Meteen naar de inhoud

Feature Friday - machinebesturing met marXact

  • 5 min read
Feature Friday – juni 2022

Het is onze missie om digitaal inmeten toegankelijk te maken voor elke veldwerker. Om hen allemaal de best mogelijke gepersonaliseerde inmeetervaring te bieden, met handige tips en tricks, integraties met andere apps of software en regelmatig nieuwe functies.

We combineren de (start van) nieuwe features in maandelijkse updates: deze Feature Friday blogs. In dit blog vertellen we je over een aantal nieuwe en uitgebreidere functies waar we aan werken. Deze keer kijken we naar de succesvolle, eerste tests voor machinebesturing en welk voordeel jij behaalt uit het sneller opstarten van je UNI-GR1. Verder zoomen we in op de nieuwe UNI-Cloud app en stappen die wij zetten om je inmeetervaring structureel te verbeteren.

First tests for machine control

In een eerdere Feature Friday blog vertelden we al dat wij werken aan machinebesturing, ook ‘machine control’ genoemd. maak je gemakkelijk een hoogtepolygoon en bereken je daardoor hoeveel kuub zand je weg kunt graven. Je laadt een model in je meetsoftware en graaft dat vervolgens uit aan de hand van GIS ondersteuning. Deze ondersteuning wordt je geboden door 2 UNI-GR1’s die op de machine zijn gemonteerd, aan beide kanten van de graafbak. Centimeter nauwkeurig, met zelfgecreëerde data en daardoor precies wat jij nodig hebt.

Deze zomer organiseren wij een Sneak Preview Event waar wij meer vertellen over de mogelijkheden die centimeter nauwkeurig inmeten én machine control jou bieden! Hiervoor worden gerichte uitnodigingen verstuurd naar organisaties die al eerder interesse hebben getoond. Wil jij hier ook graag bij zijn of heb je een specifieke vraag? Stuur dan een e-mail naar sales@marxact.com en we komen bij je terug!

Import preview

De import preview komt eraan! Dankzij deze handige nieuwe functie kun jij zien hoe de import van jouw data er uit komt te zien, nog voordat je deze start. Door dit voorproefje zie je direct of je data goed en volledig ingeladen kan worden, misschien zie je wel dat je een punt of lijn mist om het geheel compleet te maken.

Door deze handige nieuwe mogelijkheid werk je voortaan efficiënter en productiever, je weet immers al of je data compleet is voor je importeert! Deze functie bevindt zich momenteel in het laatste deel van onze testomgeving en wordt binnenkort gereleaset.

Een snellere start

Een paar dagen geleden hebben we de nieuwste UNI-Connect versie gereleaset. Door deze nieuwe versie start jouw UNI-GR1 tot wel 60 seconden sneller op! 60, een hele minuut dus!

Sneller opstarten is een enorme verbetering van je werkproces, je bent eerder tot inmeten in staat en wordt daardoor efficiënter en productiever dan ooit! Helemaal gratis, precies zoals je gewend bent van ons.

Nieuwe UI/UX UNI-Cloud

Er komt een nieuwe user interface voor UNI-Cloud, waardoor jij hier nog sneller vertrouwd mee raakt en gemakkelijk inmeet. Een grote taak die wij hebben verdeeld in kleinere delen. Inmiddels zijn we aanbeland bij het toevoegen van de laatste logica functies en functionaliteiten aan deze interface.

Ook deze toevoegingen gaan we uitgebreid testen, aanpassen en definitief maken voordat jij hier toegang toe krijgt. Dat geeft ons de grootste kans op succes en jou op een soepele overgang. Je leest meer over de releasedatum in een volgende editie van Feature Friday.

Stabiliteit en structurele verbeteringen

We schreven het al in de introductie van deze Feature Friday: stappen die wij zetten om jouw inmeetervaring structureel te verbeteren. Iedere maand besteden we tijd aan het oplossen van bugs, het verbeteren van de stabiliteit en toevoegen van kleine verbeteringen. Dat kan een nieuw coördinatensysteem zijn, een kleine toevoeging aan bestaande functie, maar ook iets achter de schermen. Ook al deze werkzaamheden en verbeteringen zijn bedoeld om jou structureel een nog betere ervaring te bieden.

Welke stappen moet jij zetten?

Niet veel, om het makkelijk te houden. Alle updates worden automatisch uitgevoerd terwijl je in het veld bent. Het kan zijn dat je jouw UNI-GR1 uit- en weer in moet schakelen, maar alleen als de update onverwachts stopt. Nadat je deze weer hebt aangezet, ben je klaar om (verder) te gaan met inmeten.

Komende release updates

Er komen zoveel nieuwe releases aan, waaronder het uitbreiden van de UNI-Cloud project meet- en bewerkmogelijkheden, de eerder aangekondigde UNI-Collect inmeetapp en nieuwe coördinatensystemen. Meer hierover in volgende Feature Friday blogs!

Keer daarom zeker terug naar marXact.com/newsevents om alles te lezen over onze aankomende functies en updates en haal het beste uit jouw UNI-Solutions!

Leaving already? Why miss out on all the info? Enter your email below and we'll set up a date and time for your free 15 minute phone call with a digital surveying expert. No strings attached!

Project Sample Download

Please fill in your details and click send to be redirected to the download page of the AutoCAD Drawing, CSV File or PDF Report example of your survey data.