Hoe stel ik de UNI-GR1 in als Rover terwijl ik het RTK netwerk gebruik?

Toegang tot internet

Zorg ervoor dat je UNI-GR1 een actieve internetverbinding heeft, wat nodig is om de correctiegegevens van het RTK-netwerk te ontvangen. Bekijk hier hoe je verbinding maakt met een WiFi netwerk of het plaatsen van een SIM kaart.

Rover, Static Rover of Base

Wanneer je de UNI-Connect interface opent, ga je naar Profiel om het instellen van de positie te starten. De eerste stap is het kiezen tussen rover en static rover mode. Selecteer hierbij rover.

Real-Time Kinematic

Wanneer je de Rover-modus in het profiel hebt geselecteerd en een actieve internetverbinding hebt, kun je Real-Time Kinematic (RTK) in je profiel selecteren. Wanneer je RTK hebt geselecteerd in je profielinstellingen, verschijnen de NTRIP-instellingen. Vul deze instellingen in met je inloggegevens en selecteer het mount point. Als je gebruikmaakt van een near-base- of VRS-oplossing, selecteer je "NMEA-berichten naar de correctieleverancier verzenden". Nu kun je op opslaan drukken en krijg je feedback over wel of geen gemaakte verbinding.

Voor meer informatie over het instellen van UNI-RTK Premium, lees je het bijbehorende artikel. Voor andere correcties, neem contact op met je provider voor meer informatie.

Eenmaal klaar, selecteer je jouw output methode, wat Internal, Bluetooth, Serial of Micro-USB kan zijn.

Last updated on 28/02/2021
921 reads