat van a tot z, waaronder de hard- en software. Wij maken het mogelijk dat een grondwerker of een uitvoerder heel makkelijk digitale inmetingen verzorgt en het met een druk op knop verstuurt naar de tekenkamer, waar ze het verwerken in een reken- en tekenprogramma. Het hele concept hebben wij dusdanig uitgedokterd zodat iedereen, zelfstandig en aan de hand van een paar simpele stappen, de metingen in het veld kan verrichten.”

Digitale landmeetapparatuur marXact

Mustafa Cakiroglu: ‘met onze digitale inmeetapparatuur helpen wij in een handomdraai alles tot op de centimeter nauwkeurig in beeld te brengen’

Met een focus op hoveniers, kabel- en leidingbedrijven en gemeentelijke overheden is het concept in een korte tijd goed aangeslagen. Cakiroglu: “Bij het maken van plannen om iets te gaan bouwen, verbouwen of plaatsen is het vereist om het werkgebied goed in beeld te krijgen. Met onze apparatuur meet de grondwerker eenvoudig waar iets moet komen; met een x- en een y-as en indien nodig, ook een z-as. Je brengt respectievelijk de lengte, breedte en hoogte of diepte in kaart. Dat doen wij met onze landmeetapparatuur tot op de centimeter nauwkeurig. Is alles in beeld, dan kun je gaan rekenen en vervolgens gaan tekenen. Het gereedschap is heel toegankelijk, gebruiksvriendelijk en betaalbaar. Wij zijn in een korte tijd gegroeid van 60 naar meer dan 500 geleverde apparaten.”

Nauwkeurig inmeten van een tuin of buitenruimte

Omdat elk tuinontwerp anders is en het nooit alleen gaat om potten en planten, helpt het concept volgens Cakiroglu om het net wat uitdagender te maken. “Tuinen en buitenruimtes hebben verschillende afmetingen, bestemmingen en daarom maakt een verrassende hoek het ontwerp en de constructiewerkzaamheden net wat gedetailleerder en ook spannender. Het voegt meer creativiteit toe en we laten ze nieuwe technieken gebruiken die tot op de centimeter nauwkeurig digitaal zijn ingemeten; elk punt, lijn of veelhoek van een tuin of buitenruimte. Het zorgt voor een complete offerte en geeft inzicht in de aanschaf van de hoeveelheid planten, potten, klinkers of gras en een efficiënte planning van werkzaamheden. Wenst de klant het vervolgens toch net iets anders? Dan is opnieuw digitaal inmeten en via onze UNI-Cloud doorsturen naar de zaak geen enkel probleem. Het is in een handomdraai aangepast.”

Geen specifieke kennis en ervaring meer nodig, die zit in de apparatuur en een cloud-omgeving

Cakiroglu: “Het is de meest gebruiksvriendelijke oplossing die op dit moment op de markt te verkrijgen is. Het is betaalbaar, mede doordat wij het geheel zelf produceren en ontwikkelen. Je ziet dat de veel traditionelere markt van meten met een meetlint enorm in beweging is. Het is efficiënt, maar het is wel trager en iets omslachtiger. Ons concept stelt via geografische coördinaten, gebaseerd op satellietontvangst, nauwkeurig een locatiebepaling vast. Je hebt geen specifieke kennis en ervaring nodig, die hebben wij namelijk in de apparatuur en onze cloud-omgeving gestopt. We richten ons wereldwijd en mijn specifieke focus is de Nederlandse, Belgische en een gedeelte van de Duitse markt. Met ons concept sla je een paar stappen over om het inmeten nauwkeurig in beeld te hebben; een landmeterprofessional is overbodig. En we weten dat pas tien procent van onze potentiële klanten hebben bereikt. We hebben dus nog genoeg uitdaging om ook hen mee te nemen in onze demo’s en de ervaringen van onze gebruikers.”

nl_NL

Ga je nu al weg? Waarom zou je alle informatie missen? Vul hieronder uw e-mailadres in en wij maken een datum en tijd voor uw gratis telefoongesprek van 15 minuten met een expert op het gebied van digitale landmeetkunde. Geen verplichtingen!

Projectvoorbeeld downloaden

Vul uw gegevens in en klik op verzenden om doorgestuurd te worden naar de downloadpagina van de AutoCAD-tekening, het CSV-bestand of het PDF-rapport met voorbeelden van uw onderzoeksgegevens.