Meteen naar de inhoud

Zelf digitaal inmeten voor de GWW-sector

  • 4 min read

Dit artikel is eerder gepubliceerd door GWW in augustus 2021.

Betaalbaar, gemakkelijk en toegankelijk

Bruggen en dijken, fietspaden en wegen, kabels en leidingen en een glasvezelverbinding. Of het gaat om een bestaande situatie aanpassen of een nieuwe creëren, het weten van de centimeter nauwkeurige positie is belangrijk. Het Nederlandse marXact helpt je daarbij. Voortaan meet je zelf posities in met hun UNI-GR1 digitale GNSS ontvanger.

Made in Holland

marXact is gevestigd in het Noord-Hollandse Hilversum en opgericht in 2017. Commercieel directeur en medeoprichter Tommy van der Heijden: “Wij zagen dat het uitvoeren van metingen in de grond-, weg- en waterbouw een uitgebreid werkproces met zich meebracht, onder meer doordat partijen meerdere dagen op elkaar moesten wachten bij de diverse stappen. Dit leidde terecht tot veel frustraties, niet in de laatste plaats bij de collega’s in het werkveld. Om de processen te vereenvoudigen en versnellen, hebben wij de UNI-GR1 ontwikkeld. Een compleet systeem waarmee punten digitaal kunnen worden ingemeten, tot op de centimeter nauwkeurig. Volledig zelf ontwikkeld door ons in-house development team met hulp van onze supportafdeling en lokaal geproduceerd. Echt Made in Holland dus, met meer dan genoeg mogelijkheden om ons op kantoor te bezoeken voor een demonstratie of bij specifieke vragen.”

Efficiëntie eerst

Tegenwoordig maken veel GWW-bedrijven gebruik van softwarepakketten als 3D BIM of GIS-applicaties bij hun grondmetingen. Veldwerkers nemen een tablet vol opgeslagen digitale projecttekeningen mee naar de meetlocatie, waarna deze worden gebruikt om data in te meten. Maar wat nou als deze kaarten niet duidelijk zijn? “Vaak wordt dan de landmeter ingeschakeld, maar dat hoeft helemaal niet. Je wacht tot deze persoon tijd heeft en dat is niet efficiënt. Met onze UNI-GR1 meet je snel zelf nieuwe punten, lijnen en polygonen in, waarna deze informatie direct in onze eigen software wordt geïntegreerd. Het werk kan door, er is geen sprake van projectvertraging of budgetoverschrijding door externe hulp in te huren. Daarnaast voldoen gebruikers aan de nieuwste Nederlandse wetgeving, doordat onder andere de KLIC-melding geïntegreerd is in onze software.”

 marXact biedt een complete oplossing aan. UNI-Complete is verkrijgbaar voor €4995 en bestaat verder uit de UNI-Connect inmeetsoftware die werkt op ieder apparaat met internetverbinding, datacorrectie in de vorm van UNI-RTK Premium voor centimeter nauwkeurige posities en accessoires als tablet en stok om goed te kunnen werken. Niet onbelangrijk is de toegang tot de UNI-Cloud, waar data wordt opgeslagen en automatisch gesynchroniseerd. Efficiëntie eerst, dus.

Complete inmeetervaring

Van der Heijden: “Wij bieden een compleet pakket aan, dit bevat alles wat je nodig hebt om direct te starten met digitaal inmeten. Dat is wat UNI-Complete is, maar er zijn ook klanten die hier geen gebruik van maken. Zij hebben nog een tablet in de kast liggen of een lopend abonnement bij een andere aanbieder die data corrigeert. Dat is geen enkel probleem! Wij denken graag mee hoe wij iemand ook dan het best kunnen helpen. Dat kan ook door te kiezen voor het integreren van de UNI-GR1 positie of project data in andere software door middel van onze eigen API. Zo hebben wij al verbindingen met onder meer DiaFlow, GeolinQ, Infrakit en SpeerIT. Integraties die passen bij het werk in de GWW-sector, daar spelen wij graag op in door koppelingen mogelijk te maken. Uiteindelijk gaat het erom dat digitaal inmeten voor iedereen gemakkelijk wordt. De complete inmeetervaring moet goed zijn, daar dragen wij graag ons (nog in te meten) steentje aan bij.”

Voorbereiding, uitvoering, evaluatie

Een nieuw infraproject uitvoeren vraagt om een goede voorbereiding, efficiënte uitvoering en grondige evaluatie. marXact geeft je de centimeter nauwkeurige informatie die je nodig hebt om ieder onderdeel van het werkproces succesvol af te ronden. Wanneer zet jij de stap?


marXact oprichters
Raoul van Ginkel (l) en Tommy van der Heijden (r)
nl_NL

Ga je nu al weg? Waarom zou je alle informatie missen? Vul hieronder uw e-mailadres in en wij maken een datum en tijd voor uw gratis telefoongesprek van 15 minuten met een expert op het gebied van digitale landmeetkunde. Geen verplichtingen!

Projectvoorbeeld downloaden

Vul uw gegevens in en klik op verzenden om doorgestuurd te worden naar de downloadpagina van de AutoCAD-tekening, het CSV-bestand of het PDF-rapport met voorbeelden van uw onderzoeksgegevens.