Meteen naar de inhoud

Feature Friday - Een goede voorbereiding voor het nauwkeurigste resultaat!

  • 4 min read
Feature Friday - juni 2021

Het is onze missie om digitaal inmeten toegankelijk te maken voor elke veldwerker. Om hen allemaal de best mogelijke gepersonaliseerde inmeetervaring te bieden, met handige tips en tricks, integraties met andere apps of software en regelmatig nieuwe functies.

We gaan deze releases en updates en hoe ze jouw digitaal inmeetervaring verbeteren combineren in maandelijkse updates: deze Feature Friday blogs. Dit blog gaat over de werkzaamheden die wij gestart zijn voor onder meer exports versturen via e-mail en post-processing: centimeter nauwkeurigheid ná het inmeten.

Een goede voorbereiding voor het nauwkeurigste resultaat!

Zelf exports versturen per e-mail, direct via de UNI-Cloud. Direct je resultaten delen met anderen, bijvoorbeeld met collega’s op kantoor, en zo werkprocessen optimaliseren en versnellen. Hier werken we hard aan, zodat jouw inmeetervaring nog completer wordt. Na de release van deze functie, kun je de volgende bestandstypen versturen:

  • CSV
  • DWG
  • DXF

RAW/RTCM3/RINEX logging

Het loggen van resultaten voor basisstation gebruikers wordt gemakkelijker dankzij deze feature. Dankzij de RAW/RTCM3/RINEX logging, log je zelf je datacorrectie, wat vooral handig is voor gebruikers die (ook) digitaal inmeten in het buitenland. De standaard voor GPS is NMEA logging en ook dat komt eraan. Je kon al NMEA uitsturen over Bluetooth, Serieel en Micro-USB, maar straks kan je dat ook rechtstreeks op de UNI opslaan.

Post-processing, ook centimeter nauwkeurigheid zonder internet

Onlangs zijn we gestart met het creëren van nieuwe post-processing mogelijkheden voor de ervaren gebruiker. Hierdoor wordt het mogelijk om centimeter nauwkeurig te worden nadat je hebt ingemeten op locatie. Post Processing bepaalt achteraf je exacte positie aan de hand van je gelogde RINEX bestanden en RINEX data van een base, wat je werkzaamheden mogelijk maakt – wanneer je (bijna) nooit internet hebt op jouw werklocatie(s).

NTRIP Caster, eigen netwerk voor datacorrectie

Deze uitgebreide functie is in eerste instantie stiekem een beetje voor onszelf, maar we vinden het leuk om het je toch te vertellen. De NTRIP caster maakt het makkelijk om je eigen netwerk van basisstations die correcties verschaffen te maken, waardoor UNI users hun base stations aan hun rovers kunnen koppelen. Dit hoeft dan niet via een directe radio of TCP-verbinding te gebeuren. Met dit proces zijn wij onlangs gestart en het gaat voornamelijk om werk ‘achter de schermen’. We praten je hier graag over bij, zodat je ziet waar we ook aan sleutelen en hoe actief we werken aan continue verbeteringen en stabiliteit.

Welke stappen moet jij zetten?

Niet veel, als we eerlijk zijn. Alle updates worden automatisch uitgevoerd en dat terwijl je in het veld bent. Het kan zijn dat je jouw UNI-GR1 uit- en weer in moet schakelen, maar alleen als de update onverwachts stopt. Nadat je deze weer hebt aangezet, ben je klaar om (verder) te gaan.

Komende release updates

Er komen dit jaar meer releases aan, waaronder het uitbreiden van de KLIC-viewermogelijkheden door codes toe te voegen via UNI-Connect, een CAD tekentool in de UNI-Cloud, een gloednieuwe inmeetapp genaamd ‘UNI-Collect’, nieuwe laagfunctionaliteiten en de voltooiing van het gebruik van je UNI-GR1 als basis-rover combinatie. Hierover meer in toekomstige Feature Friday blogs!

Keer daarom zeker terug naar marXact.com/newsevents om alles te lezen over onze aankomende functies en updates en haal het beste uit jouw UNI-Solutions!

Leaving already? Why miss out on all the info? Enter your email below and we'll set up a date and time for your free 15 minute phone call with a digital surveying expert. No strings attached!

Project Sample Download

Please fill in your details and click send to be redirected to the download page of the AutoCAD Drawing, CSV File or PDF Report example of your survey data.