Meteen naar de inhoud

Feature Friday: de huidige mogelijkheden uitbreiden!

  • 3 min read
Feature Friday – May 2021

Het is onze missie om digitaal inmeten toegankelijk te maken voor elke veldwerker. Om hen allemaal de best mogelijke gepersonaliseerde inmeetervaring te bieden, met handige tips en tricks, integraties met andere apps of software en regelmatig nieuwe functies.

We gaan deze releases en updates en hoe ze jouw digitaal inmeetervaring verbeteren combineren in maandelijkse updates: deze Feature Friday blogs. Dit blog gaat over nieuwe mogelijkheden bij functies die je al kent en gebruikt, waaronder nieuwe bestandstypen bij de UNI-Cloud Import-Export en een uitgebreidere API.

Breid de Import-Export uit via de UNI-Cloud

De veelgevraagde import-export-functie wordt momenteel uitgerold. Deze functionaliteit helpt je om punten te importeren via de UNI-Cloud, waarna ze zichtbaar zullen zijn op alle aangesloten UNI's. Met elkaar verbonden via diezelfde UNI-Cloud, waar je kunt beslissen welk project je op welke UNI-GR1 zet. We zijn deze functie gestart met CSV-bestanden, maar breiden de mogelijkheden uit.

We werken momenteel aan het importeren en exporteren van nieuwe bestandsextensies naar deze functie. We hebben DXF al eerder genoemd, maar DWG wordt binnenkort ook mogelijk! Houd deze weken het import-export formulier in de gaten!

De API mogelijkheden herschrijven

We zijn net begonnen met de API functionaliteit, die zelfs al wordt uitgebreid. Dit betekent dat het voor onze huidige en toekomstige integratiepartners gemakkelijker wordt om hun software te koppelen aan onze UNI-oplossingen en hiervoor marXact-data te gebruiken. Met deze nieuwe functie kunnen onze integratiepartners volledige projecten ophalen, in plaats van slechts de live locatie. Dit betekent dat alle punten, lijnen en polygonen die in UNI-Cloud worden gemeten, beide kanten op kunnen worden getransporteerd. Ja, beide kanten op. De uitgebreide API-mogelijkheden zorgen er ook voor dat je data van hun externe GIS-tools naar ons systeem kunt verplaatsen, het komt allemaal aan op jouw favoriete manier van werken.

Error logging en automatisch testen

Oké, we geven het toe. Deze update is voornamelijk voor ons bedoeld om jou zo goed mogelijk te ondersteunen. We werken er hard aan om onze logboekregistratie- en geautomatiseerde testomgevingen te verbeteren, waardoor we steeds meer automatisch gegenereerde meldingen krijgen die aangeven dat er een bug in onze systemen is geslopen. In combinatie met volledig geautomatiseerde gebruikerstests kunnen we van tevoren weten of je in de problemen komt en het probleem aanpakken voordat jij het merkt. Dit is meer ‘achter de schermen’, maar zorgt voor jou voor een soepel werkproces.

Welke stappen moet jij zetten?

Niet veel, als we eerlijk zijn. Alle updates worden automatisch uitgevoerd en dat terwijl je in het veld bent. Het kan zijn dat je jouw UNI-GR1 uit- en weer in moet schakelen, maar alleen als de update onverwachts stopt. Nadat je deze weer hebt aangezet, ben je klaar om (verder) te gaan.

Komende release updates

Er komen dit jaar meer releases aan, waaronder het uitbreiden van de KLIC-viewermogelijkheden door codes toe te voegen via UNI-Connect, een tekentool, een gloednieuwe inmeetapp, nieuwe laagfunctionaliteiten en de voltooiing van het gebruik van je UNI-GR1 als basis Rover. We beginnen ook met de voorbereidingen om ook je algehele gebruikerservaring te verbeteren, daarover meer in toekomstige Feature Friday blogs!

Keer daarom zeker terug naar marXact.com/newsevents om alles te lezen over onze aankomende functies en updates en haal het beste uit jouw UNI-Solutions!

Leaving already? Why miss out on all the info? Enter your email below and we'll set up a date and time for your free 15 minute phone call with a digital surveying expert. No strings attached!

Project Sample Download

Please fill in your details and click send to be redirected to the download page of the AutoCAD Drawing, CSV File or PDF Report example of your survey data.