Meteen naar de inhoud

Feature Friday - meer keuze bij attributen en lagen

  • 5 min read
Feature Friday - augustus 2022

Het is onze missie om digitaal inmeten toegankelijk te maken voor elke veldwerker. Om hen allemaal de best mogelijke gepersonaliseerde inmeetervaring te bieden, met handige tips en tricks, integraties met andere apps of software en regelmatig nieuwe functies.

We combineren de (start van) nieuwe features in maandelijkse updates: deze Feature Friday blogs. In deze editie lees je dat je voortaan gemakkelijker aangeeft welke informatie je binnenhaalt in je DWG of DXF export, eerder genoemde functies die vanuit de testomgeving live zijn gegaan en wat de stand van zaken is bij UNI-Collect.

Attributen per laag of in één laag exporteren bij DWG en DXF

Niet lang geleden is het mogelijk geworden om aan te geven hoe je de attributen en hoogte/naam annotaties binnenhaalt bij je DWG of DXF-export. Bij het selecteren van het gewenste bestandstype bij de export, kon je al kiezen of je de tekst per punt evenals de attributen en hoogte wel of niet wil laten zien.

Eerder was het al mogelijk om de tekst in een aparte laag te downloaden. Vanaf nu kun je er ook voor kiezen om deze annotaties te exporteren in de laag waar in is gemeten! Ideaal wanneer je de (zelf) geschreven informatie direct bij het punt wil zien in jouw export en dat wil aan- of uitzetten per laag en dus discipline.

Op de afbeelding hieronder zie je hoe en waar je dat aangeeft.

Uitgerold in eerdere updates

In eerdere edities van Feature Friday, schreven wij al dat meerdere nieuwe functies flink getest werden. Getest, verbeterd, opnieuw getest en daarna pas vrijgegeven. In recente UNI-Cloud en UNI-Connect updates, gaat het om onder meer deze mogelijkheden:

  • Gemakkelijker opschonen van de UNI-Cloud database dankzij sneller grote projecten en objecten verwijderen
  • De handige preview van jouw data nog voor je de import start
  • Volumemetingen in de UNI-Cloud
  • Oppervlaktemetingen in de UNI-Cloud
  • Lengtemetingen in de UNI-Cloud
  • Verbeteringen aan de stabiliteit bij de 4G upgrade
  • Sneller opstarten van de UNI-GR1

Dit staat nu allemaal live en hier wordt flink gebruik van gemaakt door vele UNI users!

De UNI-Collect project view

Inmiddels kan het je eigenlijk niet meer ontgaan zijn: op niet al te lange termijn wordt UNI-Connect, UNI-Collect. Waar je nu nog gemakkelijk inmeet dankzij software in een internetbrowser, zal dat nog eenvoudiger en vooral sneller en stabieler gaan gebeuren met behulp van een inmeetapp op iOS / Android.

Dit is een ontwikkeling die meer tijd in beslag neemt. De inmeetapplicatie wordt namelijk vanaf de grond opnieuw gebouwd met alles wat we geleerd en geplaatst hebben in UNI-Connect. Er wordt dus eigenlijk een geheel nieuw product gecreëerd waar we vaker updates over hebben gegeven. Inmiddels werken we aan de project view, want hoe worden projecten weergegeven en in welke omgeving sla je een punt op?

In onderstaande afbeelding zie je hoe gemakkelijk je de nauwkeurigheid, fix en aantal beschikbare satellieten in de gaten houdt, evenals een punt meet. Een mooie, extra toevoeging is dat een handige tutorial je stap voor stap mee neemt in het inmeten van een punt, lijn of polygoon. Dat zie je hieronder. We maken het nog makkelijker om in te meten en uit te zetten, of je nou voor de eerste keer meet of al een doorgewinterd gebruiker bent.

Verbeterd in de V2

Ook over deze ontwikkeling hebben we eerder gesproken, de V2 versie van de UNI-GR1 digitale ontvanger. Deze versie heeft aangepaste en verder ontwikkelde hardware, waaronder de mogelijkheid tot USB-C opladen en 4G internet geïntegreerd. Ook heeft de batterij een langere duur.

Uiteraard zorgen wij ervoor dat alle huidige modellen ook de komende jaren gebruikt kunnen worden. Ook hier worden updates voor gemaakt, talen toegevoegd, nieuwe functies ontwikkeld en kunnen vragen aan ons Supportteam over worden gesteld. Er is dus geen nood aan de man, jouw huidige apparaat blijft net zo actueel als voorheen!

Welke stappen moet jij zetten?

Niet veel, om het makkelijk te houden. Alle updates worden automatisch uitgevoerd terwijl je in het veld bent. Het kan zijn dat je jouw UNI-GR1 uit- en weer in moet schakelen, maar alleen als de update onverwachts stopt. Nadat je deze weer hebt aangezet, ben je klaar om (verder) te gaan met inmeten.

Komende release updates

Er komen zoveel nieuwe releases aan, waaronder machinebeheer, het uitbreiden van de UNI-Cloud project meet- en bewerkmogelijkheden, extra talen in de software en nog meer opties voor lagen en objecten. Meer hierover in volgende Feature Friday blogs!

Keer daarom zeker terug naar marXact.com/newsevents om alles te lezen over onze aankomende functies en updates en haal het beste uit jouw UNI-Solutions!


Leaving already? Why miss out on all the info? Enter your email below and we'll set up a date and time for your free 15 minute phone call with a digital surveying expert. No strings attached!

Project Sample Download

Please fill in your details and click send to be redirected to the download page of the AutoCAD Drawing, CSV File or PDF Report example of your survey data.