Meteen naar de inhoud

3G naar 4G; blijf digitaal inmeten met een stabiele internetconnectie. Gratis!

  • 3 min read

Zoals je wellicht weet, verdwijnt het 3G-netwerk in de loop van de tijd, omdat 4G de nieuwe standaard is geworden voor internettoegang en -snelheid. De uitfasering van 3G zal de komende maanden op verschillende momenten gebeuren en dit heeft impact op de UNI-Solutions. Deze maken gebruik maken van 3G en moeten klaar voor 4G gemaakt worden.

Dus, wat betekent dat voor het werken met jouw UNI-GR1 en andere UNI-Solutions die nu nog niet 4G-gereed zijn?

Spoiler alert: we gaan ervoor zorgen dat UNI-gebruikers niet worden beïnvloed door de uitfasering van 3G en reageren hier tijdig op door hen te upgraden naar 4G - helemaal gratis.

4G, de nieuwe standaard

Het 4G-netwerk is sneller, veiliger en stabieler dan het vorige, 3G. Dit heeft effect op digitaal inmeten met onze UNI-Solutions die worden bijgewerkt naar 4G.

Met de 4G-technologie is de algemene internetdekking en snelheid beter dan 3G. Dit betekent dat je met de UNI-Solutions werkt met meer snelheid en stabiliteit dan ooit tevoren. Verbeter de tijd voor het krijgen van een RTK-correctie, synchroniseer jouw inmeetgegevens sneller en ervaar algeheel betere onderzoekservaring.

Het 4G-netwerk is wereldwijd steeds meer de standaard, waardoor je met UNI-Connect vlot op 4G werkt en data snel en accuraat synchroniseert met de UNI-Cloud. Het inmeten en opslaan van punten, lijnen en polygonen is hierdoor een fluitje van een cent.

Blijf verbonden met de UNI-GR1

Het 3G-netwerk wordt wereldwijd gefaseerd uitgerold. Exacte datums verschillen per land, misschien wil je dat onderzoeken om te zien wanneer je aan de beurt bent. Die transities gaan automatisch, je hoeft dus geen instellingen te wijzigen op bijvoorbeeld je mobiele telefoon of tablet. Hoe handig is dat?

Dat is echter wel wat anders als je een UNI-GR1 met 3G-modem hebt. Je weet misschien dat er een simkaart met internettoegang in zit, één die je digitale ontvanger met internet verbindt en de hardware die die simkaart gebruikt is helaas (nog) niet 4G-ready. Maar we hebben geweldig nieuws om te zorgen dat jij klaar bent voor 4G!

Op dit moment bevinden we ons in de laatste fase voor een hardware-upgrade naar 4G voor de UNI-GR1's die nu een 3G-modem hebben, waardoor je uitstekend blijft werken, namelijk planning en logistiek. Het beste nieuws van allemaal; we brengen je geen kosten in rekening voor deze gratis 4G-hardware-upgrade, ook niet voor de onderhouds- of updatekosten!

De volgende update

Zoals altijd houden we je op de hoogte van nieuwe functies en mogelijkheden die weinig tot geen inspanningen van je vergen. Voor deze speciale gelegenheid zullen we onze UNI-gebruikers rond januari 2022 informeren over de uitrolfase die gepland staat voor UNI’s die al worden gebruikt in het veld. Deze fase start in februari 2022. Nieuwe ontvangers zijn vanaf dan direct klaar voor 4G.

En zoals we al eerder zeiden en net als al onze hard- en software updates en kleine(re) reparaties, is dit uiteraard gratis.

Leaving already? Why miss out on all the info? Enter your email below and we'll set up a date and time for your free 15 minute phone call with a digital surveying expert. No strings attached!

Project Sample Download

Please fill in your details and click send to be redirected to the download page of the AutoCAD Drawing, CSV File or PDF Report example of your survey data.