Meteen naar de inhoud

Jouw (Auto)CAD tekening snel en soepel naar UNI-Connect

  • 3 min read

Goed, we geven het direct toe. Wij zijn niet het bedrijf 'AutoCAD' of hun service afdeling. Al bieden wij je wel degelijk support en ondersteuning. We kunnen je helpen bij het importeren en exporteren van jouw AutoCAD bestanden. We hebben 4 tips.

1. Punten, lijnen en polygonen.

Wanneer je jouw tekening in UNI-Connect wil importeren, zorg er dan voor dat deze uit punten en (poly)lijnen bestaat. Dit zijn de objecten die je nodig hebt om in AutoCAD te tekenen en vervolgens soepel over te zetten naar UNI-Connect. Jouw meetinstrument UNI-Connect, werkt met punten en (poly)lijnen, zowel bij het inmeten als het uitzetten.

2. Onderlegd door coördinaten.

Zorg ervoor dat je AutoCAD tekeningen onderlegd zijn door een coördinatensysteem. Creëer referentiepunten op locatie en ga van daar verder. Dat hoeft niet moeilijk te zijn. Als je bijvoorbeeld het toekomstige interieur van een tuin wil tekenen, kunnen de 4 hoeken van de tuin de referenties zijn. De punten die je kunt exporteren via UNI-Cloud en UNI-Connect.

3. De elementen

Wanneer je jouw AutoCAD-tekening naar de UNI-GR1 importeert, zorg er dan voor dat deze alleen de elementen bevat die daadwerkelijk moeten worden uitgezet. Je kopieert de tekening eenvoudig in AutoCAD en verwijdert alle ‘extra’s’ die niet nodig zijn bij het uitzetten. Ofwel, alle elementen die je niet wenst uit te zetten op locatie. Door de tekening te kopiëren, heb je nog steeds het originele bestand met alle informatie die je nodig hebt voor andere delen van de opdracht.

Er is geen algemene manier om aanvullende informatie te verwijderen. Er zijn verschillende opdrachten om items snel te verwijderen, maar deze verschillen per gebruikte AutoCAD-versie en ook het jaar van uitgave. Controleer de versie die je gebruikt en breng een paar minuten door op Google om de commando's te leren, die tijd verdien je terug bij toekomstige projecten.

4. Opslaan als DXF (of DWG)

Deze tip werkt bij alle versies van AutoCAD. Sla de tekening op als een DXF-bestand, dan weet je zeker dat jouw bestand kan worden geïmporteerd in UNI-Connect. Je kunt je AutoCAD tekening ook opslaan als DWG, wat je kunt importeren in de UNI-Cloud.

Voorbereidingen

Zoals we al zeiden, 4 tips om je op weg te helpen. Bovenstaande tips kunnen leerzaam zijn en jou bij het werken met de UNI-GR1. Wij zijn geen AutoCAD experts, al kunnen wij je altijd helpen met het importeren van jouw (Auto)CAD-tekening.

nl_NL

Leaving already? Why miss out on all the info? Enter your email below and we'll set up a date and time for your free 15 minute phone call with a digital surveying expert. No strings attached!

Project Sample Download

Please fill in your details and click send to be redirected to the download page of the AutoCAD Drawing, CSV File or PDF Report example of your survey data.