Meteen naar de inhoud

Feature Friday: Inmeten met KLIC-data bij de hand!

  • 3 min read
Feature Friday – April 2021

Het is onze missie om digitaal inmeten toegankelijk te maken voor elke veldwerker. Om hen allemaal de best mogelijke gepersonaliseerde inmeetervaring te bieden, met handige tips en tricks, integraties met andere apps of software en regelmatig nieuwe functies.

We’re going to combine these releases and updates and how they’ll improve your digital surveying experience in monthly updates: these Feature Friday blogs. This blog is dedicated to importing and exporting your points using the UNI-Cloud, with a base station preview released during this month too!

Import-Export dankzij UNI-Cloud

De veelgevraagde import-export-functie komt in de laatste week van april uit. Deze gloednieuwe functionaliteit helpt je punten te importeren via de UNI-Cloud, waarna ze zichtbaar zullen zijn op alle aangesloten UNI-GR1’s. Met elkaar verbonden via diezelfde UNI-Cloud, waar je kunt beslissen welk project op welke UNI-GR1 zichtbaar is.

Je hoeft niet langer eerst een bestand met alle punten op het tablet te zetten, voordat die informatie naar de survey tool wordt geïmporteerd. Dit bespaart enorm veel tijd, maakt je productiever, vereist minder handmatige stappen en verkleint zo de kans op menselijke fouten. Het is geen wonder dat wij veel verzoeken voor deze functie kregen.

Dankzij deze nieuwe feature hoef je ook niet langer op "exporteren" te drukken in UNI-Connect nadat het werk is ingemeten. Ook niet op "importeren" terwijl je aan het werk bent op een winderig veld. Dit bespaart tijd en zorgt ervoor dat je, voor het geval je inmeet onder de brandende zon, zo snel mogelijk terug kunt rennen naar de schaduw.

Basisstation

We komen steeds dichter bij de release van de basisstation functionaliteit. Net als de import-export feature zal dit zichtbaar zijn in UNI-Connect in de laatste week van april. Kijk gerust in deze functie rond als je er klaar voor bent. De functie is namelijk als als beta vrijgegeven. Een beta functie betekent dat je de functionaliteit van het basisstation kunt gebruiken, maar we je nog niet kunnen garanderen van volledige functionaliteit, de juiste ondersteuning en documentatie. Voor nu is dat een solo-avontuur voor je, toch horen we graag wat je er van vindt!

Welke stappen moet jij zetten?

Niet veel, als we eerlijk zijn. Alle updates worden automatisch uitgevoerd en dat terwijl je in het veld bent. Het kan zijn dat je jouw UNI-GR1 uit- en weer in moet schakelen, maar alleen als de update onverwachts stopt. Nadat je deze weer hebt aangezet, ben je klaar om (verder) te gaan.

Komende release updates

Er komen dit jaar meer releases aan, waaronder het eenvoudig en efficiënt archiveren van projecten, een gloednieuwe inmeetapp, nieuwe laagfunctionaliteiten en de voltooiing van het basisstation.

Keer daarom zeker terug naar marXact.com/newsevents om alles te lezen over onze aankomende functies en updates en haal het beste uit jouw UNI-Solutions!

Leaving already? Why miss out on all the info? Enter your email below and we'll set up a date and time for your free 15 minute phone call with a digital surveying expert. No strings attached!

Project Sample Download

Please fill in your details and click send to be redirected to the download page of the AutoCAD Drawing, CSV File or PDF Report example of your survey data.