Meteen naar de inhoud

International Women’s Week: Kristina

  • 3 min read

Vandaag, 8 maart is Internationale Vrouwendag. Een dag die in de twintigste eeuw is ontstaan doordat vrouwen opkwamen voor hun rechten. Om deze dag te vieren, richten wij graag de spotlight op 5 vrouwen. Van maandag tot en met vrijdag publiceren wij een portret van een stoere en sterke vrouw die werkt in wat men vroeger ‘een beroep voor mannen’ vond. Vandaag deel 1.

Kristina Parsehyan werkt als developer hier bij marXact. Ze werkt aan de gebruikerservaring en interface van onze UNI-Solutions, wat betekent dat haar werk een directe impact heeft op onze gebruikers en digitaal inmeten nog gemakkelijker voor hen maakt. Een vrouw in een typisch mannelijk beroep in een IT / Tech-bedrijf. Hoe is dat?

“Ik werk voornamelijk aan de front-end ontwikkeling van UNI-Cloud en UNI-Connect, wat betekent dat ik bepaal waar elke knop komt te staan en hoe een menustructuur eruit ziet, bijvoorbeeld. Voor onze nieuwste release update heb ik de laagformulieren gemaakt en het gemakkelijker gemaakt om nieuwe lagen te maken of toe te voegen tijdens digitale metingen in het veld. Dat is wat ik graag doe, met mijn collega's samenwerken en het leven van onze klanten zo gemakkelijk mogelijk maken.

Ik werk sinds afgelopen januari voor marXact en was toen de enige vrouw in het Development team, hoewel Sinem er een maand later bij kwam. Werken met mijn mannelijke collega's gaat heel gemakkelijk, ze zijn altijd zo behulpzaam. Het is leuk om als team ideeën en dingen te bespreken, hierbij maakt het niet uit of je een man of een vrouw bent. Ik vind het leuk dat Sinem niet lang na mij erbij kwam, omdat we misschien andere ideeën en suggesties hebben dan mannen. Maar we kunnen en moeten ook laten zien dat zowel ontwikkelen als digitaal inmeten dingen zijn die een vrouw ook kan. Het is niet alleen voor mannen, hoewel mensen dat (vroeger) dachten. Wij bewijzen dat dat niet waar is.

Misschien is dat een historisch iets, dachten mensen misschien dat development moeilijk was? Misschien hebben vrouwen jarenlang niet geprobeerd om zich met ontwikkelen bezig te houden en is dat nu aan het veranderen. Hetzelfde geldt voor digitaal inmeten, zoals ik zie bij onze klanten. We zien steeds meer vrouwen digitaal inmeten, wat ook bewijst dat dat niet alleen voor mannen is. Daar word ik blij van, want als vrouwen kunnen we alles doen als we er onze zinnen op zetten. Daarom ben ik blij dat ons Sales en Marketing team inmiddels hun eerste vrouw heeft aangenomen. Ik denk dat Cheyenne iets nieuws in ons bedrijf kan brengen, een vrouwelijk perspectief en nieuwe ideeën die we kunnen gebruiken om onze (potentiële) gebruikers het best te bereiken en te helpen.

Het maakt niet uit of je een man of een vrouw bent, deze baan is echt voor iedereen. Mannen moeten ook nog steeds een carrière in development kiezen als dat is wat ze willen doen in hun leven, maar ik moedig vrouwen aan hetzelfde te doen. Kies de studie, carrière en baan die je leuk vindt. Je kunt het allemaal! Wees niet bang om iets nieuws of uit je comfortzone te proberen, maar volg je dromen. Het is het zeker waard.

Leaving already? Why miss out on all the info? Enter your email below and we'll set up a date and time for your free 15 minute phone call with a digital surveying expert. No strings attached!

Project Sample Download

Please fill in your details and click send to be redirected to the download page of the AutoCAD Drawing, CSV File or PDF Report example of your survey data.