Meteen naar de inhoud

5 jaar marXact – hard werken aan de hardware

  • 4 min read

Vijf jaar marXact is reden voor een feestje! Wat zeggen we, een feest. Deze hele werkweek trakteren wij je op leuke content die te maken heeft met ons ontstaan, ons proces tot waar we nu zijn en wat jij van ons kunt en mag verwachten in de toekomst!

In dit derde blog spreken we met developer en oudgediende Steven over de ontwikkeling die onze hardware heeft doorgemaakt: de UNI-GR1 zelf.  

Leren kennen

Steven: “Hoewel ik specifiek bij marXact aangenomen ben om mij te richten op de ontwikkeling van de hardware, verzorgde ik support ernaast in het begin. Ik beantwoordde vragen via de telefoon of per mail en daar zullen veel klanten mij van kennen. Dat kan ook van beurzen, waar ik vaak in de marXact stand aanwezig ben om de meer technische vragen te beantwoorden. Vragen over bijvoorbeeld zeer specifieke hardware eisen of mogelijke software integraties met onze eigen API, deze kan ik vaak het best beantwoorden.

Inmiddels zijn we een stuk groter geworden en hebben we een eigen UNI-Support team dat vragen beantwoordt. Hierdoor kan ik mij richten op de technische vooruitgang van marXact en mee naar klanten wanneer er zeer specifieke vragen zijn, bijvoorbeeld over machinebesturing. Ik heb Technische Informatica gestudeerd en dan word je opgeleid om te functioneren tussen elektrotechnici en developers. Ik begrijp de context van vragen vaak wat beter en die kennis gebruik ik dan om specifieker antwoord te geven of aan verzoeken te voldoen.”

Eerst software, daarna hardware

“In het begin werkte ik vooral aan het uitbreiden en verbeteren van UNI-Connect. Zo kende de software nog geen hoogte, lijnen of polygonen op dat moment. Dat zijn functies die er al snel bijkwamen, net als onder meer de import en export in CSV of DXF. Ook werd het Rijksdriehoekstelsel (RD) al vrij snel het standaard coördinatenstelsel wat wij hanteren en ook daarvoor heb ik de implementatie verzorgd en met het Kadaster samengewerkt.

Inmiddels werk ik vooral aan de hardware, onder meer in combinatie met het besturingssysteem. Ik breng continue verbeteringen aan, onderzoek nieuwe mogelijkheden en ben bezig met de 4G hardware upgrade. Hierdoor blijven UNI users kosteloos werken met de UNI-GR1, zelfs wanneer 4G de standaard voor mobiel internet wordt binnenkort.”

Uitbreiden en verbeteren

Ons doel is om digitaal inmeten betaalbaar en gemakkelijk voor iedereen te maken. Daarvoor blijven we nieuwe mogelijkheden ontwikkelen en bestaande functies verbeteren bij zowel hard- als software. Steven: “Ik vind het heel belangrijk dat we het meest uit onze producten blijven persen, dat we een steeds betere ervaring kunnen bieden met bestaande middelen. Zo geef je klanten steeds meer waar voor hun geld, voor eerder uitgegeven geld eigenlijk. Een mooi voorbeeld vind ik dat we inspelen op internationale verzoeken door te werken met verschillende kanalen en frequenties voor wifi. Ieder land heeft een eigen frequentie of kanaal en die onderlinge verschillen kunnen onhandig zijn, daarom hebben we aanpassingen gemaakt, zodat je standaard ontvangt wat geldt in het land waar je inmeet. Daarnaast blijven we verzoeken uit het veld ontwikkelen. Zo hebben we extra kleuren aan de led ring toegevoegd, bijvoorbeeld oranje als veiligheidsmodus.

Zelf vind ik het leuk dat ik werk aan klant specifieke toepassingen. Dan komt er een feature request binnen met een bepaalde hardware-gerelateerde vraag die vervolgens voor iedereen beschikbaar wordt gemaakt. Zoals de mogelijkheid dat de UNI-GR1 automatisch aangaat wanneer deze aan de oplaadkabel in een auto of machineopstelling wordt verbonden. Dat verzoek kwam van Heijmans, maar is handig voor iedereen. Wanneer de spanning er weer afgaat, gaat de ontvanger over op de batterij. Nu is er een functie die detecteert dat de netspanning uitgeschakeld wordt, je kan instellen dat de UNI na een aantal minuten uitgaat. Dit soort verzoeken houden het leuk en uitdagend, zeker wanneer je dit voor iedere gebruiker kunt doen!”

Leaving already? Why miss out on all the info? Enter your email below and we'll set up a date and time for your free 15 minute phone call with a digital surveying expert. No strings attached!

Project Sample Download

Please fill in your details and click send to be redirected to the download page of the AutoCAD Drawing, CSV File or PDF Report example of your survey data.