Meteen naar de inhoud

Feature Friday - interesse in de interface

  • 5 min read
Feature Friday – April 2022

Het is onze missie om digitaal inmeten toegankelijk te maken voor elke veldwerker. Om hen allemaal de best mogelijke gepersonaliseerde inmeetervaring te bieden, met handige tips en tricks, integraties met andere apps of software en regelmatig nieuwe functies.

We combineren de (start van) nieuwe features in maandelijkse updates: deze Feature Friday blogs. In dit blog vertellen we je over een aantal nieuwe en uitgebreidere functies waar we aan werken, waaronder veel werk aan de user interface en experience, verder bouwen aan onze eigen testomgeving en het toevoegen van functionaliteiten aan de basis van de UNI-Collect app.

Extra moeite in de interface en experience

Eerder hebben we je verteld over ons werk aan jouw user interface en experience, aan de opmaak van de dashboards die jij ziet en de bijbehorende gebruikerservaring. Die ontwikkeling gaat door en ook de afgelopen maand hebben wij hier veel extra moeite in gestoken.

Inmiddels zijn we zo’n halverwege de werkzaamheden en liggen we op planning om je rond de bouwvak een volledig gebouwd en getest nieuw ontwerp te geven. Hieronder zie je een voorlopige impressie van het nieuwe, strakke design. Herken je het dashboard en instellingspagina’s al terug?

Verbeterde eigen testomgeving

In het vorige Feature Friday blog vertelden wij over de verbeterde, eigen testomgeving. De plek waar nieuwe functies worden getest en verbeterd voordat jij er toegang toe hebt. Daar blijven we nog even aan bouwen, zodat we daar de meest uiteenlopende features en bugs kunnen oplossen.

Enkele nieuwe mogelijkheden die wij als eerst gaan testen zijn onder meer diverse verbeteringen aan de huidige import- en exportmogelijkheden, een import preview voor de UNI-Cloud en uiteraard de hierboven genoemde nieuwe user interface. Uiteraard vertellen wij je wanneer deze nieuwe functies zijn getest, verbeterd en vervolgens vrij worden gegeven.

De UNI-Collect basisfunctionaliteiten

Eén van de andere grotere projecten waar wij aan werken, is de UNI-Collect inmeetapp. Op termijn vervangt deze app de UNI-Connect inmeetsoftware, maar zover is het nog niet. Op dit moment is de basis van de app in grote lijnen uitgewerkt en zijn een aantal standaardfunctionaliteiten klaar om door onszelf getest te worden – voordat wij hier verbeteringen en uitbreidingen aan toevoegen.

Dat er inmiddels een basisversie is, is voor ons niet genoeg. Wij willen meer: meer functies, meer gemak, meer mogelijkheden voor jou. Daarom blijven wij hier hard aan werken en heb jij straks de beschikking over een inmeetapp waarmee je alles kan wat nu met UNI-Connect kan – én zelfs meer!

Schoonmaken en structuur

Toegegeven, in eerste instantie is dit iets voor onszelf. De afgelopen weken hebben we de ‘achterkant’ van de UNI-Solutions onder handen genomen. We hebben bepaalde structuren van functies aangepast en ‘strakker’ gemaakt, waardoor wij bijbehorende nieuwe uitbreidingen gemakkelijker kunnen ontwikkelen en lanceren. Zeker nadat deze zijn getest in onze eigen testomgeving.

Deze activiteit helpt ons om de voorbereiding op de UNI-Collect inmeetapp zo soepel mogelijk te laten verlopen. We hebben grote plannen met en voor deze app, zodat jij jouw ideale inmeetervaring zelf vormgeeft. Wanneer wij nog sneller en beter nieuwe mogelijkheden kunnen lanceren, krijgt jouw ervaring nog meer toegevoegde waarde.

Welke stappen moet jij zetten?

Niet veel, om het makkelijk te houden. Alle updates worden automatisch uitgevoerd terwijl je in het veld bent. Het kan zijn dat je jouw UNI-GR1 uit- en weer in moet schakelen, maar alleen als de update onverwachts stopt. Nadat je deze weer hebt aangezet, ben je klaar om (verder) te gaan met inmeten.

Komende release updates

Er komen zoveel nieuwe releases aan, waaronder het uitbreiden van de UNI-Cloud project meet- en bewerkmogelijkheden, de eerder aangekondigde UNI-Collect inmeetapp en mogelijkheden voor machinebesturing. Meer hierover in volgende Feature Friday blogs!

Keer daarom zeker terug naar marXact.com/newsevents om alles te lezen over onze aankomende functies en updates en haal het beste uit jouw UNI-Solutions!

Leaving already? Why miss out on all the info? Enter your email below and we'll set up a date and time for your free 15 minute phone call with a digital surveying expert. No strings attached!

Project Sample Download

Please fill in your details and click send to be redirected to the download page of the AutoCAD Drawing, CSV File or PDF Report example of your survey data.