Meteen naar de inhoud

Feature Friday - Nieuwe projectbenodigdheden voor de UNI-Cloud

  • 5 min gelezen
Feature Friday - november 2021

Het is onze missie om digitaal inmeten toegankelijk te maken voor elke veldwerker. Om hen allemaal de best mogelijke gepersonaliseerde inmeetervaring te bieden, met handige tips en tricks, integraties met andere apps of software en regelmatig nieuwe functies.

We combineren de (start van) nieuwe features in maandelijkse updates: deze Feature Friday blogs. In dit blog vertellen we je over een aantal nieuwe functies die onlangs live zijn gegaan en verbeteringen die we hebben doorgevoerd. In deze editie geven we een update over de verandering van 3G naar 4G, hebben we een aantal nieuwe projectbenodigdheden en nieuws over optimalisaties en stabiliteit.

Projectbenodigdheden voor de UNI-Cloud

We hebben je tijdens de Feature Friday in oktober verteld over enkele nieuwe projectbenodigdheden tijdens het inmeten. Deze bevatten het tonen van objectinformatie in het zijmenu en het in- en uitschakelen van labels. Maar zoals je inmiddels weet, houden we het niet bij alleen die benodigdheden. We hebben extra functionaliteiten en trucs gemaakt om je inmeetervaring te verbeteren. Vanaf deze maand kun je:

  • Namen aanpassen in de UNI-Cloud
  • Punten aanpassen of verwijderen in de cloud, gebruik hiervoor het potlood in het zijmenu
  • Kleine aanpassingen voor een gebruiksvriendelijker interface

Eén van de projecten waar we momenteel aan werken is de mogelijkheid om lengtes, oppervlakken en omtrekken in de UNI-Cloud te meten, net zoals je doet in UNI-Connect, terwijl je volumemetingen toevoegt. Daarover later meer.

Gratis van 3G naar 4G

Oké, het is iets wat je niet kunt missen. De overstap naar 4G zit er al een tijdje aan te komen en binnen afzienbare tijd kun je 3G niet meer gebruiken voor je internettoegang.  

Je maakt gebruik van het internet tijdens je inmeetproces en hebt daardoor last van deze transitie. Wij zijn momenteel bij de laatste stap (planning en logistiek), maar kunnen je wel al dit vertellen: onze oplossing verloopt soepel en is gratis. Ja, gratis. Net zoals elke (hardware)update die je van ons ontvangt. We zullen je verder op de hoogte brengen van onze oplossing in januari 2022, dan vertellen we je ook wanneer de uitrolfase begint.

Project import/export optimalisaties

Het optimaliseren van het importeren en/of exporteren van bestanden is een proces dat nooit stopt. We zijn eigenlijk blij dat dat zo is, omdat het ons in staat stelt onze UNI-oplossingen te blijven verbeteren voor je. Recent hebben we functies gecreëerd om handmatig punten toe te voegen en foute exports uit je algemene overzicht te verwijderen.

De nieuwe feature die hoogstwaarschijnlijk de grootste impact heeft op jouw workflow, is de DXF-e-mail. Na het voltooien van je taak kun je jouw DXF-export direct verzenden via e-mail! Stuur het naar je collega's op kantoor, je samenwerkingspartners binnen dit specifieke project of gewoon naar je nieuwsgierige buurman. Wij hebben het allemaal mogelijk gemaakt, jij kiest de ontvangers en drukt op 'verzenden'.

Kijken naar labels in de UNI-Cloud

Eerder maakten we het mogelijk om labels voor objecten in de cloud te tonen. Inmiddels hebben we uitgebreid wat je met labels kunt doen, nu is er de mogelijkheid om de naam van punten daarbij te zien. Om het visueler te maken, zijn die namen precies dezelfde als de namen die je invoert terwijl je inmeet in het veld.

Snelheid en stabiliteit

We hebben onlangs veel functies afgerond en gereleaset. Een aantal waren verzoeken van gebruikers, andere kwamen voort uit onze eigen wens om jou steeds uitgebreidere oplossingen te bieden. Na het uitbrengen van nieuwe functies in het tempo dat wij hebben gevoerd, was het tijd om de code opnieuw op te schonen en de stabiliteit te verbeteren en bugs voor edge-cases op te lossen, deze zijn opgelost vanwege de aankomende update. Het verbetert onder andere jouw RTK-netwerkverbinding, hersteltijd, vloeiende synchronisatie en in het algemeen; de productiviteit.

Welke stappen moet jij zetten?

Niet veel, om het makkelijk te houden. Alle updates worden automatisch uitgevoerd terwijl je in het veld bent. Het kan zijn dat je jouw UNI-GR1 uit- en weer in moet schakelen, maar alleen als de update onverwachts stopt. Nadat je deze weer hebt aangezet, ben je klaar om (verder) te gaan met inmeten.

Niet veel, om het makkelijk te houden. Alle updates worden automatisch uitgevoerd terwijl je in het veld bent. Het kan zijn dat je jouw UNI-GR1 uit- en weer in moet schakelen, maar alleen als de update onverwachts stopt. Nadat je deze weer hebt aangezet, ben je klaar om (verder) te gaan met inmeten.

Komende release updates

Er komen dit jaar meer releases aan, waaronder nieuwe coördinatensystemen voor centimeter nauwkeurige punten in andere landen, extra laagfunctionaliteiten, het uitbreiden van de KLIC-viewermogelijkheden door codes toe te voegen via UNI-Connect voor digitaal inmeten in Nederland en een eenvoudig te gebruiken CAD tekentool in de UNI-Cloud. Meer hierover in volgende Feature Friday blogs!

Keer daarom zeker terug naar marXact.com/newsevents om alles te lezen over onze aankomende functies en updates en haal het beste uit jouw UNI-Solutions!

We gebruiken cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, om functies voor sociale media te bieden en om ons verkeer te analyseren. We delen ook informatie over jouw gebruik van onze site met onze sociale media-, advertentie- en analysepartners die deze kunnen combineren met andere informatie die jij hebt verstrekt aan hen of die zij hebben verzameld over jouw gebruik van hun diensten. Uiteraard zijn al deze gegevens geanonimiseerd.

Leaving already? Why miss out on all the info? Enter your email below and we'll set up a date and time for your free 15 minute phone call with a digital surveying expert. No strings attached!

Project Sample Download

Please fill in your details and click send to be redirected to the download page of the AutoCAD Drawing, CSV File or PDF Report example of your survey data.