Meteen naar de inhoud

Zelf digitaal inmeten werkt als een zonnetje

  • 3 min read

Deze column is eerder gepubliceerd door VHG Magazine in april 2022. VHG magazine is een uitgave van koninklijke vereniging van hoveniers en groenvoorzieners.

Door Jeroen Methorst

Jouw tuin digitaal inmeten

Dit jaar kwamen meer aanvragen bij hoveniers binnen dan in andere jaren. Daadwerkelijk op vakantie gaan was lastig in 2020, maar het vakantiegevoel naar huis, tuin en balkon halen, was voor velen een goede vervanger. Maar hoe bereid je je als hovenier goed voor bij al die extra opdrachten? Een tuin digitaal inmeten helpt jou daarbij!

De koude wintermaanden liggen weer ver achter ons, de dagen duren weer een stuk langer dan de nachten en de eerste barbecue met familie of vrienden heb je misschien al gehad in je tuin. De zon is er weer! Dit brengt nieuwe klanten met zich mee, net als verzoeken voor op maat gemaakte tuinontwerpen en een strakke planning om dat allemaal voor elkaar te krijgen. marXact helpt hoveniers en andere groenprofessionals om dat voor elkaar te krijgen. marXact helpt hoveniers en andere groenprofessionals om dat voor elkaar te krijgen dankzij digitaal inmeten.

Interesse in digitaal inmeten

Mustafa Cakiroglu is accountmanager bij marXact: “ De afgelopen anderhalf, twee jaar zien wij meer en meer hoveniers, tuinontwerpers en andere groenprofessionals met interesse in digitaal inmeten en de centimeter nauwkeurige data die zij daarmee genereren. Daar zijn allerlei redenen voor, waaronder een nodige digitaliseringsslag of de behoefte om klanten van A tot Z te ontzorgen. Die nauwkeurige data helpt hen om aanvragen zo goed mogelijk te behandelen en uit te voeren- van begin tot eind. Dat maakt en houdt het interessant voor deze doelgroep.

Mustafa Cakiroglu: " Je offertes en planningen worden gedetailleerder dan ooit!"

Eigen data gebruiken

Veel groenprofessionals kiezen ervoor om zogeheten ‘referentiepunten’ in te meten met de UNI-GR1, de digitale ontvanger van marXact. Cakiroglu: “Referentiepunten geven de grens van een tuin aan. Door deze punten weet je precies wat de kaders van een tuin of andere oppervlakte zijn en kun je zien of een tuin precies recht of gehoekt ligt. Op basis van die informatie kun je een ontwerp maken waar je de wensen van de klant uit laat komen- inclusief eventuele elementen die behouden moeten blijven in het design.

De zelf verzamelde data is niet alleen te gebruiken voor het maken van een tu9inontwerp. Je offertes en planningen worden gedetailleerder dan ooit en doordat je je plannen preciezer uitwerkt, bereken je gemakkelijk hoeveel bestrating, groen en ander materiaal je nodig hebt. Hierdoor maak je het plaatje voor opdrachtgevers nog completer.

Zelf aan de slag

Ben jij geïnteresseerd geraakt in de mogelijkheden die digitaal inmeten jou bieden? “Wij organiseren maandelijks onze eigen Demo Drinks waar je je inschrijft voor een uitleg en training. Een vrijblijvende demonstratie op locatie kan ook. Dan ervaar je zelf het gemak van onze hard- en software in een voor jou bekende situatie. Een eerlijker en realistischer beeld kun je niet krijgen! Demo Drinks .

Leaving already? Why miss out on all the info? Enter your email below and we'll set up a date and time for your free 15 minute phone call with a digital surveying expert. No strings attached!

Project Sample Download

Please fill in your details and click send to be redirected to the download page of the AutoCAD Drawing, CSV File or PDF Report example of your survey data.