Meteen naar de inhoud

5 jaar marXact – het ontstaan van ons digitaal inmeten

  • 4 min read

Vijf jaar marXact is reden voor een feestje! Wat zeggen we, een feest. Deze hele werkweek trakteren wij je op leuke content die te maken heeft met ons ontstaan, ons proces tot waar we nu zijn en wat jij van ons kunt en mag verwachten in de toekomst!

In dit eerste blog spreken we met onze oprichters Tommy (l) en Raoul (r) over ons ontstaan én wij zijn gekomen tot het bedrijf dat we vandaag de dag zijn.  

Eerst hardware

Tommy: “Vanuit onze eigen achtergronden en netwerken wisten wij dat het proces omtrent inmeten van aan te leggen glasvezelkabels gecompliceerd was. De persoon die kabels aanlegde had wel een tablet, maar kon daarmee niet per se intekenen, laat staan inmeten. Daar moest alsnog een landmeter voor (terug)komen, wat het werkproces zowel moeilijker als langzamer maakt. Vanuit die invalshoek en kennis zijn we gaan kijken naar nieuwe mogelijkheden voor deze sector, als eerst naar hardware.”

“Zoals Tommy zegt, zijn we eerst begonnen met de hardware. Een gemakkelijk te gebruiken instrument, te koppelen met GIS tools waarmee mensen in het veld zelf aan de slag kunnen, dat watervast is en dat voor een goede prijs. Daar is de UNI-GR1 uit voort gekomen, waarbij ‘UNI’ staat voor ‘universeel’: gemakkelijk te koppelen met andere producten. Hierdoor ontstond een totaalinstrument voor ieder instapniveau”, vult Raoul aan.

Gevolgd door software

Een paar grote en bekende namen voegden zich al gauw bij de eerste klanten, waaronder BAM en Heijmans. “Zij zagen al snel hun efficiëntie toenemen door uitvoerders in staat te stellen zelf in te meten. Al snel ontstond bij deze bedrijven de behoefte om ook elementen die niet in glasvezelsoftware stonden, in te kunnen meten. Prullenbakken, asfaltering en andere elementen. Hierdoor besloten wij om ook onze eigen inmeetsoftware te ontwikkelen: UNI-Connect”, legt Raoul uit.

Sinds het lanceren van UNI-Connect als inmeetsoftware, worden regelmatig updates en uitbreidingen uitgebracht. Tommy: “Ons doel is digitaal inmeten echt voor iedereen gemakkelijk en betaalbaar te maken. UNI-Connect helpt ons daarbij, omdat deze software eenvoudig te gebruiken is in het veld, iedere veldwerker die een smartphone kan gebruiken kan zijn of haar weg hierin vinden. Veel van de nieuwe features die wij kosteloos uitbrengen, zijn verzoeken die uit het veld komen. Net zoals er ooit een verzoek kwam voor de inmeetsoftware waar wij graag aan voldeden.”

En nu

Inmiddels zijn we vijf jaar later en waar staat marXact? Waar heeft dat luisteren naar klanten toe geleid? Nou, tot een heleboel! Tommy: “Tot nu toe hebben we elke verdiende euro geïnvesteerd in ons bedrijf. In nieuwe functies die worden ontwikkeld door onze developers, waarna deze gratis worden vrijgegeven aan klanten. Dat zie je ook terug in de groei van ons bedrijf. Tot nu toe zijn we ieder jaar nog verdubbeld in grootte en inmiddels zijn we met een club van zo’n 20 mensen aan het werk om digitaal inmeten voor iedereen, voor elke industrie, zo gemakkelijk en laagdrempelig mogelijk te maken. We hebben zoveel plannen voor de komende periode, jaren zelfs.” Donderdag vertellen Antonio en Rody daar meer over, wanneer zij vooruit kijken naar de komende 5 jaar.

Leaving already? Why miss out on all the info? Enter your email below and we'll set up a date and time for your free 15 minute phone call with a digital surveying expert. No strings attached!

Project Sample Download

Please fill in your details and click send to be redirected to the download page of the AutoCAD Drawing, CSV File or PDF Report example of your survey data.