Meteen naar de inhoud

International Women’s Week: Gea

  • 4 min read

Maandag 8 maart is Internationale Vrouwendag. Een dag die in de twintigste eeuw is ontstaan doordat vrouwen opkwamen voor hun rechten. Om deze dag te vieren, richten wij graag de spotlight op 5 vrouwen. Van maandag tot en met vrijdag publiceren wij een portret van een stoere en sterke vrouw die werkt in wat men vroeger ‘een beroep voor mannen’ vond. Vandaag deel 4..

Gea de Winkel van Hoveniersbedrijf Harry de Winkel is de lijm die het bedrijf bij elkaar houdt. De financiële administratie doen? Ja, hoor. Extra materialen naar de locatie brengen? Prima. Digitaal leren inmeten en zo klanten nog beter bedienen? Uiteraar! Gea draait haar hand hier niet voor om.


"Als hoveniersbedrijf zijn we ontzettend allround en breed inzetbaar. dat merkte je al met de heftige sneeuwval laatst. Voordat Nederland wit werd, waren wij volop bezig met tuinen aanleggen en dat werd toen lastig. In plaats daarvan hebben wij sneeuwgeruimd, bijvoorbeeld bij supermarkten waar mensen veilig naar binnen en naar buiten moeten kunnen. Wij werken voornamelijk voor particulieren, zij hebben vaak meer tuin om mee te werken dan bedrijven. Ontwerpen, aanleggen, onderhoud, wij doen het allemaal. We zijn ook heel vernieuwend, al zeg ik het zelf. We hebben veel machines om werk te ondersteunen en sinds een paar maanden ook onze eigen UNI-GR1 om digitaal te kunnen inmeten en uitzetten.

We hebben twee personen die tuinen onderhouden en vier die nieuwe tuinen aanleggen, ik ben de enige vrouw binnen het bedrijf. Zelf ben ik een soort vliegende keepen bied ik algehele ondersteuning aan mijn collega's en onze klanten. Ik verveel mij geen moment en ben eigenlijk van alle markten thuis, dat komt misschien wel door wat ik hiervoor heb gedaan. Ik heb ooit MTS Bouwkunde gestudeerd, ook daar waren meer mannen dan vrouwen, ik ben dat dus wel gewend. Na mijn studie heb ik bij een architectenbureau gewerkt waar de eigenaar het leuk vond om bèta versies van software te testen, dat enthousiasme is op mij overgeslagen. Dat merk ik ook met de UNI en leren inmeten, dat vind ik veel leuker dan de jongens. Zij zijn wel nieuwsgierig en komen af en toe kijken naar wat ik precies doe, maar houden zich veel liever bezif met tuinen aanleggen en onderhouden.

Laatst kregen wij een tekening van een niet-rechthoekige tuin van een tuinarchitect, waardoor de afmetingen niet overal hetzelfde zijn. Dat meet ik dan na en schuif die ingemeten data vervolgens over de tekening, de architect werkte met een rolmaat en dan is de kans op afwijkingen groter. Na wat kleine aanpassingen op de tekening heb ik een groot deel van de tuin uitgezet, met name de organische vormen zijn met de UNI veel makkelijker uit te zetten dan traditioneel met een meetlint. Ook heb ik een aantal keren de erfgrens aangewezen zodat de schutting op de juiste plek kwam te staan. Hierdoor is mijn werk en wat ik inmeet afwisselend, maar draait het uiteindelijk om hetzelfde: de wensen van onze klanten zo goed mogelijk uitvoeren.

Aan vrouwen, of eigenlijk iedereen die nadenkt over digitaal inmeten, heb ik een advies: begin ermee. Het is niet moeilijk om te leren, zeker niet wanneer je marXact belt voor ondersteuning. Ook is het fysiek niet zwaar om het apparaat en de stok mee te nemen naar locatie, dus ook dat komt goed!

Leaving already? Why miss out on all the info? Enter your email below and we'll set up a date and time for your free 15 minute phone call with a digital surveying expert. No strings attached!

Project Sample Download

Please fill in your details and click send to be redirected to the download page of the AutoCAD Drawing, CSV File or PDF Report example of your survey data.