Ga naar de inhoud

Feature Friday: projecten zichtbaar in de UNI-Cloud

  • 6 min read
Feature Friday - maart 2021

Het is onze missie om digitaal inmeten toegankelijk te maken voor elke veldwerker. Om hen allemaal de best mogelijke gepersonaliseerde inmeetervaring te bieden, met handige tips en tricks, integraties met andere apps of software en regelmatig nieuwe functies.

We gaan deze releases en updates en hoe ze jouw digitaal inmeetervaring verbeteren combineren in maandelijkse updates: deze Feature Friday blogs. Dit eerste blog staat in het teken van de zichtbaarheid van je projecten in de cloud!

Nieuwe menustructuur in de UNI-Cloud

Je ziet onmiddellijk de verandering na het openen van je internetbrowser. De UNI-Cloud heeft een nieuwe menustructuur met bijbehorende iconen, zoals je op de print screen ziet. Door deze nieuwe structuur ben je nog sneller klaar om aan de slag te gaan, omdat je gemakkelijker toegang hebt tot je huidige projecten en instellingen. Importeer minder, meet meer in en heb een beter overzicht van alle gegevens en projecten. Deze nieuwe update biedt je precies dat.

Al jouw projecten in de cloud, net als in UNI-Connect

Met deze nieuwe release zijn al je proj

ecten zichtbaar zijn in de (UNI-)Cloud. Een uitgebreide synopsis van alle projecten die je hebt onderzocht, momenteel aan het uitbreiden, herzien of aan het opslaan bent voor een andere keer.

Wanneer je jouw projectoverzicht opent, kun je zelfs ‘meer zien’. Zodat je de hele kaart en al het werk kunt zien, net als in UNI-Connect. Door deze mogelijkheid te kiezen, kun je alle opgemeten punten, lijnen en polygonen zien van het werk dat je eerder hebt ingemeten, voordat je deze opent in externe software. En om meer diepte aan de ingemeten gegevens te geven, hebben we een 3D-kaartfunctie toegevoegd voor het projectoverzicht in de UNI-Cloud. Dat is slechts een voorproefje van de richting die we ingaan ?.

We zijn ook begonnen met de voorbereidingen voor het exporteren van dit projectoverzicht en het importeren naar UNI-Connect vanuit de UNI-Cloud. Je hoeft dus nooit meer op ‘export’ te drukken nadat je je werk hebt ingemeten, ook niet op ‘import’ op een winderig veld. Over een paar weken zie je ‘importeren’ of ‘exporteren’ als mogelijkheid verschijnen, voel je vrij om daarnaar te kijken wanneer je nieuwsgierig bent. De daadwerkelijke release komt kort daarna, maar zelfs door te kijken, krijg je al een idee van de voordelen waarvan je gaat profiteren.

Cloud syncen en sharen

Met deze nieuwe release wordt het synchroniseren van projecten veel gemakkelijker. Alle projecten die op de UNI-GR1 / UNI-Connect worden opgeslagen, worden gesynchroniseerd met de UNI-Cloud. Dit betekent dat voor elk gesynchroniseerd project in de UNI-Cloud, alle nieuwe toegevoegde punten, lijnen en polygonen in een specifiek project op elke UNI-ontvanger te zien zijn.
We raden de collega die toezicht houdt op al het meetwerk binnen het team aan om per project en per gebruiker kijk- en inmeetrechten te geven.

Door projecten te synchroniseren, kan je UNI-Cloud gebruiken om standaardinstellingen te creëren om de productiviteit te verbeteren en de kans op foute gegevens te verkleinen. Door attributen, lagen en instellingen in de cloud te maken, kunnen ze worden gebruikt door alle UNI's die in beide richtingen zijn gesynchroniseerd. Wanneer je wijzigingen aanbrengt in een bepaalde laag, worden deze bedrijfsbreed doorgevoerd. Hoe handig is dat?

Dit is hét perfecte moment om de momenteel opgeslagen projecten op te schonen. Bestaande projecten worden niet automatisch gesynchroniseerd, zodat je zelf beslist welke het waard zijn om te bewaren. Oudere projecten kunnen worden gebruikt en uitgebreid, maar we raden je aan om deze met de hand te migreren wanneer je weer op kantoor bent. Alle toekomstige projecten worden automatisch gesynchroniseerd. Hierdoor ben je bezig met het verbeteren van gebruikersbeheer in de cloud.

Verbeterd gebruikersbeheer in de cloud

De eerste stap om het gebruikersbeheer te verbeteren, is het synchroniseren van projecten, zoals we hierboven schreven. Een andere stap is het toewijzen van bepaalde projecten aan een UNI-GR1 en / of gebruiker, bijvoorbeeld door collega’s verantwoordelijk te maken voor inmeetwerkzaamheden op een bepaalde locatie of gebied. Andere gebruikers kunnen deze projecten niet (meer) zien, waardoor ze tijd besparen bij het scrollen door hun projectoverzicht om het project te vinden dat ze echt nodig hebben.

Je kunt collega's vanuit (thuis) kantoor het hele project laten voorbereiden, terwijl veldwerkers naar de meetlocatie rijden. Nieuwe lagen toevoegen? Ja! Nieuwe instellingen installeren voor deze job? Beschouw het als gedaan! Project specifieke attributen maken? Waarom niet? Je bent in staat om alle taken en de bijbehorende teamleden beter dan ooit op elkaar af te stemmen. De planning van personeel en apparatuur wordt veel gemakkelijker te overzien en te controleren.
Bovendien maken deze geheel nieuwe opzet en mogelijkheden UNI-Cloud tot een veel betere en duidelijkere management tool, zonder daadwerkelijk te betalen voor nieuwe software of abonnementen.

Wat gebeurt er met mijn workflow en UNI-Connect?

We hebben behoorlijk wat tijd en moeite gestoken onder de motorkap van UNI-Connect en aan het verbeteren van je workflow, maar je zult de meeste verbeteringen niet meteen merken aan de voorkant. We hebben UNI-Connect zo voorbereid dat het dit jaar klaar is voor nieuwe feature releases, terwijl je nu nog kunt werken zoals je gewend bent. Je krijgt ‘gewoon’ een heleboel extra’s van ons dit jaar.

Welke stappen moet jij zetten?

Gelukkig voor jou, heel weinig. We raden aan om een inventarisatie te maken van bestaande projecten en gebruikers en te beslissen welke projecten moeten worden gemigreerd en wie toegang daar toegang toe heeft. Terwijl je toch bezig bent, doe dan vast hetzelfde voor alle projecten waarvan die eraan komen. Migreer vervolgens daadwerkelijk de bestaande projecten die je wil behouden.

Stel alle projectinstellingen in UNI-Cloud in en verspreid deze over je UNI (‘s) als smeltend ijs over het hoorntje tijdens een mooie lentemiddag. Bespaar tijd en zorg ervoor dat ze precies zijn zoals je nodig hebt met elke digitale ontvanger in jouw bezit. Het is echt zo makkelijk.

Komende release updates

Er komen dit jaar meer releases aan, waaronder exporteren en importeren in de cloud, het archiveren van projecten en het gebruik van je UNI-GR1 als basisstation.

Keer daarom zeker terug naar marXact.com/news om alles te lezen over onze aankomende functies en updates!

nl_NL

Ga je nu al weg? Waarom zou je alle informatie missen? Vul hieronder uw e-mailadres in en wij maken een datum en tijd voor uw gratis telefoongesprek van 15 minuten met een expert op het gebied van digitale landmeetkunde. Geen verplichtingen!

Projectvoorbeeld downloaden

Vul uw gegevens in en klik op verzenden om doorgestuurd te worden naar de downloadpagina van de AutoCAD-tekening, het CSV-bestand of het PDF-rapport met voorbeelden van uw onderzoeksgegevens.