Meteen naar de inhoud

Feature Friday - Settings, sync en voorbereidingen

  • 5 min read
Feature Friday – december 2021

Het is onze missie om digitaal inmeten toegankelijk te maken voor elke veldwerker. Om hen allemaal de best mogelijke gepersonaliseerde inmeetervaring te bieden, met handige tips en tricks, integraties met andere apps of software en regelmatig nieuwe functies.

We combineren de (start van) nieuwe features in maandelijkse updates: deze Feature Friday blogs. In dit blog vertellen we je over een aantal nieuwe functies die onlangs live zijn gegaan en verbeteringen die we hebben doorgevoerd. In deze laatste editie van 2021 geven we een update over een nieuwe manier van projectinstellingen en lagen aanmaken bij integraties, de status van je synchronisatie en blikken we vooruit op 2022.

Projectinstellingen en lagen aanmaken met de API

Sinds kort kun jij projectinstellingen kiezen en nieuwe lagen aanmaken met behulp van de API, wat vooral handig is voor partijen die met GeoJSON integraties werken. Hierdoor bereid jij projecten gemakkelijker voor, onder meer wanneer de backoffice projecten creëert terwijl bijvoorbeeld uitvoerders naar de locatie rijden.

Status van de synchronisatie

Binnenkort is het mogelijk om te zien wat de status van je synchronisatie is in UNI-Connect. Momenteel zijn wij deze feature aan het testen en verbeteren, zodat jij deze direct kunt gebruiken wanneer het gereleased wordt – waarschijnlijk in de nieuwe UNI-Connect update. Een veelgevraagde functie die we maar wat graag maken voor je.

Bug fixes en stabiliteit

De afgelopen weken hebben we hard gewerkt aan het sterker en stabieler maken van de UNI-Solutions. Achter de schermen hebben we meerdere bugs opgelost, de stabiliteit van UNI-Connect en de UNI-Cloud verbeterd en meerdere kleine aanpassingen doorgevoerd. Dit zijn geen spectaculaire nieuwe functies, maar we vinden het belangrijk dat je weet dat wij niet alleen werken aan nieuwe mogelijkheden, maar ook de huidige blijven verbeteren en updaten. Om een idee te geven wat deze verbeteringen betekenen; na het updaten wordt de UNI-GR1 op verschillende aspecten zo'n 4 tot 5 keer sneller.

Nieuw jaar, nieuwe UNI-Connect versie

Aan het eind van dit jaar beginnen we zo vlak voor kerst met de uitrol van een nieuwe UNI-Connect versie welke dus in het nieuwe jaar op alle UNI's uitgerold moet zijn, een update vol optimalisaties en stabiliseringen. Hierdoor ervaar je hoe gemakkelijk digitaal inmeten en punten synchroniseren is, omdat de UNI sneller wordt en dus de loading time minder wordt. Daarnaast krijg je betere feedback over het aantal satellieten die je gebruikt, gaat de UNI slimmer om met RTK-data, heb jij sneller een fix én is veel beter te zien of de ontvangst en de fix goed is. Hoe handig is dat?!

Voorbereidingen voor volume

Inmiddels zijn wij aanbeland in de eerste fase van volumeberekening. Deze veelgevraagde feature staat hoog op ons lijstje om te ontwikkelen, momenteel doen wij hiervoor het nodige voorwerk. Welke mogelijkheden zijn er en welke is het gemakkelijkst te gebruiken door UNI users? We gaan hier in de komende weken mee verder en ontwikkelen dan de optie om een automatische berekening toe te voegen tussen verschillende punten. Ook komt dit naar verwachting terug als feature in de backend, waardoor integratie API users gebruik kunnen maken van onze open-source library en hun eigen software er aan kunnen koppelen, als zij dat willen.

Testen voor (gebruikers)ervaring

Volgend jaar gaan we veel testen, verbeterpunten doorvoeren en vervolgens nieuwe functies vrijgeven. Dat doen we altijd al, maar volgend jaar gaan we dat nóg meer doen om jouw (gebruikers)ervaring te verbeteren en met nog minder bugs functies uit te rollen. We gaan veel tijd besteden aan de user interface en de user experience (UI en UX), zodat jij nog gemakkelijker punten inmeet of juist meer controle over het gehele proces houdt en zoals vaker aangekondigd lanceren wij een nieuwe app welke de meetervaring nog soepeler moet maken. Hier lees je meer over in volgende Feature Friday blogs.

Welke stappen moet jij zetten?

Niet veel, om het makkelijk te houden. Alle updates worden automatisch uitgevoerd terwijl je in het veld bent. Het kan zijn dat je jouw UNI-GR1 uit- en weer in moet schakelen, maar alleen als de update onverwachts stopt. Nadat je deze weer hebt aangezet, ben je klaar om (verder) te gaan met inmeten.

Komende release updates

Er komen volgend jaar zoveel nieuwe releases aan, waaronder het uitbreiden van de UNI-Cloud project meet- en bewerkmogelijkheden, het tekenen van punten en lijnen in de UNI-Cloud, de gloednieuwe UNI-Collect inmeetapp, extra coördinatensystemen en meer mogelijkheden voor bijvoorbeeld import en export in de UNI-Cloud. Meer hierover in volgende Feature Friday blogs!

Keer daarom zeker terug naar marXact.com/newsevents om alles te lezen over onze aankomende functies en updates en haal het beste uit jouw UNI-Solutions!

Leaving already? Why miss out on all the info? Enter your email below and we'll set up a date and time for your free 15 minute phone call with a digital surveying expert. No strings attached!

Project Sample Download

Please fill in your details and click send to be redirected to the download page of the AutoCAD Drawing, CSV File or PDF Report example of your survey data.