Meteen naar de inhoud

Attentie aan Alex!

  • 4 min read

marXact is een jonge scale-up gefocust op het landmeetkunde. Met jong bedoelen we ook écht jong. We zijn met een gemiddelde leeftijd van 29 jaar dan ook beduidend jonger dan de gemiddelde medewerker in deze industrie. Onze jeugd en kennis van het internet gebruiken wij dan ook zeker in ons voordeel. Een voorbeeld hiervan is dat wij geregeld starters, afstudeerders en stagiair(e)s aannemen die ons up-to-date houden met hun kersverse kennis en nieuwe inzichten. In deze blog stellen we Alex aan je voor. Hij is in februari gestart als afstudeerder op de development afdeling. Hoe ervaart hij het werken in een klein bedrijf? Hoe zit het met internationale collega’s? Je leest dit en meer in deze blog. Zo krijg je een beeld van het leven van een stagiair bij marXact.

Wat is jouw functie binnen het bedrijf?

“Ik werk als afstudeerder op de development afdeling. Dit betekent dat ik achter de schermen werk aan interne applicaties om het werk van mijn collega’s te versimpelen en visueel te verbeteren, waardoor zij de klanten nóg beter kunnen helpen. Daarnaast schrijf ik mijn scriptie, wat hier onderdeel van is en veel tijd van mij vergt.”

Hoe ben je hier terecht gekomen?

“Via de stagebank van school. Ik zag de stagevacature staan en die sprak mij aan omdat het goed aansloot bij mijn opleiding. Ik heb de stoute schoenen aangetrokken en in plaats van mails over en weer te sturen, ben ik gaan bellen. Het viel Steven op dat ik de eerste en de enige was die belde en dat werkte in mijn voordeel. Mijn tip is dan ook: als je iets echt wilt, ga er dan voor. Bel die werkgever, stel niets uit door te blijven mailen. Werkgevers vinden dat echt fijn, want je valt dan sneller op!”

Wat was je eerste indruk van het bedrijf? Denk je er nog steeds hetzelfde over?

“Het eerste wat ik dacht toen ik hier binnenliep was dat iedereen heel open en aardig was en dat ik me meteen welkom voelde. We werken in een klein, hecht team waar iedereen elkaar graag helpt en met en van elkaar leert. Zo heb ik de anderen geleerd dat een tosti per dag echt goed voor je is. Alle grappen daar gelaten, ik voel me nog steeds welkom en gerespecteerd. Er is altijd wel iemand die mij wil helpen als ik vragen heb over zowel mijn werk als mijn afstudeeropdracht. Ik heb ondertussen een abstracte versie van mijn opdracht af en nu heb ik wel het idee dat het wat toevoegt aan het bedrijf.”

Wat vind je van de werksfeer en je (internationale) collega’s?

“Voor mij is het de eerste keer dat ik in een scale-up werk. Voorheen werkte ik voor grotere bedrijven en dan zijn er vele lagen of “rangen”. Bij marXact is het veel platter en kun je gemakkelijk een gesprek aangaan met iemand van een andere afdeling. Dat vind ik fijn. Er hangt een gezellige sfeer binnen dit bedrijf, bijna een familie zou ik zeggen. Daarnaast zijn we allemaal ongeveer van dezelfde leeftijd zijn en dat schept toch wel een band. Er is altijd wel iemand bij wie je terecht kunt als je vragen hebt. Iedereen is open voor nieuwe ideeën en input en we kunnen plezier en serieus werken goed combineren. Ook het werken met internationale collega’s is leuk. Ik leer dagelijks iets nieuws van ze omdat ze vanuit een heel ander perspectief naar Nederland en de Nederlandse cultuur kijken.”

Is er nog iets interessants dat zelfs je collega’s (nog) niet weten over jou?

“Ik heb nogal veel hobby’s of dingen die ik graag in mijn vrije tijd doe die je niet verwacht van een ICT student. Hoewel ik in een grote stad woon houd ik ervan om te hiken in de natuur, foto’s te maken en nieuwe plekken te ontdekken. Wat ik ook echt leuk vind is om diepe, filosofische gesprekken te voeren over het leven, het bekende, maar ook zeker het onbekende. Dit geeft mij echt energie en nieuwe inzichten, al helemaal tijdens het hiken. Daarnaast heb ik ook een (geheime) liefde voor stijldansen. Dat had je vast niet achter een ICT-er gezocht.”

Heb je nog tips voor toekomstige studenten of medewerkers?

Mijn tip voor een volgende development student is om veel terug te koppelen met je begeleider van school en op je stage. Zo weet je of je op de goede weg bent en kun je sneller verder gaan. Vraag alles, ook bij je collega’s van andere afdelingen omdat zij wellicht vanuit een ander perspectief iets bekijken wat jij nog niet gezien hebt.”

Wat zouden wij echt nog moeten weten over het werken bij marXact?

“Bij marXact is er plek voor iedereen. Of je nou veel ervaring hebt, of juist iets nieuws wilt leren, alles is mogelijk zolang je ervoor wilt gaan. Je komt te werken in een internationaal team met mensen uit verschillende landen en expertises. Op die manier leer je altijd weer iets nieuws. De werksfeer is optimaal, er is genoeg ruimte om grapjes te maken en serieus te werken. We zijn echt net een grote, gezellige familie. Dat zie je in de manier waarop we met elkaar omgaan, we lunchen elke dag met elkaar en je kunt altijd met iedereen een praatje maken. Dat maakt het werk gezellig en fijn voor iedereen.

Zoals je kunt zien is het marXact team zeer divers en blijven we groeien. Zoek jij nog een nieuwe baan in een jong bedrijf? Of ben je op zoek naar een (afstudeer)stage? Neem dan eens een kijkje op onze website voor alle vacatures of volg ons op sociale media om op de hoogte te blijven van al onze nieuwtjes. Wie weet schuif jij binnenkort aan bij onze lunch en introduceer jij “wafel-woensdag” of iets anders van jouw eigen cultuur.

Wil jij nóg meer weten over het werken bij marXact, lees dan binnenkort de volgende blog over hoe het is om op de marketingafdeling van marXact te werken.

Leaving already? Why miss out on all the info? Enter your email below and we'll set up a date and time for your free 15 minute phone call with a digital surveying expert. No strings attached!

Project Sample Download

Please fill in your details and click send to be redirected to the download page of the AutoCAD Drawing, CSV File or PDF Report example of your survey data.