Meteen naar de inhoud

5 jaar marXact – de truc van de themaweek

  • 5 min read

Vijf jaar marXact is reden voor een feestje! Wat zeggen we, een feest. Deze hele werkweek trakteren wij je op leuke content die te maken heeft met ons ontstaan, ons proces tot waar we nu zijn en wat jij van ons kunt en mag verwachten in de toekomst!

In dit laatste blog spreken we met onze marketing manager Jeroen over deze feestweek en hoe deze tot stand is gekomen.

Kiezen voor een themaweek

“Als je het heel letterlijk gaat bekijken, dan zijn de voorbereidingen al begonnen in 2017, toen marXact werd opgericht. Dat is wat flauw natuurlijk. Het idee voor deze feestweek werd eind 2021 geboren, toen we onze content calendar voor dit jaar maakten. Dat is een document waarin we aangeven wat we op welke dag posten op onze website en social media channels, een hulpmiddel om ervoor te zorgen dat we alle aspecten van ons bedrijf en UNI-Solutions even goed belichten.

Toen zagen we dat 14 februari op een maandag valt, de eerste dag van de werkweek. Natuurlijk heeft een week 5 werkdagen, we vieren ons vijfjarig bestaan en zo ontstond het idee om hier de hele week aandacht aan te besteden. Vorig jaar was onze themaweek gebouwd rondom Internationale Vrouwendag, dit jaar rondom ons jubileum. Binnen ons marketingteam hebben we nagedacht en de onderwerpen voor de blogs gekozen, ook om zo iedere dag iemand anders aan het woord te laten. Want marXact bestaat niet alleen meer uit Raoul en Tommy, we zijn zoveel groter inmiddels!”

Samen vieren

“Binnen marXact is veel vrijheid om zelf keuzes te maken en te besluiten welke kant we opgaan met onze marketing en communicatie, zo ook met deze week. Zeker, Raoul en Tommy staan centraal in het blog van afgelopen maandag en dat kan ook niet anders! Zij zijn het bedrijf gestart.

Dat wil niet zeggen dat zij overal van wisten, integendeel. Maandag hebben wij ze verrast op kantoor. Er hingen ballonnen en slingers, er was taart en champagne en een video waar je korte video’s van ons hebt waarin wij ze feliciteren met die 5 jaar. Ook hebben we ze een cadeau gegeven, een collage met foto’s uit de afgelopen jaren. Dat was heel leuk om te doen en te organiseren! Vooral omdat zij echt niets doorhadden.

En vieren doe je nooit alleen, maar samen. Samen met onze fotografe Ezme van Ezme.jpg heb ik een photo shoot gedaan waarin we de UNI-GR1 echt in een feestsetting hebben gezet, hier heb je al foto’s bij andere blogs van gezien. Eén van deze foto’s hebben we naar onze klanten en partners verstuurd als een soort ansichtkaart, om hen te bedanken voor de afgelopen jaren. Daar kwamen echt ontzettend leuke reacties op!“

Een mooie misser

We zien het je bijna denken, gaat alles volgens plan in zo’n voorbereiding? “Nee, zeker niet!”, lacht Jeroen. “Het plan was om de behuizing van een UNI in de taart te laten vallen, voor een leuk effect. We doen alles net even anders bij marXact en dat zie je terug aan zo’n idee. Voordat ik de taart liet vallen, hebben Ezme en ik keurig proefgedraaid. Gekeken hoe we de nep-UNI het best konden laten vallen en vanuit welke hoek zij kon filmen. Net voordat we voor het ‘echie’ gingen, besloot ik om zelf ook te filmen. Van bovenaf, zodat je ook dat beeld kon zien. Dat was misschien niet mijn beste beslissing. Alle tests waren met twee handen, maar ik besloot spontaan de behuizing met één hand te laten vallen om met de andere hand te filmen. Dat ging niet zoals ik dacht in mijn hoofd, maar leverde wel een mooie misser op!”

Wat nu?

“Nu is het meer ‘back to business’, terug naar onze normale (marketing)werkzaamheden. Het (online) feest is nu echt afgelopen en daarmee ook onze themaweek van dit jaar. Als team gaan we nu vol aan de slag voor onder meer voor Vakbeurs De Groene Sector en de Infra Relatiedagen, meerdaagse beurzen die volgende maand worden gehouden. Maar maak je geen zorgen, we blijven je ook na deze week trakteren op unieke kijkjes achter de schermen en andere leuke manieren waarop je de UNI-Solutions in actie ziet!”

Leaving already? Why miss out on all the info? Enter your email below and we'll set up a date and time for your free 15 minute phone call with a digital surveying expert. No strings attached!

Project Sample Download

Please fill in your details and click send to be redirected to the download page of the AutoCAD Drawing, CSV File or PDF Report example of your survey data.