Meteen naar de inhoud

Feature Friday - stiekeme sneak peeks

  • 5 min read
Feature Friday - september 2022

Het is onze missie om digitaal inmeten toegankelijk te maken voor elke veldwerker. Om hen allemaal de best mogelijke gepersonaliseerde inmeetervaring te bieden, met handige tips en tricks, integraties met andere apps of software en regelmatig nieuwe functies.

We combineren de (start van) nieuwe features in maandelijkse updates: deze Feature Friday blogs. In deze editie geven we je voorproefjes van enkele grote projecten die er aan gaan komen: marXact machinebesturing en de nieuwe inmeetapp, UNI-Collect.

Meekijken met marXact machinebesturing

De eerste grote nieuwe ontwikkeling waar jij een nieuw voorproefje over krijgt, is marXact machinebesturing. Tijdens ’s werelds grootste bouwbeurs bauma, krijgen bezoekers al een sneak peek van deze nieuwe inmeetoplossing. Momenteel wordt er hard gewerkt om dit te finetunen voor de beurs eind oktober.

Bij machinebesturing helpen twee UNI-GR1's digitale ontvangers om de positie van de graafmachine en het mes te bepalen. Zo zie je centimeter nauwkeurig jouw machine op de kaart en weet je daardoor direct of je precies en volgens ontwerp graaft.

Momenteel wordt er veel getest om machinebesturing zo krachtig mogelijk te maken, net als heel gemakkelijk in gebruik. Dat zijn zowel softwarematige tests als oefeningen met UNI-GR1 ontvangers op een graafmachine, zoals je ziet op de foto hieronder.

De UNI-Collect sneak peek                                          

Inmiddels kan het je eigenlijk niet meer ontgaan zijn: op niet al te lange termijn wordt UNI-Connect, UNI-Collect. Waar je nu nog gemakkelijk inmeet dankzij software in een internetbrowser, zal dat binnenkort eenvoudiger en vooral sneller en stabieler worden met behulp van een inmeetapp op iOS of Android.

De ontwikkeling van onze handige inmeetapp UNI-Collect is een uitgebreid project. We bouwen het geheel opnieuw op, leggen een nieuw fundament waarop functies gebouwd gaan worden. Nieuwe inmeetmogelijkheden tezamen met functies die je nog kent van UNI-Connect. Er wordt dus eigenlijk een geheel nieuw product gecreëerd waarmee jij nog gemakkelijker zelf inmeet.

Inmiddels breiden we de project view uit en zie je in deze print screen al wat de satelliet ontvangst status van de UNI-GR1 is.

Of van een andere positie bron, als je bijvoorbeeld je tablet of een andere ontvanger via Bluetooth gebruikt.

En wordt de gehele bediening intuïtiever nu we ook kunnen swipen, sliden en lang indrukken. Een voorbeeld kan je hier al zien in het project overzicht.

Op het dashboard heb je een persoonlijke begroeting die op jou als user is afgestemd en zie je een preview van jouw projecten, evenals een aantal foto’s welke jij tijdens dit specifieke project hebt gemaakt en daar onder shortcuts naar je laatste exports welke je hier makkelijk downloadt.

marXact manpower                                          

Inmiddels begrijp je vast dat we veel tijd, moeite en energie steken in het ontwikkelen en lanceren van deze twee nieuwe mogelijkheden. Twee nieuwe producten eigenlijk. Inmiddels gaat daar vrijwel alle marXact mankracht binnen de afdeling Development heen.

Dit geeft je vast een beeld. Tot en met afgelopen mei werkte er 1 developer fulltime aan UNI-Collect, in juni waren dat er al 2. Weer een maand later verdubbelden we dat naar 4 personen en in augustus ging dat aantal naar 6. Sinds deze maand werken er 8 collega’s aan beide grote ontwikkelingen. Hoe fijn is dat?

Dit betekent ook dat er weinig ruimte overblijft om veel andere, nieuwe updates voor de bestaande producten te ontwikkelen momenteel. Dat komt weer en, indien mogelijk, al direct geïntegreerd in bijvoorbeeld de nieuwe UNI-Collect app.

Welke stappen moet jij zetten?

Niet veel, om het makkelijk te houden. Alle updates worden automatisch uitgevoerd terwijl je in het veld bent. Het kan zijn dat je jouw UNI-GR1 uit- en weer in moet schakelen, maar alleen als de update onverwachts stopt. Nadat je deze weer hebt aangezet, ben je klaar om (verder) te gaan met inmeten.

Komende release updates

Ook de komende periode zullen wij je op de hoogte houden van de ontwikkelingen van marXact machinebesturing en UNI-Collect. Daar zijn deze Feature Friday blogs voor.

Tot de volgende editie, tot oktober!

Leaving already? Why miss out on all the info? Enter your email below and we'll set up a date and time for your free 15 minute phone call with a digital surveying expert. No strings attached!

Project Sample Download

Please fill in your details and click send to be redirected to the download page of the AutoCAD Drawing, CSV File or PDF Report example of your survey data.