Meteen naar de inhoud

Volume voor veldwerkers!

  • 7 min read

Release Update – January 2022

Dit is een marXact maandelijkse update voor onze klanten!

Hoi,

As a UNI user, we want to help you to get the most out of your receiver. We hereby send you the Release Update mail for December, and tell you everything about the features and improvements that become available during this month. 

We keep you informed about new functions and possibilities, conveniently collected in one comprehensive mailing, and on a monthly basis. In these mailings, we tell about what becomes possible and what improvements have already been implemented.

We combine these releases and updates and how they’ll improve your digital surveying experience in monthly updates: these Release Update mailings. This edition is dedicated to some exciting new features that are coming your way shortly and bigger projects we have started working on. In this first edition of 2022, we provide an update on the transition from 3G to 4G, you can read more about volume calculations, you get a preview of synchronizations, and we look forward to work that we will start soon.

Feel free to forward this e-mail to colleagues who survey with the UNI-GR1 and/or process data in the UNI-Cloud, so that they are also informed of what’s to come or could register for our upcoming Demo Drinks on February 10th.

Team marXact

marXact - marX uw Xact positie

+31 (0) 70 700 7917 – For more help, see the UNI-Support kennisbank

3G naar 4G

Eerder vertelden we je al over de verandering waardoor 3G niet langer de standaard is voor internettoegang en -snelheid, maar 4G dat wordt. Daarbij heb je al kunnen lezen dat wij ervoor zorgen dat jij en je werkzaamheden niet worden beïnvloed door de uitfasering van 3G.


Deze maand kunnen we je vertellen dat er zeer binnenkort een speciale orderpagina in de UNI-Cloud komt waar jij kosteloos een hardware upgrade kan bestellen. Hierbij hanteren wij 1 upgrade per UNI-GR1 die jij in je bezit hebt. Ook geef je op deze pagina aan naar welk adres deze verzonden mag/mogen worden, ideaal wanneer dat een andere locatie dan je factuuradres is!

Deze pagina komt live in februari, waarna de upgrades halverwege tot eind maart verzonden zullen worden, op tijd voor de uitfasering van 3G. Hierdoor blijf jij snel, gemakkelijk én zonder problemen digitaal inmeten!

Preparing volume

Verder werken we hard aan het ontwikkelen van een veelgevraagde functie: volumeberekeningen. Eerder heb je kunnen lezen dat we ons verdiepten in de mogelijkheden en welke daarvan het best bij jou, de UNI user, past.

Inmiddels zijn wij deze feature daadwerkelijk aan het creëren. Binnen de UNI-Cloud Survey omgeving wordt het mogelijk om naast andere maten zoals lengte en oppervlak, volume te berekenen, wat jou de mogelijkheid biedt om nog meer uit jouw UNI-Solutions te halen! En daarbij: deze feature komt terug in de UNI-Cloud API, waardoor API users kunnen koppelen met hun eigen software wanneer zij gebruik maken van onze open-source library. Zo creëer je zelf je eigen werkproces!

Project preview tijdens het synchroniseren

Ja, oké. We geven het toe. We bieden je al een aantal Feature Fridays op rij een kijkje in de voortgang van de project import/export optimalisatie, maar er gebeurt ook zoveel! Vanaf februari is het dan ook mogelijk om gebruik te maken van een project preview wanneer je wil importeren.


Je krijgt een kaart te zien die weergeeft wat je van plan bent te importeren. Wanneer alle informatie correct wordt weergegeven en het voorbeeld overeenkomt met wat je nodig hebt, kies je voor importeren. Zo zie je direct of deze succesvol zal zijn of dat je enkele aanpassingen moet maken nog voordat je importeert, in plaats van achteraf.


Daaropvolgend zal het ook mogelijk worden om in de preview te kiezen welke lagen en dus objecten wel of niet geïmporteerd moeten worden, alles om het voor jou makkelijker te maken!

Reminder: UNI-Connect updaten

Rond de feestdagen hebben we een nieuwe UNI-Connect versie gelanceerd. Een versie waarin meerdere bugs zijn opgelost, waarmee je stabieler werkt en een nog betere koppeling met de UNI-Cloud hebt. Veel werk achter de schermen, maar een mooi voorbeeld van het werk dat we blijven verrichten voor je – ook aan bestaande mogelijkheden.

Om je een idee te geven, de processen in de UNI zijn zo geoptimaliseerd dat de UNI “in rust” van 60% processorgebruik naar 10% tot 20% is gegaan en dit zal je absoluut positief ervaren in de snelheid van de software en dus het gebruik!

Heb jij UNI-Connect op je eigen UNI-GR1 nog niet naar deze versie bijgewerkt? Wacht daar niet te lang mee, want na het updaten wordt je ontvanger wel 4 tot 5 keer sneller op verschillende aspecten!

Welke stappen moet jij zetten?

Niet veel, om het makkelijk te houden. Alle updates worden automatisch uitgevoerd terwijl je in het veld bent. Het kan zijn dat je jouw UNI-GR1 uit- en weer in moet schakelen, maar alleen als de update onverwachts stopt. Nadat je deze weer hebt aangezet, ben je klaar om (verder) te gaan met inmeten.

Komende release updates

We have more releases coming up, including the brand-new UNI-Collect survey app, expanding the UNI-Cloud project measuring and editing possibilities, the ability to draw points and lines in the UNI-Cloud, and additional coordinate systems. More on this in future Release Updates!

Volgende maand sturen we je een nieuwe e-mail vol informatie over nieuwe functies en verbeteringen, zodat jij ook optimaal kunt profiteren van deze nieuwe mogelijkheden.

UNI-ondersteuning

Zoals altijd, kun je op onze hulp rekenen wanneer je het dan ook nodig hebt. Bel ons via +31 (0) 70 700 7917 wanneer je UNI-Support gebruikt en/of de uitgebreide kennisbank voor antwoorden op veelgestelde vragen.

You can also sign up for our Demo Drinks! Our signature event is back and we are able to teach you all about these new features in person on February, 10th. 

Win free access to the UNI-Cloud!

Are you already familiair with the marXact Photo Contest and the great prizes you can win with it? We offer free access to the UNI-Cloud for the Winners of the Month, the Quarter, and the Year, in addition to being listed on our website en sociale mediakanalen.

Wilt u 3 maanden gratis online gegevensopslag winnen, opslag op afstand ontvangen en uw projectinstellingen eenvoudig instellen in de UNI-Cloud? Stuur ons uw foto via WhatsApp (+31707007917) van per post bij marketing@marxact.com voor de 19e van elke maand. Misschien ben jij wel de volgende Winnaar van de Maand! Veel succes!

© 2022 marXact B.V.

Volg ons op sociale media:
Facebook – Google – Instagram – LinkedIn – YouTube

nl_NL

Ga je nu al weg? Waarom zou je alle informatie missen? Vul hieronder uw e-mailadres in en wij maken een datum en tijd voor uw gratis telefoongesprek van 15 minuten met een expert op het gebied van digitale landmeetkunde. Geen verplichtingen!

Projectvoorbeeld downloaden

Vul uw gegevens in en klik op verzenden om doorgestuurd te worden naar de downloadpagina van de AutoCAD-tekening, het CSV-bestand of het PDF-rapport met voorbeelden van uw onderzoeksgegevens.