Wat kan ik doen met de uitgangspositie instelling in UNI-Connect?

Je kunt de positieoplossing en de locatie die de UNI-GR1 produceert, naar andere elektronische apparaten of software sturen, die de standaard NMEA-vereisten ondersteunen die de UNI produceert. Je kunt de NMEA-reeks verzenden via Bluetooth, Serieel en Micro-USB, wat hieronder wordt uitgelegd. Ook kun je de locatie intern gebruiken. Jij kiest hoe je werkt, gebruik hiervoor ‘Profiel’ in de UNI-Connect-interface.

Internal

Als je ervoor kiest om geen extern apparaat te gebruiken met een Bluetooth, Serieel / USB of kabel, dan kun je de interne modus gebruiken. Lees ons artikel: Hoe verstuur ik de positie naar de UNI-Connect Survey Tool? om te begrijpen waarom je deze moet gebruiken als je de UNI-Connect alleen op een tablet wil hebben, niet op een extern apparaat. Als je de gegevens op een extern apparaat wil ontvangen, selecteer dan één van de andere opties in je profiel.

Bluetooth

Je gebruikt de Bluetooth-verbinding om NMEA-berichten van de UNI-GR1 naar een extern apparaat te verzenden. Voor dit proces moet je bestaanbare software op het externe apparaat hebben die de NMEA-berichten begrijpt. Je kunt de NMEA-reeks volledig naar wens aanpassen, lees hieronder of in dit artikel meer.

Je kunt ook een serial verbinding tussen de UNI-GR1 en het externe apparaat gebruiken. De seriële kabel moet worden aangesloten op de 12-pins stekker onder de UNI-GR1. Voor de pin-out van de 12-pins stekker en kabel, lees dit artikel. Om een ​​goede verbinding te krijgen, moet je de juiste baudsnelheid instellen zoals gespecificeerd is door de gebruikte externe software of hardware. Dit zegt je hoeveel bits informatie per seconde over de kabel worden verzonden. Je kunt de NMEA-reeks volledig naar wens wijzigen, lees hieronder of in dit artikel meer.

Door Micro-USB te gebruiken, kun je eenvoudig de USB-kabel in de UNI-GR1 steken en deze verbinden met desktop, laptop of een ander apparaat. Je moet de juiste software met dito instellingen gebruiken om de berichten van de UNI-GR1 te zien of te gebruiken. Om een ​​goede verbinding te krijgen, moet je de juiste baudsnelheid instellen zoals gespecificeerd door de externe software of hardware die je gebruikt. Dit zegt je hoeveel bits per seconde via de kabel worden overgedragen. Je kunt de NMEA-reeks volledig naar wens wijzigen, lees hieronder of in dit artikel meer.

Door een extern apparaat te gebruiken, kun je optioneel de voorkeursconfiguratie instellen waarmee de te ontvangen NMEA-berichten op je externe apparaat worden in- of uitgeschakeld. Hier kun je ook selecteren hoeveel intervallen (hertz) per seconde je wil. Lees hier meer over NMEA.

Last updated on 12/05/2020
213 reads
Hoe vond je dit artikel?0000
In This Article