Meteen naar de inhoud

Feature Friday - Overbodige projecten en objecten sneller verwijderen

  • 5 min read
Feature Friday - juli 2022

Het is onze missie om digitaal inmeten toegankelijk te maken voor elke veldwerker. Om hen allemaal de best mogelijke gepersonaliseerde inmeetervaring te bieden, met handige tips en tricks, integraties met andere apps of software en regelmatig nieuwe functies.

We combineren de (start van) nieuwe features in maandelijkse updates: deze Feature Friday blogs. In deze editie lees je meer over het sneller verwijderen van grote projecten en objecten en krijg je een update over marXact machinebesturing. Daarnaast vertellen we je over de huidige stand van zaken voor wat betreft UNI-Collect en lees je welke taal wordt toegevoegd aan de UNI-Solutions. We sluiten af met het belang van structurele verbeteringen doorvoeren en hoe onze developers ons UNI-Support team – en daarmee jou -ondersteunen.

Grote projecten en objecten sneller verwijderen

Momenteel leggen we de laatste hand aan een veelgevraagde nieuwe functie: het sneller kunnen verwijderen van grote projecten en objecten. Heb jij per ongeluk het verkeerde bestand geïmporteerd of ben je juist jouw UNI-Cloud database aan het opschonen? In deze twee en allerlei andere situaties, gaat dit sneller dan ooit! Deze verbetering voegen we toe aan een volgende UNI-Cloud update, waardoor je hier vanzelf gebruik van kunt maken.

Meer moeite voor machinebesturing

In het Feature Friday blog van juni, vertelden we al machinebesturing met marXact. Momenteel hebben we een sterke basis gelegd en gaan we van stabiel en vloeiend concept naar het echte machine control waar jij mee aan de slag kunt. Hier gaat nog enige tijd en moeite in zitten, maar we laten het je graag zien binnenkort.

Deze zomer organiseren wij een Sneak Preview Event waar wij meer vertellen over de mogelijkheden die centimeter nauwkeurig inmeten én machine control jou bieden! Hiervoor worden gerichte uitnodigingen verstuurd naar organisaties die al eerder interesse hebben getoond. Wil jij hier ook graag bij zijn of heb je een specifieke vraag? Stuur dan een e-mail naar sales@marxact.com and we’ll get back to you in due time!

De UNI-Collect update

Het creëren van de UNI-Collect inmeetapp, is een kostbaar iets. Een mooie ontwikkeling waar we graag veel tijd en energie insteken, maar wel iets wat niet 1-2-3 klaar is. We hebben hier vaker over geschreven, daarom is het goed om een samenvattende update te geven in deze Feature Friday.

De basis voor de app is gelegd en momenteel voegen we steeds meer functies toe. Bij iedere feature die erbij komt, voeren we tests uit. Zo weten we zeker dat de uiteindelijke app die gelanceerd wordt, zo sterk mogelijk en in het veld te gebruiken is. Onlangs hebben we de survey instellingen geïmplementeerd in UNI-Collect, deze worden momenteel getest door een aantal collega’s.

Verder werken we hard om order management toe te voegen aan deze nieuwe app. Hierdoor kun jij zelf een order plaatsen of je huidige bestelling inzien, direct je UNI-Cloud & Support direct verlengen én met 1 account je bestellingen en UNI-Cloud account beheren. Handig!

Talen toevoegen, Duits

Wanneer jij inmeet in verschillende landen of collega’s hebt die een andere taal spreken dan jijzelf, ben je vast al bekend met de meerdere talen in onze software. Binnenkort wordt Duits toegevoegd en kunnen ook mensen die dat als moedertaal hebben, gemakkelijk de stappen voor succesvol inmeten zetten.

Voortdurende verbeteringen

Bugs verhelpen, bestaande inmeetmogelijkheden en uitbreiden en jou een compleet mogelijke inmeetervaring geven. Naast bovenstaande en andere werkzaamheden, zijn dit 3 voortdurende taken die wij heel serieus nemen.

Zo serieus dat we onlangs hebben besloten om structureel één developer toe te wijzen als UNI-Support ondersteuning. Wanneer een UNI user met een zeer specifieke vraag of probleem belt en ons supportteam geen direct antwoord heeft, kunnen zij vertrouwen op de kennis van één van onze developers om hen verder te helpen. Hij of zij kan nog meer ‘achter de schermen’ kijken en is misschien wel betrokken geweest bij het ontwikkelen van die functie, pagina of proces. De oplossing is daardoor vaak sneller gevonden. Zo breiden we ook UNI-Support uit voor je!

Welke stappen moet jij zetten?

Niet veel, om het makkelijk te houden. Alle updates worden automatisch uitgevoerd terwijl je in het veld bent. Het kan zijn dat je jouw UNI-GR1 uit- en weer in moet schakelen, maar alleen als de update onverwachts stopt. Nadat je deze weer hebt aangezet, ben je klaar om (verder) te gaan met inmeten.

Komende release updates

Er komen zoveel nieuwe releases aan, waaronder het uitbreiden van de UNI-Cloud project meet- en bewerkmogelijkheden, nieuwe talen, extra coördinatensystemen en aanvullende opties voor lagen en objecten. Meer hierover in volgende Feature Friday blogs!

Keer daarom zeker terug naar marXact.com/newsevents om alles te lezen over onze aankomende functies en updates en haal het beste uit jouw UNI-Solutions!


Leaving already? Why miss out on all the info? Enter your email below and we'll set up a date and time for your free 15 minute phone call with a digital surveying expert. No strings attached!

Project Sample Download

Please fill in your details and click send to be redirected to the download page of the AutoCAD Drawing, CSV File or PDF Report example of your survey data.