Meteen naar de inhoud

Feature Friday - Vlag uit voor verbeteringen

  • 4 min read
Feature Friday - maart 2022

Het is onze missie om digitaal inmeten toegankelijk te maken voor elke veldwerker. Om hen allemaal de best mogelijke gepersonaliseerde inmeetervaring te bieden, met handige tips en tricks, integraties met andere apps of software en regelmatig nieuwe functies.

We combineren de (start van) nieuwe features in maandelijkse updates: deze Feature Friday blogs. In dit blog vertellen we je over een aantal nieuwe functies waar we aan werken, waarvan een aantal grote projecten! Denk hierbij aan de inmeettool en de bekende 4G hardware upgrade.

4G hardware upgrade

In vorige Feature Fridays hebben we het al gehad over de 4G hardware upgrade, over de kosteloze oplossing waardoor UNI users probleemloos blijven inmeten. Sinds het laatste blog hebben we veel tijd gestoken in het ontwikkelen van een stabiele connectie tussen upgrade en UNI, een soepel bestel- en logistiek proces en veel kleine taken rondom dit proces uitgevoerd.

Veel bestelde upgrades zijn al verzonden, waardoor gebruikers ruim op tijd klaar zijn voor 4G!

Verbeterde eigen testomgeving

Testen, aanpassen, verbeteren, testen, uitbrengen. Nieuwe features en mogelijkheden ontwikkelen is wat wij doen, zodat jij nog meer profiteert van jouw UNI-Solutions. Om steeds betere functies te releasen, met weinig tot geen bugs, zijn we in de afrondende fase van de bouw van onze eigen verbeterde testomgeving.

Nou lijkt het misschien alsof dit een project is waar alleen wij wat aan hebben, en dat is voor een deel waar. Het werken in zo’n soort omgeving stelt ons in staat om zoveel als nodig tests te doen om een solide en stabiele functie te ontwikkelen. Vervolgens kunnen wij eventuele bugs oplossen en opnieuw testen voordat het geheel wordt gelanceerd en jij een nieuwe functie hebt tijdens je inmeetproces. Kortom, onzen eigen testomgeving zorgt ervoor dat jij direct gebruikmaakt van geteste, verbeterde en vrijgegeven mogelijkheden! Hoe handig is dat?

Binnenkort gaan we nieuwe UI (user interface) en UX (user experience) features en mogelijkheden testen in deze omgeving. Hier vertellen we je later meer over.

De ‘achterkant’ van de UNI-Cloud inmeettool

Inmiddels hebben we het bouwen van de ‘achterkant’ van de inmeettool afgerond. Deze functie wordt binnenkort toegevoegd aan UNI-Cloud, waardoor je daar onder meer de lengte van een (individuele) lijn kunt berekenen. Ook zijn het berekenen van hoogte, de omtrek van een cirkel, volumeberekening en de oppervlakte van een polygoon geïntegreerd.

Huidige inmeetmogelijkheden verbeteren

Net als iedere maand, besteden we de nodige tijd aan het verbeteren van de huidige inmeetmogelijkheden. Daarvoor lossen we bugs op, maken we aanpassingen voor nog stabielere satellietsignalen en breiden we een functie nog wat uit.

Veel van deze werkzaamheden komen voort uit ervaringen en verzoeken uit het veld. Daar luisteren we graag naar, want jouw ervaring telt! Dat zie je terug in onder meer deze aanpassingen, maar ook in nieuw te bouwen functies.

Grotere projecten

Verder zijn we hard aan het werk aan een aantal grotere projecten die tot wel enkele maanden kunnen duren. Hier krijg je later updates over, maar weet dat we ontzettend hard aan het werk zijn en blijven voor je!

Welke stappen moet jij zetten?

Niet veel, om het makkelijk te houden. Alle updates worden automatisch uitgevoerd terwijl je in het veld bent. Het kan zijn dat je jouw UNI-GR1 uit- en weer in moet schakelen, maar alleen als de update onverwachts stopt. Nadat je deze weer hebt aangezet, ben je klaar om (verder) te gaan met inmeten.

Komende release updates

Er komen zoveel nieuwe releases aan, waaronder het uitbreiden van de UNI-Cloud project meet- en bewerkmogelijkheden, de eerder aangekondigde UNI-Collect inmeetapp en nieuwe coördinatensystemen. Meer hierover in volgende Feature Friday blogs!

Keer daarom zeker terug naar marXact.com/newsevents om alles te lezen over onze aankomende functies en updates en haal het beste uit jouw UNI-Solutions!

Leaving already? Why miss out on all the info? Enter your email below and we'll set up a date and time for your free 15 minute phone call with a digital surveying expert. No strings attached!

Project Sample Download

Please fill in your details and click send to be redirected to the download page of the AutoCAD Drawing, CSV File or PDF Report example of your survey data.