Meteen naar de inhoud

Internationale Dag van het Onderwijs

  • 4 min read

Vandaag, 24 januari, is Internationale Dag van de Educatie. Op 3 december 2018 nam de Verenigde Naties een resolutie aan tijdens een Algemene Vergadering waarin die specifieke datum werd uitgeroepen tot Internationale Dag van de Educatie. Hierdoor wordt de rol van het onderwijs en in (het creëren van) een beschaafde samenleving die gevuld is met optimisme en kansen, gevierd. Wij hechten veel waarde aan onderwijs binnen onze eigen organisatie en Alex, Justin en Sinem vertellen je hier graag over.

Iedere dag educatie

Developer Alex heeft zijn afstudeerstage bij ons vervuld, waar hij zich richtte op het optimaliseren van onze interne processen met als resultaat een handig dashboard voor alle afdelingen. Maar belangrijker nog, hij heeft besloten om na die stage te blijven als parttime collega, waarbij hij marXact combineert met zijn master. Hoe ervaart hij ‘onderwijs’ bij ons?

“Wat ik leuk vind aan werken bij marXact is dat het voelt alsof we elkaar echt kennen. Ik denk dat dat komt omdat we allemaal geïnteresseerd zijn in onze collega's en waar zij mee bezig zijn. We kunnen bij elkaar terecht als we een vraag hebben of feedback willen. Door onze verschillende achtergronden en vaardigheden kunnen we zoveel van elkaar leren. Het voelt soms bijna alsof je naar een mini-seminar gaat!

Dat merkte ik ook bij mijn afstudeerproject. Mijn begeleider Steven en ik hadden bijeenkomsten om mijn opdracht te bespreken, het onderzoek dat ik verrichtte om op elk specifiek punt te komen en hoe we het best mogelijke resultaat konden bereiken.”

Tijd om na te denken

Afgelopen vrijdag was marketing stagiair Justins zijn allerlaatste dag bij ons. Zoals we allemaal weten, is een stage een belangrijk onderdeel van educatie. Bij marXact hechten we veel waarde aan stagiaires en hun leercurves en doen we er alles aan om ervoor te zorgen dat ze vertrekken met een geweldige ervaring en bagage vol nieuwe kennis.

Justin: “Ik heb met eigen ogen gezien hoe onderwijs een onderdeel is van de marXact-cultuur. Niet alleen vanwege míjn stage, ik heb het ook gezien bij het opleiden van klanten. We sturen regelmatig release updates die gebruikers informeren over de nieuwste features en mogelijkheden. Er is de kennisbank vol antwoorden op veel van de veelgestelde vragen en, vanuit mijn marketingperspectief, zijn er de Demo Drinks. Dit zijn maandelijkse trainingsdagen waar huidige en potentiële UNI-gebruikers zich aanmelden voor cursussen om hun kennis van digitaal landmeten en de UNI-Solutions te verbeteren. Dat vind ik zo’n mooi voorbeeld van de waarde van onderwijs voor marXact!”

Educatie in het Nederlands

Als bedrijf bieden wij onze internationale collega's de mogelijkheid om cursussen Nederlands te volgen. We vinden het belangrijk dat ze de weg naar huis weer kunnen vinden, figuurlijk gesproken. De weg op straat vragen, de persoon achter de kassa groeten en Nederlandstalige gesprekken beter kunnen volgen.

Developer Sinem volgt maandelijks cursussen Nederlands: “Het is zo fijn om mijn kennis van de taal te verbeteren en mijn vooruitgang te zien. Nu kan ik sommige vragen in korte zinnen beantwoorden, ook al is het Nederlands moeilijk voor mij. Mijn moedertaal Turks is zo anders dat het moeilijk kan zijn om andere zinsstructuren voor het Nederlands te maken. Ik zit in dezelfde klas als sommige van mijn collega's, dus het is leuk om op hetzelfde niveau te zijn en samen te oefenen of met enkele van onze collega's die zijn geboren in Nederland!”

Jou opleiden

Zoals je inmiddels begrijpt, is educatie belangrijk voor ons. Onderwijs zoals jij dat wil. We willen onze eigen vaardigheden en kennis net zo graag verbeteren als dat we jou verder willen helpen.

Heb je interesse in een marXact opleiding? De volgende editie van de Demo Drinks waar Justin het over had, is op 10 februari. Direct aanmelden doe je hier.

Leaving already? Why miss out on all the info? Enter your email below and we'll set up a date and time for your free 15 minute phone call with a digital surveying expert. No strings attached!

Project Sample Download

Please fill in your details and click send to be redirected to the download page of the AutoCAD Drawing, CSV File or PDF Report example of your survey data.