Meteen naar de inhoud

Van paella naar poffertjes

  • 4 min read

Het is vandaag al een jaar geleden dat Antonio in dienst kwam. Antonio komt uit Antequera, een klein plaatsje in de buurt van Málaga, Spanje. Hij werkt in ons development team als software engineer en is een ware foodie. In het bijzonder zoete gerechten en lekkernijen die heel veel suiker bevatten. Heel toepasselijk is zijn tweede naam Ángel. Deze zoetekauw is net een engeltje met alle hulp die hij biedt bij de ontwikkeling van de UNI-Cloud. Antonio is één van de vele internationale collega’s binnen ons team. Hoe bevalt het hem om in een ander land te wonen en werken en hoe gaat dat dan met zoveel verschillende culturen? Dat lees je in deze blog.

Wat heb je gestudeerd/wat is je achtergrond?

Ik heb software engineering gestudeerd in Spanje. Dat is een computerwetenschappelijke studie met de focus op software design, ontwikkeling en onderhoud. Na het behalen van mijn diploma wilde ik meer werkervaring opdoen en mijn Engels verbeteren en dat is precies wat ik hier doe.

Waarom ben je naar Nederland gekomen?

Ik vond het leuk om in Málaga te werken, maar ik was toe aan een nieuwe uitdaging, ik wilde iets nieuws leren en mezelf blijven ontwikkelen. Van tevoren had ik een lijstje gemaakt met interessante bestemmingen en zocht ik naar Europese landen die ver ontwikkeld zijn op het gebied van ICT. Landen die open zijn voor buitenlanders en landen waar er goed Engels gesproken wordt, omdat ik dat verder wilde ontwikkelen. In Nederland heb ik dat allemaal kunnen vinden. Daarnaast heb ik steden als Amsterdam en Rotterdam altijd al willen bezoeken vanwege de rijke geschiedenis, bezienswaardigheden en natuurlijk de verschillende culturen die je er vindt.

Wat zijn jouw verantwoordelijkheden binnen marXact?

Ik ben een Full Stack Developer. Heel simpel gezegd houd ik mij bezig met de software voor de UNI en de UNI-Cloud. Daarnaast help ik nieuwe collega’s op de development afdeling wegwijs te maken in hun werk en de software die we gebruiken. Ik begeleid ze bij alle vragen die ze hebben op het gebied van software en ICT.

Hoe ervaar jij het om te werken met collega’s uit heel Europa?

Dat is één van de redenen geweest om naar het buitenland te verhuizen. De mensen zijn hier erg open en vrij, zeker tegen internationale collega’s. Ik wilde altijd al een nieuwe taal leren, culturen ontdekken en mijzelf verder blijven ontwikkelen. Een jaar later kan ik vol trots zeggen dat ik al die doelen behaald heb.

Wat doe je in je vrije tijd?

Ik doe van alles. Sporten vind ik leuk omdat fit en gezond zijn belangrijk is. Ook ben ik altijd bereid iets nieuws te leren en ben ik constant bezig om mijzelf te ontwikkelen zowel als persoon, als op het gebied van ICT en programmeren. En niet te vergeten, ben ik een groot liefhebber van lekker eten. Koken, eten en nieuwe recepten uitproberen, daar houd ik van. Vooral als ik aan het reizen ben. Of het nou een grote stad is, of een klein dorpje, ik wil altijd de lokale producten uitproberen. Je leert en ontwikkelt je kennis echt als je aan het reizen bent. Dat doe ik dan ook graag, in Nederland en ver daarbuiten.

Ervaar je veel culturele verschillen?

Nauwelijks als ik heel eerlijk moet zijn. Voor ik naar Spanje vertrok had ik al het een en ander opgezocht en wat basiskennis van Nederland, maar eigenlijk heb ik weinig grote verschillen ervaren. Mijn verhuizing is vrij soepel verlopen. Het fijne aan Nederland is dat alles digitaal gedaan kan worden en bijna iedereen goed Engels spreekt. Dat helpt echt. Het enige verschil dat ik merk is timemanagement. Alles wordt gepland en dan zijn Nederlanders stipt op tijd. In Spanje is dat net wat anders. Daar werk ik zelf ook nog aan.

Wil je nog iets met ons delen?

Ik vind Nederlands leren leuk. Mijn favoriete Nederlandse woord is zonder twijfel “poffertjes”. De komende tijd wil ik Nederland blijven ontdekken, de kleine dorpjes, de grote steden en natuurlijk andere landen. Iedereen die nog twijfelt om in het buitenland te werken: Ga naar Nederland. De mensen zijn gemakkelijk in de omgang, ze zijn vergevorderd wat betreft ICT en had ik poffertjes al benoemd?

, we verwelkomen graag professionals van verschillende achtergronden en culturen. Dit zorgt ervoor dat wij constant van elkaar kunnen leren. Muchas gracias Antonio voor al jouw lekkernijen en alle inzet. Proost op nog vele jaren genieten van jouw kennis over software, ICT, de beste eetgelegenheden en zelfs Nederlandse bezienswaardigheden die wijzelf niet eens kennen!

Leaving already? Why miss out on all the info? Enter your email below and we'll set up a date and time for your free 15 minute phone call with a digital surveying expert. No strings attached!

Project Sample Download

Please fill in your details and click send to be redirected to the download page of the AutoCAD Drawing, CSV File or PDF Report example of your survey data.