Meteen naar de inhoud

5 jaar marXact – Sinem & Mustafa, het groentje en de veteraan

  • 4 min read

Vijf jaar marXact is reden voor een feestje! Wat zeggen we, een feest. Deze hele werkweek trakteren wij je op leuke content die te maken heeft met ons ontstaan, ons proces tot waar we nu zijn en wat jij van ons kunt en mag verwachten in de toekomst!

In dit tweede blog spreken we met accountmanager Mustafa die een veteraan in ons team is en Sinem, de developer die vandaag precies 1 jaar in dienst is!

Snel groeien

Mustafa: “Er waren maar een handvol mensen toen ik hier begon te werken, dus het was daardoor een andere sfeer dan we nu hebben. Sommigen werkten alleen parttime terwijl ze hun master deden en we wisten dat zij zouden vertrekken als ze dat hadden afgerond. We hadden zoveel plezier en je leert elkaar zo goed kennen als het zo’n klein team is.

We zijn gegroeid, dat is duidelijk. We zijn zoveel groter geworden sinds de dag dat ik hier collega werd. Ik heb misschien wel 25 mensen zien binnenkomen en de meesten zijn er nog steeds. Dus dingen zijn veranderd, maar op een positieve manier. Het voelt nog steeds als thuiskomen als ik op kantoor ben, dat is helemaal níet veranderd.”

“Ik werd na Mustafa deel van het team en zelfs ik heb sindsdien ongeveer 10 mensen bij marXact zien komen. Ze worden allemaal meteen onderdeel van het team. We hebben veel plezier en het voelt een beetje als een familie als we samen zijn - ook al groeien we zo snel! Dat zie je vooral bij het development team. We komen allemaal uit verschillende culturen en voordat ik erbij kwam, wist ik niet echt hoe dat zou werken. Maar we zijn zo close en helpen elkaar en onze culturen en achtergronden passen ook zo goed bij elkaar!”, voegt Sinem toe.

Moeite doen

“Je moet de moeite nemen om deel uit te maken van het team. Sommige mensen passen qua persoonlijkheid bij de groep en anderen niet (direct). Je kunt heel goed zijn in wat je doet, maar je moet ook matchen met je collega's.

We hebben hier de mogelijkheid om jouw werkzaamheden af te stemmen op wat je wilt. Mijn achtergrond was bijvoorbeeld wel in verkoop, maar in een andere branche en GNSS-ontvangers en digitaal inmeten waren echt nieuw voor mij. De collega's waren erg behulpzaam en ik paste mij snel aan, omdat ik daarvoor de kans kreeg. De kans kreeg om te leren en groeien, eigenlijk. Dat is waar we nu ook zijn. Je wil iets leren, bereiken, een aantal doelen wil stellen. Je moet jezelf hier zien groeien, want dat hebben we allemaal gemeen”, vertelt Mustafa.

Sinem: “Ik heb veel meer ervaring als developer dan toen ik een jaar geleden in dienst trad. Ik heb zoveel geleerd van de ontwikkelaars om mij heen en hun specifieke vaardigheden en ervaring. Alleen al het ontvangen van hun feedback over functies waaraan ik werk, maakt het proces soepeler en zorgt voor een beter eindresultaat. Daar profiteren UNI-gebruikers van en daar gaat het om.”

Met elkaar gemeen

Hoewel Mustafa en Sinem op verschillende momenten in dienst kwamen, niet evenveel tijd op kantoor doorbrengen en op verschillende afdelingen werken, hebben ze iets gemeen: Turks is hun moedertaal.

Mustafa: “Communiceren in je eigen taal en elkaars cultuur begrijpen maakt het zo makkelijk om samen te werken. Ook is het leuk om je moedertaal te spreken, want ook op kantoor spreken we Nederlands en Engels.”

“Ik ben opgegroeid in Turkije en heb daar meer dan 20 jaar gewoond, ik voel mij meer op mijn gemak in die taal. Ik werd zo blij toen ik Mustafa's foto op de website zag voor mijn eerste sollicitatiegesprek! Ik zag nog een Turk en daardoor voelde ik me ook op mijn gemak, dat was zo leuk om te zien. marXact heeft mij de kans gegeven om cursussen Nederlands te volgen, dus wie weet. Misschien spreken Mustafa en ik binnenkort ook Nederlands met elkaar!”

Leaving already? Why miss out on all the info? Enter your email below and we'll set up a date and time for your free 15 minute phone call with a digital surveying expert. No strings attached!

Project Sample Download

Please fill in your details and click send to be redirected to the download page of the AutoCAD Drawing, CSV File or PDF Report example of your survey data.