Hoe voer ik een stake-out uit?

Bestanden importeren

Als je een punt voor uitzetten wilt maken, moet je eerst het bestand voor uitzetten importeren. Dit kan zowel een DXF- als een CSV-bestand zijn. Als je hulp nodig hebt bij het importeren van het bestand, helpen we je: daar graag bij importeren? Wanneer het bestand in het project is geïmporteerd, selecteer je het punt dat je voor uitzetten wil gebruiken. Door het te selecteren, zie je drie nieuwe opties verschijnen in de vorm van een pictogram op je scherm verschijnen.

Naar een punt navigeren

Met de knoppen rondom het punt, kan je het punt (rood) verwijderen, lijn hervatten (geel) of het punt gebruiken voor uitzetten (groen). Door op het groene pictogram te drukken, gebruik je het punt voor uitzetten en de livekaart toont een navigatiepijl met een lijn naar het punt waar je naartoe moet uitzetten. Het toont ook de afstand tot het punt.

Je bent momenteel de zwarte pijl op het scherm met de UNI-GR1 . Probeer naar het uit te zetten punt te lopen, je zult merken dat de pijl je samen met de groene lijn naar het punt navigeert. De kaart is naar het noorden gericht, wat betekent dat als je je rug naar het zuiden houdt, uitzetten net zo eenvoudig is als vooruit, achteruit of links / rechts bewegen om tot het punt te komen. In het voorbeeld hierboven zou je 12,8298 meter naar rechts / oost moeten lopen.

Houd de stok waterpas, je bent bijna klaar!

Wanneer je dicht bij het punt voor uitzetten bent, zal je merken dat er iets nieuws verschijnt. Iets wat een nauwkeuriger systeem laat zien om je naar dat punt te navigeren. Probeer de UNI-GR1 zo nauwkeurig mogelijk in de cirkel te verplaatsen. Als je precies in de cirkel zit, wordt de binnenste cirkel groen. De oriëntatie blijft hetzelfde als op de kaart: houd je rug naar het zuiden gericht om de groene cirkel naar voren, naar achteren of naar de zijkanten te laten bewegen.

Markeer je locatie

Zorg ervoor dat je de UNI-GR1 volledig waterpas houdt om ervoor te zorgen dat de onderste punt van de paal de groene ronde raakt. Als je een ononderbroken groene cirkel ziet, klik je op 'Gereed' en druk je je merkteken in de grond op de precieze plek waar je de punt van de meetpaal vasthoudt. Op deze manier gebruik je de UNI-GR1 voor centimeter nauwkeurig uitzetten!

Tip : als de positie erg langzaam wordt bijgewerkt, wijzig dan de positie-uitvoer naar interne modus en selecteer eeninterval van '10 seconden' om de snelste updateprestaties te bereiken voor positionering in de livekaart.

Last updated on 12/05/2020
249 reads