Meteen naar de inhoud

4G en het nieuwe NFC!

  • 7 min read

Release Update – February 2022

Dit is een marXact maandelijkse update voor onze klanten!

Hoi,

As a UNI user, we want to help you to get the most out of your receiver. We hereby send you the Release Update mail for December, and tell you everything about the features and improvements that become available during this month. 

We keep you informed about new functions and possibilities, conveniently collected in one comprehensive mailing, and on a monthly basis. In these mailings, we tell about what becomes possible and what improvements have already been implemented.

We combine these releases and updates and how they’ll improve your digital surveying experience in monthly updates: these Release Update mailings. In this edition, we tell you about a number of new functions that have gone live recently and improvements that we have made to the UNI-Solutions. We tell you more about the 4G hardware upgrade that UNI users benefit from, the change in the possibilities of the NFC, and coloured options when switching your UNI-GR1 on and off.

Feel free to forward this e-mail to colleagues who survey with the UNI-GR1 and/or process data in the UNI-Cloud, so that they are also informed of what’s to come or could register for our upcoming Demo Drinks on April 14th.

Team marXact

marXact - marX uw Xact positie

+31 (0) 70 700 7917 - Raadpleeg de UNI-ondersteuning voor meer hulp. kennisbank

4G hardware upgrade

In eerdere Release Update mailings vertelden we al over de verandering van 3G naar 4G, de nieuwe standaard voor internetsnelheid en -toegang. UNI users kunnen kosteloos deze overgang maken door een speciale 4G hardware upgrade te bestellen bij ons. Hiervoor hebben zij een mailing ontvangen waarin stap-voor-stap wordt uitgelegd hoe je de gratis upgrade bestelt. De verzending van de upgrades begint binnen een paar weken.


Wij zeggen vaak dat wij het belangrijk vinden om een optimale inmeetervaring te creëren en daar draagt inspelen op (zulk soort) veranderingen, aan mee. Zo blijf je het meest uit je UNI-Solutions halen.

Nieuwe NFC-mogelijkheden

We hebben de mogelijkheden van de NFC tag wat aangepast en uitgebreid. Om ervoor te zorgen dat jij de hele dag door kan inmeten, hebben we een energiebesparende functie ontwikkeld. De NFC tag werkt niet meer standaard. Je gaat voortaan eerst naar de discovery mode door de aan-knop 15 seconden in te drukken, daarna wordt de led-ring blauw en wordt de tag aan jouw UNI-GR1 gekoppeld. Door de NFC tag toe te voegen aan de discovery mode, zorgt ervoor dat er een standaardfunctie minder is die geladen moet worden. Hierdoor wordt je batterij minder gebruikt en houd je juist extra energie over voor digitaal inmeten.


Wil je wel blijven werken met de NFC tag? De koppeling maken blijft net zo gemakkelijk als je van ons gewend bent!

Boot animation

Deze recent gelanceerde functie maakt het mogelijk om nog beter te zien of de UNI aangaat. Na het indrukken van de aan-knop gaat de led-ring ‘spinnen’, deze wordt langzaamaan groen in de opstartfase en eindigt wanneer de UNI volledig opgestart is. Hoe handig is dat?

Energy saving

Dankzij één van onze nieuwste functies bespaar je nog meer batterijkracht! Als je batterij 20% of minder is, worden de leds automatisch gedimd en bij 10% of minder zelfs nog wat meer. Hierdoor bespaar je batterij én heb je een extra indicatie dat je de oplader tevoorschijn kan halen. Deze feature is geïntegreerd in de volgende UNI-Connect update, deze komt binnen een paar weken uit.

STM-update

Deze update is technischer van aard en komt eraan. Binnenkort ga je zien wanneer updates geïnstalleerd worden, hiervoor hebben we veel werk verricht aan het verbeteren van de inwendige coprocessor. Wanneer je je UNI-GR1 uitzet en de led-ring wit gaat ‘spinnen’, weet je dat de meest recente update wordt geïnstalleerd. Je hoeft niet te schrikken wanneer je de ring ziet verspringen, het is juist een teken van jouw nieuwe inmeetmogelijkheden!

Op termijn, machinebesturing

Goed, goed. Dit is meer een lange termijnplan, maar wel heel leuk! Samen met een partner zijn we de mogelijkheden voor machinebesturing aan het onderzoeken. Hierbij wordt een UNI op (bijvoorbeeld) een graafmachine gemonteerd en kan ook op die manier data worden ingemeten. Dit is een langdurig traject, maar te mooi om niet te delen – zeker omdat ook deze vraag in het veld is ontstaan.

Welke stappen moet jij zetten?

Niet veel, om het makkelijk te houden. Alle updates worden automatisch uitgevoerd terwijl je in het veld bent. Het kan zijn dat je jouw UNI-GR1 uit- en weer in moet schakelen, maar alleen als de update onverwachts stopt. Nadat je deze weer hebt aangezet, ben je klaar om (verder) te gaan met inmeten.

Komende release updates

We have more releases coming up next year, including expanding the UNI-Cloud project measuring and editing possibilities, importing and exporting even easier and the previously announced UNI-Collect surveying app. More on this in future Release Updates!

Volgende maand sturen we je een nieuwe e-mail vol informatie over nieuwe functies en verbeteringen, zodat jij ook optimaal kunt profiteren van deze nieuwe mogelijkheden.

UNI-ondersteuning

Zoals altijd, kun je op onze hulp rekenen wanneer je het dan ook nodig hebt. Bel ons via +31 (0) 70 700 7917 wanneer je UNI-Support gebruikt en/of de uitgebreide kennisbank voor antwoorden op veelgestelde vragen.

Je kunt je ook inschrijven voor onze Demo Drinks! Ons kenmerkende evenement is terug en we kunnen je alles over deze nieuwe functies persoonlijk leren op April, 14th

Win free access to the UNI-Cloud!

Are you already familiair with the marXact Photo Contest and the great prizes you can win with it? We offer free access to the UNI-Cloud for the Winners of the Month, the Quarter, and the Year, in addition to being listed on our website en sociale mediakanalen.


Wilt u 3 maanden gratis online gegevensopslag winnen, opslag op afstand ontvangen en uw projectinstellingen eenvoudig instellen in de UNI-Cloud? Stuur ons uw foto via WhatsApp (+31707007917) van per post bij marketing@marxact.com voor de 19e van elke maand. Misschien ben jij wel de volgende Winnaar van de Maand! Veel succes!

© 2022 marXact B.V.

Follow us on social  media:
Facebook – Google – Instagram – LinkedIn – YouTube

nl_NL

Ga je nu al weg? Waarom zou je alle informatie missen? Vul hieronder uw e-mailadres in en wij maken een datum en tijd voor uw gratis telefoongesprek van 15 minuten met een expert op het gebied van digitale landmeetkunde. Geen verplichtingen!

Projectvoorbeeld downloaden

Vul uw gegevens in en klik op verzenden om doorgestuurd te worden naar de downloadpagina van de AutoCAD-tekening, het CSV-bestand of het PDF-rapport met voorbeelden van uw onderzoeksgegevens.