Hoe importeer ik mijn DXF/CSV bestanden in een project?

De importprocedure

De importprocedure van de DXF / CSV-bestanden is heel eenvoudig en kan in het veld en op kantoor worden gedaan. Het importproces kan worden gedaan vanuit de UNI-Connect-interface en zal binnenkort beschikbaar zijn in de UNI-Cloud.

Wanneer je het bestand wil importeren, open je een nieuw of al bestaand project. Wanneer je het project opent, zie je drie punten in de werkbalk. Wanneer je daar op hebt geklikt, zie je een venster waarin je "importeren" en "exporteren" ziet. Wanneer je hierop klikt, kies je het bestandstype om te importeren: DXF of CSV.

Wanneer je hebt gekozen tussen DXF of CSV, kies je jouw favoriete bestand met de bestandsbeheerder. Bestandsbeheer helpt bij het vinden van het juiste bestand in het bestandssysteem op het apparaat dat je gebruikt voor UNI-Connect. Als je dit DXF / CSV-bestand eerst in het bestandssysteem met de bestandsbeheerder op dit apparaat wil vinden, moet het bestand op dat apparaat staan Plaats het DXF / CSV-bestand op een geschikte plaats waar je het snel terug vindt via bestandsbeheer op het tablet.

Waar is je bestand?

Er zijn meerdere opties om een bestand van computer naar apparaat te brengen. We beginnen met de eenvoudigste: Verstuur een e-mail vanaf je computer met het DXF / CSV-bestand als bijlage naar jezelf en open het vervolgens op het tablet. De andere manier is om je bestand te uploaden naar Dropbox en download het later via Dropbox door in te loggen vanaf het tablet. Dit is hetzelfde voor GoogleDrive , OneDrive enzovoorts...

Kies je coördinatensysteem

Uiteindelijk selecteer je in welk coördinatensysteem het bestand dat je gebruikt zich bevindt, de oorspronkelijke CRS van de DXF / CSV. In Nederland is dit waarschijnlijk de optie ‘Amersfoort / RD 2018’.

Naamveld en laag

Afhankelijk van het bestand, kun je optioneel instellen of een bepaalde kolom moet worden gebruikt als 'puntnaam' en een laag specificeren die al in het project bestaat om de punten in te laden. Druk op "UPLOAD" om het bestand te uploaden en in je project te gebruiken. Nu ben je klaar voor de stake-out !

Last updated on 15/05/2020
1006 leest
How did you like this article?0000

Leaving already? Why miss out on all the info? Enter your email below and we'll set up a date and time for your free 15 minute phone call with a digital surveying expert. No strings attached!

Project Sample Download

Please fill in your details and click send to be redirected to the download page of the AutoCAD Drawing, CSV File or PDF Report example of your survey data.