Meteen naar de inhoud

Feature Friday - 4G en de nieuwe NFC

  • 5 min read
Feature Friday - februari 2022

Het is onze missie om digitaal inmeten toegankelijk te maken voor elke veldwerker. Om hen allemaal de best mogelijke gepersonaliseerde inmeetervaring te bieden, met handige tips en tricks, integraties met andere apps of software en regelmatig nieuwe functies.

We combineren de (start van) nieuwe features in maandelijkse updates: deze Feature Friday blogs. In dit blog vertellen we je over een aantal nieuwe functies die onlangs live zijn gegaan en verbeteringen die we hebben doorgevoerd aan de UNI-Solutions. We vertellen je meer over de 4g hardware upgrade waar UNI users van profiteren, de verandering van de mogelijkheden van de NFC en gekleurde mogelijkheden bij het aan- en uitzetten van je UNI-GR1.

4G hardware upgrade

In eerdere Feature Friday blogs vertelden we al over de verandering van 3G naar 4G, de nieuwe standaard voor internetsnelheid en -toegang. UNI users kunnen kosteloos deze overgang maken door een speciale 4G hardware upgrade te bestellen bij ons. Hiervoor hebben zij een mailing ontvangen waarin stap-voor-stap wordt uitgelegd hoe je de gratis upgrade bestelt. De verzending van de upgrades begint binnen een paar weken.

Wij zeggen vaak dat wij het belangrijk vinden om een optimale inmeetervaring te creëren en daar draagt inspelen op (zulk soort) veranderingen, aan mee. Zo blijf je het meest uit je UNI-Solutions halen.

Nieuwe NFC-mogelijkheden

We hebben de mogelijkheden van de NFC tag wat aangepast en uitgebreid. Om ervoor te zorgen dat jij de hele dag door kan inmeten, hebben we een energiebesparende functie ontwikkeld. De NFC tag werkt niet meer standaard. Je gaat voortaan eerst naar de discovery mode door de aan-knop 15 seconden in te drukken, daarna wordt de led-ring blauw en wordt de tag aan jouw UNI-GR1 gekoppeld. Door de NFC tag toe te voegen aan de discovery mode, zorgt ervoor dat er een standaardfunctie minder is die geladen moet worden. Hierdoor wordt je batterij minder gebruikt en houd je juist extra energie over voor digitaal inmeten.

Wil je wel blijven werken met de NFC tag? De koppeling maken blijft net zo gemakkelijk als je van ons gewend bent!

Boot animation

Deze recent gelanceerde functie maakt het mogelijk om nog beter te zien of de UNI aangaat. Na het indrukken van de aan-knop gaat de led-ring ‘spinnen’, deze wordt langzaamaan groen in de opstartfase en eindigt wanneer de UNI volledig opgestart is. Hoe handig is dat?

Eenrgiebesparende modus

Dankzij één van onze nieuwste functies bespaar je nog meer batterijkracht! Als je batterij 20% of minder is, worden de leds automatisch gedimd en bij 10% of minder zelfs nog wat meer. Hierdoor bespaar je batterij én heb je een extra indicatie dat je de oplader tevoorschijn kan halen. Deze feature is geïntegreerd in de volgende UNI-Connect update, deze komt binnen een paar weken uit.

STM-update

Deze update is technischer van aard en komt eraan. Binnenkort ga je zien wanneer updates geïnstalleerd worden, hiervoor hebben we veel werk verricht aan het verbeteren van de inwendige coprocessor. Wanneer je je UNI-GR1 uitzet en de led-ring wit gaat ‘spinnen’, weet je dat de meest recente update wordt geïnstalleerd. Je hoeft niet te schrikken wanneer je de ring ziet verspringen, het is juist een teken van jouw nieuwe inmeetmogelijkheden!

Op termijn, machinebesturing

Goed, goed. Dit is meer een lange termijnplan, maar wel heel leuk! Samen met een partner zijn we de mogelijkheden voor machinebesturing aan het onderzoeken. Hierbij wordt een UNI op (bijvoorbeeld) een graafmachine gemonteerd en kan ook op die manier data worden ingemeten. Dit is een langdurig traject, maar te mooi om niet te delen – zeker omdat ook deze vraag in het veld is ontstaan.

Welke stappen moet jij zetten?

Niet veel, om het makkelijk te houden. Alle updates worden automatisch uitgevoerd terwijl je in het veld bent. Het kan zijn dat je jouw UNI-GR1 uit- en weer in moet schakelen, maar alleen als de update onverwachts stopt. Nadat je deze weer hebt aangezet, ben je klaar om (verder) te gaan met inmeten.

Komende release updates

Er komen dit jaar zoveel nieuwe releases en mogelijkheden aan, waaronder de gloednieuwe UNI-Collect inmeetapp, het uitbreiden van de UNI-Cloud project meet- en bewerkmogelijkheden, de mogelijkheid om punten en lijnen te tekenen in de UNI-Cloud en extra coördinatensystemen. Meer hierover in volgende Feature Friday blogs!

Keer daarom zeker terug naar marXact.com/newsevents om alles te lezen over onze aankomende functies en updates en haal het beste uit jouw UNI-Solutions!

Leaving already? Why miss out on all the info? Enter your email below and we'll set up a date and time for your free 15 minute phone call with a digital surveying expert. No strings attached!

Project Sample Download

Please fill in your details and click send to be redirected to the download page of the AutoCAD Drawing, CSV File or PDF Report example of your survey data.