Meteen naar de inhoud

Feature Friday - Van architect tot automatisch, importeer naadloos tekeningen

  • 4 min read
Feature Friday - juli 2021

Het is onze missie om digitaal inmeten toegankelijk te maken voor elke veldwerker. Om hen allemaal de best mogelijke gepersonaliseerde inmeetervaring te bieden, met handige tips en tricks, integraties met andere apps of software en regelmatig nieuwe functies.

We combineren de (start van) nieuwe features in maandelijkse updates: deze Feature Friday blogs. Dit blog gaat over enkele spannende nieuwe functies die binnenkort beschikbaar worden. Nieuwe mogelijkheden zoals een naadloze import van tekeningen, uitbreiding van het verzenden van bestanden via e-mail en aanvullende implementatiemethoden voor jouw UNI-GR1.

Tekeningen naadloos importeren

We werken hard om de mogelijkheden voor het importeren van tekeningen uit te breiden en ervoor te zorgen dat dat naadloos zal gaan. Er zitten een paar stappen tussen, bijvoorbeeld, een tekening gemaakt door en architect en de tekening die het best werkt bij onze UNI-Solutions. We creëren meerdere functies om ervoor te zorgen dat jouw tekeningen automatisch worden geïmporteerd, waaronder

  • De mogelijkheid om te selecteren welke laag of lagen je wil importeren uit de uitgebreide tekening
  • Een automatische reductie van tekeningen en punten
  • Behoud van lagen
  • Ondersteuning van meer, verschillende soorten laagtypen

Deze mogelijkheden worden beschikbaar in de komende tijd, meer hierover lees je in toekomstige Feature Friday blogs.

Exporteren per e-mail, de mogelijkheden uitgebreid

We hebben je verteld over het verzenden van exports per e-mail in ons laatste Feature Friday blog. Deze keer hebben we nieuws over uitgebreide mogelijkheden. We werken aan functies waarmee je niet alleen resultaten direct met anderen kunt delen, maar je ook meer controle over dit proces houdt.

Je kunt binnenkort een export starten vanuit het veld met UNI-Connect of vanaf kantoor via de UNI-Cloud, beiden krijgen een gloednieuwe ‘export-knop’. Na de release van deze functie hoef je niet langer te wachten voordat je exports naar anderen verzendt. Je stelt een e-mailadres in waarnaar de exportbestanden worden verzonden!

Ter herinnering: je kunt de volgende bestandstypen verzenden nadat deze functie vrij is gekomen:

  • CSV
  • DWG
  • DXF

Aanvullende connectiemethoden

Wellicht heb je dit al eens op een folder gezien of gehoord tijdens een demo: wij bieden diverse mogelijkheden om de nodige in- en output van data te stroomlijnen met je UNI-GR1: serieel en USB. Met behulp van één van deze mogelijkheden kan jouw ontvanger rechtstreeks output ontvangen. Als je adapters zoals USB-stuurprogramma's hebt, kan de output via die kanalen worden gebruikt, net zoals een micro-USB-verbinding gegevens kan ontvangen. We werken aan verschillende het uitbreiden van deze opties met oog op het basisstation, zodat jij degene kunt kiezen die het best bij jouw werkprocessen past.

Welke stappen moet jij zetten?

Niet veel, om het makkelijk te houden. Alle updates worden automatisch uitgevoerd terwijl je in het veld bent. Het kan zijn dat je jouw UNI-GR1 uit- en weer in moet schakelen, maar alleen als de update onverwachts stopt. Nadat je deze weer hebt aangezet, ben je klaar om (verder) te gaan met inmeten.

Komende release updates

Er komen dit jaar meer releases aan, waaronder het uitbreiden van de KLIC-viewermogelijkheden door codes toe te voegen via UNI-Connect voor Nederlandse gebruikers, een CAD tekentool in de UNI-Cloud, een gloednieuwe inmeetapp genaamd ‘UNI-Collect’, nieuwe laagfunctionaliteiten en de voltooiing van het gebruik van je UNI-GR1 als basis-rover combinatie. Hierover meer in toekomstige Feature Friday blogs!

Keer daarom zeker terug naar marXact.com/newsevents om alles te lezen over onze aankomende functies en updates en haal het beste uit jouw UNI-Solutions!

Leaving already? Why miss out on all the info? Enter your email below and we'll set up a date and time for your free 15 minute phone call with a digital surveying expert. No strings attached!

Project Sample Download

Please fill in your details and click send to be redirected to the download page of the AutoCAD Drawing, CSV File or PDF Report example of your survey data.