Wat is NTRIP en waarom gebruikt de UNI-GR1 het?

Trouwens, geïnteresseerd in digitaal inmeten en uitzetten?

Lees meer over de UNI-GR1, een RTK GNSS ontvanger. Digitaal inmeten en uitzetten was nog nooit zo eenvoudig. Beschikbaar in een compleet pakket en wereldwijd in te zetten. Wil je meer weten? Klik hier

Volg marXact op social media

Het netwerktransport van RTCM via internetprotocol (NTRIP) is een protocol dat het streamen van GNSS- of RTK-correctiegegevens via internet mogelijk maakt. NTRIP is ontworpen om differentiële correctiegegevens uit te zenden naar GNSS-ontvangers, zoals de UNI-GR1. Met deze correctiegegevens kan de UNI-GR1 centimeter nauwkeurig zijn.

De drie belangrijkste onderdelen van NTRIP: NTRIP-Client, NTRIP-Server en NTRIP-Caster:

NTRIP Server

De NTRIP-Server is een computer met NTRIP Server-software en communiceert rechtstreeks met een GNSS-referentiestation. De server fungeert als het medium tussen de GNSS-ontvanger (NTRIP Source) die RTCM-gegevens streamt, en de NTRIP Caster.

NTRIP Caster

De NTRIP-Caster is een HTTP-server die streaming RTCM-gegevens van de NTRIP-servers ontvangt, en deze naar één of meer NTRIP-clients stuurt via internet. De NTRIP Caster in het onderstaande diagram ben jij tijdens het gebruiken van de UNI-GR1.

NTRIP Client

De NTRIP-Client ontvangt RTCM-gegevens van de NTRIP-Caster om realtime correcties toe te passen op een GNSS-ontvanger zoals de UNI-GR1. Op de NTRIP-Caster kun je jouw gewenste mountpoints zoals" PRSRTCM3 " instellen om uiteindelijk correctiegegevens van de NTRIP-Caster te ontvangen. Dit kan in UNI-Connect.

Last updated on 11/03/2021
1338 reads